Dziękuję Marta, brzozowa do lekkiego liftingu, troszkę chcę ją udoskonalić.
Tak jak piszesz na wszystkich rabatach gdzie nie ma kamienia jest kora, rosną w niej i bukszpany i róże i trawy (tylko w przypadku róż kora jest odsunięta lekko od krzaczka).
Wokół lawendy mam kamień.
A jeśli chodzi o jabłoń Royalty (niedawno była dyskusja), wczoraj pytałam szkółkarza i powiedział, żeby przycinać pod koniec zimy, przed wegetacją.
Oglądałam swoje i mają kwiaty na końcu gałęzi, więc szkoda by mi było teraz je okaleczać.
Ale jakie ja wczoraj widziałam wielkie i piękne wiśnie Kanzan i jabłonie Royalty, matko....
Kojarzysz w Łaziskach przy głównej ulicy?
Nie, zlecam i konstrukcję i szycie - tylko pianki i materiał sama organizuję.
eM to może zespawać jakąś pierdółkę, ale takie meble to już grubsza sprawa, ani czasu na to nie ma, ani zdolności. Co do szycia to materiał gruby i trzeba mieć maszynę przemysłową.
To niebieskie u mnie to niezapominajki, ale pomysł na przewieszającą się lobelię bardzo dobry, coś jeszcze będzie w donicy oprócz niej?
Terenia masz tak duży teren, że może zrobisz zakątek z brzozami?
Takie miejsce ma w ogrodzie lindsay80 "Tu ma być ogród", pięknie ma brzozy,a między nimi berberysy Rocket Orange. Te białe pieńki i te czerwone berberysy w połączeniu wyglądają bajecznie. Co o tym sądzisz?
Terenia tu masz link do tego miejsca obecnie w wiosennej odsłonie - ostatnie zdjęcie brzozy
Też czekam ale mam złe przewczucia. One u mnie rosną w rzędzie i 4 są zupełnie zielone a reszta to siano.. Nie daję im wielkich szans. Zobaczymy. Zdziwiona jestem takim obrotem sprawy.
O tak, trochę puszek im się rozejdzie na potrzeby forumowiczów
Podpytywałam w tej kwestii Olę, Jolę i u Ciebie podczytywałam i oglądałam ostatnie fotki, a potem pozostało z kilku szarości wybrać tą, która u mnie będzie najbardziej odpowiednia, w weekend zrobimy próbę koloru
Może trzeba to zjawisko zbadać? - hihihi!
Na brzozowej brakuje mi czegoś zimozielonego, ale nie mam pomysłu.
Rozchodnik to raspberry truffle, dość niski.