Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród pewnej ogrodniczki 10:59, 27 mar 2016

Do góry
Dorotka napisał(a)
Ogrodowiskowe refleksje nachodzą mnie zawsze piatkową porą. "I choć mama goni to ja wiem że mogę radę dać, mieć siłę na kolejny dzień" - jak śpiewał pewnien pomniejszy...

Moje życie dzieli się na epokę przed- ogrodowiskową i ściśle po. O ile "przed" nie martwiłam się zbytnio weekendową prognozą pogody o tyle "po" stała się ona priorytetem mojego tygodnia. I gdy Pan Chmurka zapowiada deszcze i pluchy mam ochotę go wykastrować i wtrącić co najmniej do Mordoru i to nabitego na pal po same... uszy a jego cynaderki w sosie czosnkowym przyrządzić na sobotni obiadek.

O ile w szczęśliwej epoce "przed" byłam niezmiernia dumna i zachwycona swoją wiedzą botaniczą, bo wszak rozróżniałam znakomicie róże pienne od pnących o tyle "po".... mój stan samouwielbienia nieco osłabł.

Weszłam sobie na Ogrodowisko pewnego anno domini, coby troszkę wspomóc Was moją jakże bezcenną wiedzą, coby troszkę dać upust mojej wikipedii osobistej...Weszłam sobie z filiżanką kawy, tylko na chwilkę...i co mi tam Danusie, Marzenki, Asie, Iwonki czy Anulki jakieś..wszak JA SIE DOBRZE ZNAM i pomogę Wam a co mam nie pomóc..
Wszak miałam na parapecie swego panieńskiego okna kilka kaktusów, wszak wynieniałam wodę różą od chłopaka, wszak jako mężatka nie raz, phi i nie dwa siałam rzeżuchę a i seler mi raz wyrósł całkiem spory...

I wlazłam taki nihilista egzystencjonalny, taki bufon nadęty. I biję się w piersi i nigdy juz nie powiem "WIEM" i po kilku latach tu spędzonych na podgladaniu stwierdzam że d...pa ze mnie nie ogrodnik, że Pan Pikuś jestem malutki.
Oniemiałam z wrażenia. I chapeau bas dla Was dziewczyny. I malutki robaczek jestem.

I dzisiaj po tych kilku latach nie rozumiem jak mozna Miedzianu nie znać wszak to podstawa jest i lekarstwo na zło wszelakie i jak można Limek nie kochać i tej piep.... stipy nie siać i jak... ogrodów nie kochać i jak ich nie przeklinać zarazem.

I nie cierpię ogrodu za to że jest tak wymagający, że nie rośnie jak moje ciasta drożdzowe i nie cierpię go za to że jak Kondzio zamiast nowej pary spodni w starych biegam i przenigdy się nie przyznam że podróbki moich ulubionych perfum kupuję bo akurat szpadelki cudne rzucili i takie całuśne sekatorki.

I choć czasami mam focha z przytupem na Danusiowe rady to jednak wiem, że rację ma...

I choć mi ciężko taki rachunek sumienia robic i żal za grzechy wyznawać to jednak trza mi się oczyścić wreszcie.

Ale... jako że kobieta ze mnie jednak to sobie poszłam na pazurki akrylowe... bo jesli nawet ogrodnik jestem do du... to z pazurem czerwonym przynajmniej i jutro tym pazurem /sztuk 10/ ziemię orać będę bez żalu zupełnego / a jeśli się przydatne okażą to i u stóp zrobię, zawsze to 20 zamiast 10 do orania/

No to dobrej nocy wszem bo jutro świtem wstać trzeba aby oprysk uskutecznić bo Marzenka nmówi że już trza.. No to jak trza...to trza!

Płacze ze śmiechu
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 10:44, 27 mar 2016

Do góry
Cudnosci A dla nicierpiiwego ogrodnika coś masz?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:42, 27 mar 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Bo jeszcze uwierzę

Błogosławieni , którzy nie widzieli....
Eksperymentarium 10:40, 27 mar 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Macham co całej rodzinki radosnie światecznie

Podpinam się
Szmaragdowy Zakątek 10:38, 27 mar 2016

Do góry
Nikita napisał(a)
Dopiero co wstałam, właśnie się dowiedziałam, że przestawialiśmy zegarki o godzinę, więc jestem w czarnej doopie (godzina w plecy!!!). Mój syn wczoraj przyjechał i już zdążył zrobić „sajgon” w mieszkaniu, nie mówiąc o wczorajszej imprezie do godz. 1 w nocy. Biegam po mieszkaniu w ręczniku, włosy w totalnym nieładzie, pies siedzi przy drzwiach i w oczach ma poziom moczu, a za pół godziny śniadanie u teściowej.
Lecę …buziaki dla wszystkich.

Pomysl, że ja o 6.30 w kościele juz siedziałem - mega wyspany jestem

Macham świątecznie - przemeblowanie było?
Coś jeszcze, coś więcej... 09:42, 27 mar 2016

Do góry
Wesołych Świąt kochani

Typografia ogrodu 23:43, 26 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Moja Mama na święta takiego szału kuchennego dostaje, że lepiej się spytaj czego nie będzie u mnie na święta... Ze słodkich jest ciasto cappuccino, sernik, jakieś z bakaliami, mazurek, rurki z kremem, o babkach nie wspominam A potem się dziwi, że pierwsze co robię po świętach w Katowicach to na siłownię lecę
czyli po polsku ale ja i tak schabowego wole choc na swieta piers z gesi bedzie.po nich tez silownia wskazana
W Kruklandii 23:42, 26 mar 2016

Do góry
Take a rest Odmachuję
Typografia ogrodu 23:37, 26 mar 2016

Do góry
Moja Mama na święta takiego szału kuchennego dostaje, że lepiej się spytaj czego nie będzie u mnie na święta... Ze słodkich jest ciasto cappuccino, sernik, jakieś z bakaliami, mazurek, rurki z kremem, o babkach nie wspominam A potem się dziwi, że pierwsze co robię po świętach w Katowicach to na siłownię lecę
Coś jeszcze, coś więcej... 21:53, 26 mar 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Dzięki za odpowiedź w sprawie nawożenia i Tobie Sebek i Ana_art. Ja to bym czekała aż na prawdę ciepło się zrobi - tak do maja. A skoro tak to za tydzień ruszymy z eMem.
kochana w maju to już będzie tak (fota z maja 2015)

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:50, 26 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Ze wszystkich lapsusow ten mnie rozbawił najbardziej W pierwszej chwili pomyślałem, że o jakimś klubie piłkarskim piszesz
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:47, 26 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Jak Ty podniesiesz poprzeczkę to choćbym trampoline miał i tak nie doskocze

Bo jeszcze uwierzę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:37, 26 mar 2016

Do góry
Danusiu - ja z prośbą Jak będziesz mieć chwile po świętach zajrzyj do mnie i poradź co zrobić z konwalnikami - chyba po prostu je ściąć?
Macham świątecznie
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:31, 26 mar 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Piasta Żoliborzu stosowałam , efektu nie widziałam.... Lepiej piaskować, rozbija strukturę gliny

Ze wszystkich lapsusow ten mnie rozbawił najbardziej W pierwszej chwili pomyślałem, że o jakimś klubie piłkarskim piszesz
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:28, 26 mar 2016

Do góry
Jak Ty podniesiesz poprzeczkę to choćbym trampoline miał i tak nie doskocze
Coś jeszcze, coś więcej... 21:26, 26 mar 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Dzięki za odpowiedź w sprawie nawożenia i Tobie Sebek i Ana_art. Ja to bym czekała aż na prawdę ciepło się zrobi - tak do maja. A skoro tak to za tydzień ruszymy z eMem.

Zatem trzymamy kciuki
Coś jeszcze, coś więcej... 21:26, 26 mar 2016

Do góry
kasia napisał(a)
U mnie jeszcze nic nie kwitnie piękne te twoje krokusy , wesołych świat

Naciesz się moimi kwiatkami, potem ja będę wzdychac do Twoich rabat jak będę potrzebować zielonego będąc w K.
Coś jeszcze, coś więcej... 21:24, 26 mar 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Sebek śliczne masz krokusy
Moje kurcze gdzieś wyginęły ...bidna jakoś ta wiosna u mnie

Pewnie je przekopałas przy ciągłych rewolucjach rabatowych
Coś jeszcze, coś więcej... 21:23, 26 mar 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)
Zdrowych ,Wesołych Swiąt dla Ciebie i całej rodzinki!

A dziękuję .Z życzeniami przyjdę do Was jutro
Coś jeszcze, coś więcej... 21:23, 26 mar 2016

Do góry
Zagajanka napisał(a)
Tez sie zastanawialam, czy nie sciac konwalnikiw, bo wygladaja podobnie, a za gesto nie rosna. Poczekam do jakiego wniosku dojdziecie na temat ich ciecia.
Wesolych Swiat!

Mus odpowiednie informacje uzyskać na temat cięcia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies