Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Choroby klon palmowy bardzo proszę o diagnozę! 11:14, 07 maj 2021

Do góry
Peoszę o pomoc co się dzieję z moim klonem po zimie. Najpierw jedna gałazka była objęta zmianą. Obciełam ją. Teraz kolejne gałązki poczerniały i nowe listki są zwiędnięte.
Czy mam usunąć drzewo aby rosnące wokół rododendrony się nie pochorowały?
Tajemniczy Ogród 11:11, 07 maj 2021

Do góry
effka napisał(a)

Koniecznie!
Ale wczoraj coś takiego było, bo ja wyszłam pod wieczór na swój ogród i zachwyciłam sie grą świateł, choć nie taką uroczą jak u Ciebie
Czekamy

Prawda? Coś było z tym światłem.
No stałam jak wmurowana.
Jeszcze takie mi zostały:

Tajemniczy Ogród 10:35, 07 maj 2021

Do góry
Witajcie Dziewczyny Ja nie wiem jak Wy to O. ogarniacie. Ja wpadam czasem na chwilę, coś u kogoś poczytam, nawet czasu nie ma żeby coś napisać, no tyły mam straszne.
Wreszcie powoli kończymy wiosenne porządki w ogrodzie, trawnik zwertykulowaliśmy, naprawiliśmy uszkodzenia pośniegowe, wypieliłam, rozrzuciłam kilkanaście worków obornika, dwa granulowanego, przesadziłam co planowałam zimą, M. zrobił kanciki, może wreszcie skorzystam z hamaka? kto wie, kto wie.
A wczoraj koło 19 stanęłam i zachwyciłam się tym światłem: (dobrze, że telefon był w kieszeni):

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:30, 07 maj 2021

Do góry
effka napisał(a)

A proszę bardzo Ławeczka przyszła złożona

Cudny jest ten komplet! Chorowałam na niego w zeszłym roku, ale cena mnie trochę przerosła. A z dywanem,lampionami i na tle ogrodu to normalnie jak z jakiegoś katalogu wygląda
Sezon 2017 u Hanusi 10:17, 07 maj 2021

Do góry
Chyba traktuje mój ogród jako paśnik. No ale chociaz rabaty mi skopał, co prawda niezbyt dokładnie, bo miejscowo, ale za to pielenie będe miała bezproblemowo, Natychmiast wszystko do usunięcia.

Miłego dnia, Marleno.

Doświadczalnia bylinowo-różana 10:17, 07 maj 2021

Do góry
Anda napisał(a)
Thalia, czereśnia Büttners Rote, jabłonka Redlane

Musze dosadzic koniecznie te narcyzy. W tamtym roku gdzies mi podczas kopania zaginely.Uwielbiam je, bo sa niezawodne i w przeciwienstwie do tulipanow nie choruja
Ogród z zegarem 10:14, 07 maj 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
A to przylepa

[/img]

Moj drugi chyba bedzie miec podobny kolor
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:06, 07 maj 2021

Do góry
Dziewczyny, pomysłów potrzebuję.
Obsadzam teraz mniejszą środkową rabatę. Z drzew i krzewów mam na niej brzozę, trzy stożki cisowe, trzy derenie IH, buczka Rohan Weeping, trzy żylistki karłowe białe i dwie kaliny - Ann Rusell i Kilimandżaro Sunrise.

I z tą kaliną Sunrise mam mały kłopot - jest dla mnie dość trudna do zakomponowania kolorystycznie w czasie kwitnienia. Ona u mnie ma takie kremowo-morelowo-różowe kwiaty i zielono-pomarańczowe liście - podoba mi się, choć gdyby miała kwiaty jak ją kupowałam to nie wiem czy bym ją kupiła drugi raz . I teraz nie za bardzo umiem jej dobrać towarzystwo. Takie zgaszone bordo jak na buczku chyba pasuje, oczywiście biały ale nie wiem co jeszcze.
Co kwitnącego wiosną byście do niej dobrały (nie żółtego, pomarańczowego i czerwonego ) ? Razem z nią powinna kwitnąć kalina Ann Rusell i białe żylistki. A z wczesnych bylin? Macie jakieś pomysły?
Kolor Sunrise - zdjęcia z maja zeszłego roku więc kwitnących w tym czasie poszukuję.

Doświadczalnia bylinowo-różana 09:48, 07 maj 2021

Do góry
Anda napisał(a)

dopiero nadrabiam, choć tylko pismo obrazkowe, jak zawsze znakomite kadry

co to za puchatek?
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 09:43, 07 maj 2021

Do góry
A to te moje małe cisy obwodowe
Ogrodowe wariacje 09:29, 07 maj 2021

Do góry
Anda napisał(a)

Swietny pomysl. Klon z hakone to w ogole duet idealny wg mnie Zywoplot z tuj jako tlo wystarczy. Tu klon ma byc gwiazda

Ewa postawiłam doniczkę w miejsce przeznaczenia klona, bałagan w trakcie i może trochę nieciekawie teraz wygląda, ale wiadomo chwilowo

Hakone będą bankowo, hortensję na pniu przeniosę gdzie indziej, stipy znikną i powiedz co myślisz abym dała tam trzy kule bukszpanowe razem z hakonkami.
Mam ładne duże okazy z donic, bo już im tam brakuje miejsca.
Widziałam takie aranżacje z czerwonym klonem i tylko kulami z bukszpanu, ładnie razem wyglądały. Trochę mi się kłócą warunki glebowe, ale wtedy inaczej rozłożę nawadnianie pod klonem i bukszpanem.

Przy okazji powiem, że róże puszczają listki, ha ha ha jeszcze czekam na byliny i zrobię fotki.

Ogród na polnej glinie 09:13, 07 maj 2021

Do góry
To tu zaplanuj rabatke, bo bedzies potem musiała darń zrywać
Chociaż metr... jakiś hosty, bodziszki...
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:59, 07 maj 2021

Do góry
Dalej bieg, kwiatka zostawię, jak czas pozwoli, będę latać u was

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 08:51, 07 maj 2021

Do góry
KasiaLangier napisał(a)

Dzisiaj nie zdążyłam posadzić, ale bardzo się cieszę i jeszcze raz dziękuję ))

calkiem niezle wygladaja po podróży mam tylko nadzieje, ze orliki ci sie przyjma, bo odkopywalam je od karpy i maja mikre korzonki, chociaz to pancerne rosliny. reszta na 100% sie przyjmie
Ogród w remoncie 08:35, 07 maj 2021

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Oooo I to mi się podoba. Najczęściej rzeczki szafirkowe, również u mnie A tu oryginalnie, w kępkach. Świetnie.
Sałatka pokrzywowa 08:31, 07 maj 2021

Do góry
Mgduska napisał(a)

i rozwiązana zagadka kul tłuszczowych, które wisiały jeszcze od zimy, a nagle ostatnio zaczęły w ekspresowym tempie znikać

Do czego to głód może doprowadzić
U mnie sójek też sporo.
A takie wygibasy to mi głównie wiewiórki serwują
Przerabianie ogródka pod swój gust 08:27, 07 maj 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
W koncu kolorowo sie robi

Te czerwone tulipany dostaly mnostwo nowych cebulek.W zeszlym roku mialam tylko 5 sztuk.

Eddie spi na swojej kostce

Kasiu, wreszcie kolorowo wiosennie!
Cudne te czerwone tulipany, czy wiesz co to za odmiana?

Edi jak zwykle uroczy... Słodziak!
Ogród do odnowy 08:21, 07 maj 2021

Do góry
To brzoza jakaś nowa ?

Groszek jeszcze widzę ? Co to za jeden ?

I modrzew ?

Coraz więcej listków mimo zimna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies