Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

zieloniutka 09:01, 10 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

Nieruchoma będzie jedna dolna deska i dwie od góry, czas pokaże jak to się sprawdzi.
Ale nie jest wysoki, bo ma 85 cm, więc mężczyzna i od góry da radę z przerzucaniem.

W mojej nieśmiałej ocenie możesz przeklinać te deski na górze zamontowane na stałe.
Nawrzucaj sobie czegoś lekkiego ale objetościowego i spróbuj z tym popracować. Chociaż wszystko jest kwestia przyzwyczajenia
lindsay80 09:05, 10 maj 2016

anbu napisał(a)

Ale super. Mój eM się mnie wczoraj pytał jaki to ma być ten kompostownik. A tu mam taki piękny szablon widzę
Zgapię normalnie

Zgapiaj Aniu, ale przemyśl otwieranie, bo może to nie być do końca idealne rozwiązanie.
siakowa 09:07, 10 maj 2016

a ja nie mam gdzie dac kompostownika tak to jest jak się ma cały ogród za domem a nie na około
lindsay80 09:08, 10 maj 2016

zieloniutka napisał(a)

W mojej nieśmiałej ocenie możesz przeklinać te deski na górze zamontowane na stałe.
Nawrzucaj sobie czegoś lekkiego ale objetościowego i spróbuj z tym popracować. Chociaż wszystko jest kwestia przyzwyczajenia

to będę jeszcze gadać z eMem, nie jest jeszcze za późno na zmiany... zobaczymy, kompostownik ma być wciśnięty przy domku narzędziowym, zostawiony jest taki placyk w kształcie trapezu i w przypadku jednej komory może być problem z otwieraniem na bok.
lindsay80 09:11, 10 maj 2016

siakowa napisał(a)
a ja nie mam gdzie dac kompostownika tak to jest jak się ma cały ogród za domem a nie na około

A na końcu gdzie ten murowany murek, albo jakby kojec psów przesunąć trochę?
iwka 09:16, 10 maj 2016

chciałam Ci zaproponować siewki kłosownicy ale u Gosi coś mi mknęło, że się umówiłyście, tak? bo jeszcze jedna koleżanka chce, to jej bym wysłała
Iwk4 09:18, 10 maj 2016

Ja mam nieotwierany. Mimo mocnego złożenia po jednym sezonie śruby puszczają i się rozchodzi ciut.
Po miesiącu od zapełnienia przerzucam od góry do drugiej komory.
To co na dole jest - wykorzystuję.
Mam jedną komorę z możliwością wybierania od dołu. Ciężar materiału nigdy mi nie pozwalał dostać się do tego, co jest najlesze głębiej w kompostowniku.
Dasz radę wybrać tylko z przodu, bo reszta się osypie i zasypie złoto z tyłu.
Edytko, czym malowałaś?
lindsay80 09:24, 10 maj 2016

iwka napisał(a)
chciałam Ci zaproponować siewki kłosownicy ale u Gosi coś mi mknęło, że się umówiłyście, tak? bo jeszcze jedna koleżanka chce, to jej bym wysłała

nie chciałam Cię już kłopotać z wysyłką, a Gosię mam blisko, a przy okazji ten jej nieziemski kawałek świata zobacze, żal nie skorzystać

W każdym razie dziękuję za propozycję, a za nasionka mam nadzieję, że będę mogła się czymś odwdzięczyć

A propos roślin, lecę Reni pakować brunnery obiecane jeszcze jesienią
lindsay80 09:28, 10 maj 2016

Iwk4 napisał(a)
Ja mam nieotwierany. Mimo mocnego złożenia po jednym sezonie śruby puszczają i się rozchodzi ciut.
Po miesiącu od zapełnienia przerzucam od góry do drugiej komory.
To co na dole jest - wykorzystuję.
Mam jedną komorę z możliwością wybierania od dołu. Ciężar materiału nigdy mi nie pozwalał dostać się do tego, co jest najlesze głębiej w kompostowniku.
Dasz radę wybrać tylko z przodu, bo reszta się osypie i zasypie złoto z tyłu.
Edytko, czym malowałaś?

No to nieciekawie... już eMowi przez telefon właśnie mówiłam, że może jednak spróbujemy to otwieranie inaczej rozwiązać, ma pomyśleć...

Malowałam Tikurillą, Vallti Complete, kolor Poro.
siakowa 09:32, 10 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

A na końcu gdzie ten murowany murek, albo jakby kojec psów przesunąć trochę?
nie ma obcji, kojce stoja na najwyższym poziomie działki i już jest prblem z ich zamaskowaniem, muszą stać tam gdzie stoja, za białym murkiem będzie mikro warzywnik ale w sezonie stoi tam basen wiec kompostownik odpada...koło kojców za blisko do miejsca we wgłębniku, słodkawy zapach rozkąłdającego się kompostu działa na mnie źle...i to by było na tyle ewentualnych miejsc