Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 16:24, 08 maj 2021

Do góry
Udało mi się zrobić zdjęcie białemu tulipanowi (EE)! Co za radość

Gożdzikowa - wiejski ogród 16:23, 08 maj 2021

Do góry
gobasia napisał(a)

No i nawet śnieg mu nie przeszkadza hi hi jaki chętny pierwszy maszeruje.

Hi hi.
To już znam drugiego spacerującego kota. Pierwszym jest kot znajomej z mojej okolicy. Znajoma wychodzi na spacer z psem i kot im też towarzyszy. Zwykle idzie za nimi.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 16:19, 08 maj 2021

Do góry
My dziś nadajemy znad jeziora.
Nasz nowy projekt ogrodowo-budowlany na ten rok.

Mąż wykosił podkaszarką, ale mamy tyle kretów, że grząsko jest.

W samym słońcu 16:00, 08 maj 2021

Do góry
Czy tak wyglądać powinna sesleria jesienna?
Czy ona taka rzadka jest?
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:51, 08 maj 2021

Do góry
gobasia napisał(a)

Izo też pozdrawiam i ściskam mocno.

To może i do nas dojdzie ciepelko...dzś zimno tylko 8stopni ,wieje i deszcz popdauje

Jak tu ładnie
To tawuly ?
W Dolinie Muminków 15:39, 08 maj 2021

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Wiosna.....
Piękny łan narcyzy, zachwycam się.
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 14:47, 08 maj 2021

Do góry
Kaja napisał(a)
Dzień dobry, proszę o pomoc z nazwaniu tych krzewów i dziękuję za pomoc

Wg mnie na 4 pozycji masz cyprysik tęposłupkowy lub japoński
Sałatka pokrzywowa 14:23, 08 maj 2021

Do góry
Tulipany Salmon Prince już prawie prawie

Happy generation - w szklarni

Sałatka pokrzywowa 14:19, 08 maj 2021

Do góry

Sałatka pokrzywowa 14:15, 08 maj 2021

Do góry
Wrzucam parę słonecznych zdjęć z wczoraj - dzisiaj jest taki kwiecień-plecień, że już nawet gradobicie było i ulewy na zmianę z beztroskim słońcem. Przemieszczam się, w międzyczasie mam chwilkę, żeby tu zajrzeć

Pierwiosnki:

Gożdzikowa - wiejski ogród 14:04, 08 maj 2021

Do góry
Basilikum napisał(a)
Basiu ale masz piekna kolorowa wiosne
u ns tez tak wialo cyba z tydzien, od dzis wreszcie cieplej

pozdrowienia majowe zostawiam

Izo też pozdrawiam i ściskam mocno.

To może i do nas dojdzie ciepelko...dzś zimno tylko 8stopni ,wieje i deszcz popdauje

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 14:03, 08 maj 2021

Do góry
Bukiet bzu zabrany. Ależ zapach. Udało mi się chyba znaleźć jego nazwę - madame lemoine, choć to tylko na wyczucie. A i tak niczego nie zmienia to że nazwę znam.

Pytania:
jak sprawić żeby kwiaty lilaka były większe? Brak nawozu [na pewno nie był nawożony latami]
Jak dobrze odmłodzić lilaka? [tego mocno poprzycinałam jesienią, ale to chyba jeszcze nie "to"]
Jak ograniczyć wyrastanie nowych przyrostów z ziemi?

Dzięki za rady!

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 14:01, 08 maj 2021

Do góry
Kolejna sprawa - łąka kwietna z nasion od gminy. Posiałam. Pewnie za gęsto bo nie skorzystałam z rady zielonego pogotowia i nie wymieszałam nasion z piaskiem... jeśli wszystko wzejdzie to pewnie będzie za gęsto. Oby wyrosło.
gdzieś mam jeszcze drugie opakowanie, choć nie mogę go zlokalizowac. Może za parę dni znów kawałek oczyszczę i posięję na większej powierzchni...?!

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 13:59, 08 maj 2021

Do góry
Kolejna rzecz z wizyty na działce - pozytyw też - blusz na brzozie usechł. Juuupi!!!!
Drugą też trzeba uratować, ale tam to już piły mechanicznej trzeba żeby ten cholerny bluszcz obciąć! Architekt tak wplanował podjazd do garażu że nie trzeba jej usuwać Bardzo mnie to cieszy.

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:59, 08 maj 2021

Do góry
Mary napisał(a)

Twój kot chodzi na spacer?

No i nawet śnieg mu nie przeszkadza hi hi jaki chętny pierwszy maszeruje.

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 13:57, 08 maj 2021

Do góry
Panskie oko konia tuczy.... nie wiem czy tak, ale mam nadzieję, że rośliny odwdzięczą się w kolejnych latach. Póki co kwitną śliwi, truskawki choć zawiązek owoców niezbyt wiele oraz porzeczki jak szalone. Na śliwkach poobrywam kwiaty, niech się nie męczą w tym roku jeszcze. Korzenie muszą zbudować.
Zimno jest, choć ma być 2 dni deszczu i temp do 25st. A niech leje!

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 13:52, 08 maj 2021

Do góry
Nie ma jak poranek zacząć od porządnej porcji kupy... Kupa została schowana.

takie duże kartony to ja lubię. Wczoraj wieczorem z 20min zajęło mi tylko zdjęcie wszelkich taśm, można powiedzieć że mam już opracowaną technikę . Choć ilosć taśmy na pudłach ze sklepu vs. ilość taśmy na pudłach przesłanych kurierem to 2 zupełnie różne sprawy. Poniżej widać jakieś 2/3 rozłożonych pudeł. Nie liczyłam ile taczek kompostu poszło, ale tyle ile kupek na tekturze. No i plus jeszcze te kolejne w innym miejscu.
Od jakiegoś czasu chwalę sobie ten zmienny drążek/styl do narzędzi. Kupiłam ich kilka i z każdego jestem bardzo zadowlona. Są lekkie a mimo to wg mnie solidne. I plus że jest tylko jeden drążek więc w garażu mniej rzeczy do zawieszania.

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:49, 08 maj 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Szkoda by było kota, jakby go wywiało, ale po spacerze pewnie teraz wyleguje sie w cieple.

Ogrod jest zadbany jak nie wiem co , a gęsto jak na kartoflisku. Same tulipany robią super atmosferę, nie mówiąc o pozostałych roślinACH. Ach! Cud, miód!

Haniu wielkie dzięki:

Ogród bez reguł 13:47, 08 maj 2021

Do góry
galgAsia napisał(a)

Gadaj co to za jedna! Uwielbiam takie kwiaty u magnolii.. a ta Double Diamond-nawet chyba widziałam ją u siebie w ogrodniczym i rozmyślalam, że może warta zastanowienia.

Twoja ŚŚ z liści mi grujecznika przypomina raczej
Duże pole do popisu 13:14, 08 maj 2021

Do góry
Sarenko - baptysję błękitną.

Lidka, Roocika - tuje faktycznie mogłyby być niższe, poprzednie były. Ale już trudno, nie mam siły z nimi jeździć w tą i z powrotem. To trzecie podejście było i już właścicielka szkółki przywiozła. Plus jest taki, że jeśli nie padną i tak jak poprzednie trafią "na emeryturę" do gruntu, to będą ładnym akcentem.
Zakup większych donic odpada. Te już są duże (wiem, że tego nie widać) i baaardzo ciężkie.
Póki co postawiłam na donicach doniczki z komarzycami. Nie miałam nigdy komarzyc, ale podobno powinny się trochę urosnąć i wytrzymać w pierwotnych doniczkach. Żeby doniczki się trzymały przytwierdziłam je długimi wykałaczkami do grilla

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies