30 arów wietrznej pustyni
08:25, 18 sie 2024
Plan sobotni zrealizowany. Obsadziłam tą rabatkę budlejową. Oprócz budlei i kulek cisowych (nadal przed fryzjerem) miały być tam rozchodniki i sesleria jesienna. Finalnie wsadziłam tu jeszcze 3 rozplenice Little Bunny, bo jakoś tak na baczność wszystkie te rośliny były-rozchodniki są sztywne, sesleria też, o krzewach nie wspomnę. Nie wiem czy nie za gęsto, pewnie tak, bo ja mam z tym duży problem, ale nie umiałam tego poukładać sensownie żeby to sie przeplatało.
Rozplenice (ciemna zieleń) dałam 2 przy ścieżce i 1 w centrum, bo tutaj mogą się przewieszac nad kostką. Seslerie (żółta zieleń) i rozchodniki rozrzuciłam niby ot tak a jak patrzę z różnych stron, to i tak mi jakieś rządki wyszły.
Wybaczcie ten obszarpany trawnik- najpierw chciałam ogarnąć rabatki żeby potem nie deptać po tych dosiewkach.

Rozplenice (ciemna zieleń) dałam 2 przy ścieżce i 1 w centrum, bo tutaj mogą się przewieszac nad kostką. Seslerie (żółta zieleń) i rozchodniki rozrzuciłam niby ot tak a jak patrzę z różnych stron, to i tak mi jakieś rządki wyszły.
Wybaczcie ten obszarpany trawnik- najpierw chciałam ogarnąć rabatki żeby potem nie deptać po tych dosiewkach.