Przez jakiś czas była niekwestionowaną gwiazdą ogrodu. Nocne przymrozki troszkę uszczknęły jej urody, ale nadal dzielnie kwitnie. Wiatr pozrywał brązowe płatki kwiatów i wygląda jeszcze znośnie
Po solidnych, kilkudniowych opadach deszczu zrobiło się soczyście zielono
Ułudka już kończy pokaz. Muszę ją rozsadzić bo to niesamowicie wdzięczna roślina.
Dziękuję Gosiaczku
Wg mnie to wcale nie takie dzikuski To są cudowne tulipany, na które od dawna choruję, ale ciężko z ich dostępnością... -> Tulipa Coerulea Oculata Alba
Gosiu, to prawda, coraz bardziej kolorowo. Trochę tych cebulowych kupiłam jesienią
Pierwiosnki ząbkowane, są u mnie chyba trzeci sezon i szału nie robią, słabo przyrastają i fakt, że co roku je przesadzam może ma na to wpływ. Ale w opisie rośliny też nie obiecują szybkiego tempa rozrostu.
Dream Carpet - czyli gotowa mieszanka tulipanów 'Flaming Purissima' oraz 'Exotic Emperor'. Niesamowicie dorodne i duże tulipany (ok. 60 cm !). Byłam przekonana, że będą niższe, dlatego zostały u mnie posadzone na froncie rabaty zasłaniając m.in. wcześniej wspomniane niższe 'Apricot Beauty' oraz 'Orange Emperor'.