Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Lawendowy zawrót głowy 09:13, 06 maj 2016

Do góry
śliczności poranne!
Sapporo zbielały, teraz są idealne
Tu ma być ogród :) 08:40, 06 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No ja bym o połowę ciął, ale ja to drastyczny w tym temacie jestem, aż się boje jak dzisiaj swoje ogolę bo zawsze tnę więcej niż planowałem

też tak mam
Widziałam jakie piękne się zrobiły u Polinki po Twoim instruktażu, także nie ma się co bać, to tylko na dobre im wyjdzie.
Tu ma być ogród :) 08:39, 06 maj 2016

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Rabata brzozowa wymiata! Jest piękna. Uwielbiam brzozy. Lindsay, czy wszedzie tam gdzie nie masz kamienia masz korę? Ja już w tym roku sypnęłam tylko pod hortensje ale denerwuje mnie trochę sucha gleba. Pytam, bo widzę że masz też w korze bukszpany, a kora niby zakwasza podłoze. Najchętniej podsypalabym wszedzie ale mam obawy czy np.lawenda, róże, trawy będą się miały dobrze.

Dziękuję Marta, brzozowa do lekkiego liftingu, troszkę chcę ją udoskonalić.

Tak jak piszesz na wszystkich rabatach gdzie nie ma kamienia jest kora, rosną w niej i bukszpany i róże i trawy (tylko w przypadku róż kora jest odsunięta lekko od krzaczka).
Wokół lawendy mam kamień.
Tu ma być ogród :) 08:31, 06 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Pięknie wiosennie Twój ogród się prezentuje
Bratki masz tak piękne w donicach, że też bym z nich nie rezygnowała. Moje teraz jak pogoda się poprawiła to pięknie się rozrosły, podobnie jest ze stokrotkami.

Mebelki bardzo ładnie się prezentują, ale czy one są wygodne?

po tych zimnych tygodniach, dopiero teraz wiosenne kwiaty szaleją.

Mebelki wzorowane na dostępnych w sprzedaży zestawach, wymiary podobne, więc powinno być ok.
Tu ma być ogród :) 08:28, 06 maj 2016

Do góry
Marta napisał(a)
Fajne będziesz miała mebelki. Śliwę wiśniową już cięłam, Madżenka też będzie, więc śmiało możsez ciachnąć

Dzisiaj się z nią rozprawię, lubię to robić

A jeśli chodzi o jabłoń Royalty (niedawno była dyskusja), wczoraj pytałam szkółkarza i powiedział, żeby przycinać pod koniec zimy, przed wegetacją.
Oglądałam swoje i mają kwiaty na końcu gałęzi, więc szkoda by mi było teraz je okaleczać.

Ale jakie ja wczoraj widziałam wielkie i piękne wiśnie Kanzan i jabłonie Royalty, matko....
Kojarzysz w Łaziskach przy głównej ulicy?
Tu ma być ogród :) 08:23, 06 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Edytko, którą seslerię i z którą szałwią połączyłaś?

Mebelki będą fajne.

Sesleria Heflera i szałwia Medium Deep Blue
Tu ma być ogród :) 08:22, 06 maj 2016

Do góry
MAD napisał(a)
Inspiracja meblowa mi się podoba. Będziecie robić sami?
Donice cudnie wypełnione kwieciem. Bratkom towarzyszy lobelia? Ja sobie wczoraj sprawiłam (oczywiście niebieską bo syn wybierał) lobelię zwisającą do donic balkonowych.

Nie, zlecam i konstrukcję i szycie - tylko pianki i materiał sama organizuję.
eM to może zespawać jakąś pierdółkę, ale takie meble to już grubsza sprawa, ani czasu na to nie ma, ani zdolności. Co do szycia to materiał gruby i trzeba mieć maszynę przemysłową.

To niebieskie u mnie to niezapominajki, ale pomysł na przewieszającą się lobelię bardzo dobry, coś jeszcze będzie w donicy oprócz niej?
Tu ma być ogród :) 08:17, 06 maj 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

do schrupania ślicznie

merci
Tu ma być ogród :) 08:16, 06 maj 2016

Do góry
inag napisał(a)

Konkretnego koloru nie wybierałam jeszcze. Na razie czekam jak to będzie wyglądało w stanie surowym - tzn po przeróbkach
Pokazuj wszystko!

ta altana po liftingu na pewno będzie bardzo fajna, już Ty się o to postarasz
Tu ma być ogród :) 08:14, 06 maj 2016

Do góry
inag napisał(a)

Też czekam ale mam złe przewczucia. One u mnie rosną w rzędzie i 4 są zupełnie zielone a reszta to siano.. Nie daję im wielkich szans. Zobaczymy. Zdziwiona jestem takim obrotem sprawy.

oj, to mnie zasmuciłaś.
Moje małe królestwo 07:56, 06 maj 2016

Do góry
olga80 napisał(a)

Mirellka nie chce z kostki chce spróbować tak samego kancikowania
To opowiadaj co byś tam posadziła ? Ja tam planuję berberysy, trawy derenie magnolię, perułkowiec i tamaryszek już tam rosną

Terenia masz tak duży teren, że może zrobisz zakątek z brzozami?
Takie miejsce ma w ogrodzie lindsay80 "Tu ma być ogród", pięknie ma brzozy,a między nimi berberysy Rocket Orange. Te białe pieńki i te czerwone berberysy w połączeniu wyglądają bajecznie. Co o tym sądzisz?

Terenia tu masz link do tego miejsca obecnie w wiosennej odsłonie - ostatnie zdjęcie brzozy

Tu ma być ogród :) 06:18, 06 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

do schrupania ślicznie
Tu ma być ogród :) 23:55, 05 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Na pewno pokażę, ale domek na samym końcu do malowania, najpierw kompostownik, potem skrzynie, a domek ostatni, teraz jest w kolorze teak.

A wybrałaś już kolor? ja ostatecznie kupiłam Poro, a wahałam się między 3 numerami.

Konkretnego koloru nie wybierałam jeszcze. Na razie czekam jak to będzie wyglądało w stanie surowym - tzn po przeróbkach
Pokazuj wszystko!
Tu ma być ogród :) 23:53, 05 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ale jeszcze ich nie przekreślamy, no nie? Ja czekam z nadzieją.

Też czekam ale mam złe przewczucia. One u mnie rosną w rzędzie i 4 są zupełnie zielone a reszta to siano.. Nie daję im wielkich szans. Zobaczymy. Zdziwiona jestem takim obrotem sprawy.
Tu ma być ogród :) 23:48, 05 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ja śliwy będę ciąć jutro bo najwyższy czas, za miesiąc już będą gęściutkie i ładne.
Na pw odpiszę jutro bo teraz już odpływam

A tą moją o ile byś skrócił, kosmetycznie, czy mocno, powiedzmy o połowę?
Tu ma być ogród :) 23:47, 05 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Hi hi Tikkurilla będzie miała w tym roku wzrost obrotów ja chyba rzucę pracę i będe nakręcać odpłatnie biznes roznym firmom

Przedpłocie mnie niezmiennie zachywca, zwłaszcza teraz gdy jeszcze rozkwitły Claudie

Masz racje sesleria z szałwią to będzie piekne połaczenie

O tak, trochę puszek im się rozejdzie na potrzeby forumowiczów
Podpytywałam w tej kwestii Olę, Jolę i u Ciebie podczytywałam i oglądałam ostatnie fotki, a potem pozostało z kilku szarości wybrać tą, która u mnie będzie najbardziej odpowiednia, w weekend zrobimy próbę koloru
Tu ma być ogród :) 23:43, 05 maj 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
ładne mebelki się szykują

prosta forma, ale mam nadzieję, że się wpasują dobrze.
Tu ma być ogród :) 23:42, 05 maj 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)
nawet jak nie będą super ładne też warto, wtedy się wysieją i zawsze zaskoczy gdzie się ulokowały w nowym sezonie

A to one się sieją?

Gdzieś na forum była kiedyś dyskusja, że te bratki drobnokwiatowe kwitną bardzo długo, to spróbuję je gdzieś posadzić i zobaczymy.
Mój ogród pod górkę... 22:17, 05 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
wszystko u Ciebie rośnie w jakimś przyspieszonym tempie.
Piękie jest już na brzozowej, te rozchodniki z bordowymi liśćmi to jaka odmiana?

Może trzeba to zjawisko zbadać? - hihihi!
Na brzozowej brakuje mi czegoś zimozielonego, ale nie mam pomysłu.
Rozchodnik to raspberry truffle, dość niski.
Mój ogród pod górkę... 22:11, 05 maj 2016

Do góry
wszystko u Ciebie rośnie w jakimś przyspieszonym tempie.
Piękie jest już na brzozowej, te rozchodniki z bordowymi liśćmi to jaka odmiana?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies