Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 08:39, 06 maj 2016

_Martini_ napisał(a)
Rabata brzozowa wymiata! Jest piękna. Uwielbiam brzozy. Lindsay, czy wszedzie tam gdzie nie masz kamienia masz korę? Ja już w tym roku sypnęłam tylko pod hortensje ale denerwuje mnie trochę sucha gleba. Pytam, bo widzę że masz też w korze bukszpany, a kora niby zakwasza podłoze. Najchętniej podsypalabym wszedzie ale mam obawy czy np.lawenda, róże, trawy będą się miały dobrze.

Dziękuję Marta, brzozowa do lekkiego liftingu, troszkę chcę ją udoskonalić.

Tak jak piszesz na wszystkich rabatach gdzie nie ma kamienia jest kora, rosną w niej i bukszpany i róże i trawy (tylko w przypadku róż kora jest odsunięta lekko od krzaczka).
Wokół lawendy mam kamień.
lindsay80 08:40, 06 maj 2016

Luki napisał(a)
No ja bym o połowę ciął, ale ja to drastyczny w tym temacie jestem, aż się boje jak dzisiaj swoje ogolę bo zawsze tnę więcej niż planowałem

też tak mam
Widziałam jakie piękne się zrobiły u Polinki po Twoim instruktażu, także nie ma się co bać, to tylko na dobre im wyjdzie.
lojalna_ 09:52, 06 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

Moje nie miały okazji mnie zbyt długo cieszyć przez marną pogodę, a teraz nadrabiają, nie mam serca na razie ich wywalać ;p

Jeśli chodzi o mebelki, to wzoruję się na tym zestawie, tylko stolik będzie prostokątny i dojdzie jeszcze fotel

meble swietne

reszta ogrodu ..... cudnie masz juz wszystko takie tłusciutkie kazda rabata perełka )))
lindsay80 10:27, 06 maj 2016

lojalna_ napisał(a)

meble swietne

reszta ogrodu ..... cudnie masz juz wszystko takie tłusciutkie kazda rabata perełka )))

zdjęcia ukrywają mankamenty, ale są i piękne kadry, dzięki Jola.
lindsay80 10:28, 06 maj 2016

Nigra, przed i po cięciu - niech się zagęszcza!

lindsay80 10:31, 06 maj 2016

U mnie Buchannani ma się dobrze -wszystkie 5 żyje i już rośnie

Bronze Form, 2 na 5 ma świeże przyrosty

iwka 10:36, 06 maj 2016

teraz cięłaś Nigrę? kurcze nie wiem czy swoją ciąć, dopiero co doszła do siebie po jesiennym przesadzeniu
lindsay80 10:40, 06 maj 2016

iwka napisał(a)
teraz cięłaś Nigrę? kurcze nie wiem czy swoją ciąć, dopiero co doszła do siebie po jesiennym przesadzeniu

Cięłam ją dosłownie pół godziny temu, moja też kupiona pod koniec października z gołym korzeniem, przycięta tuż przed zakupem w szkółce, a teraz drugi raz.
Konsultowałam z Lukim to moje cięcie, wydaje mi się, że Ty też spokojnie możesz, to jej tylko na dobre wyjdzie.
siakowa 10:44, 06 maj 2016

lindsay80 napisał(a)
U mnie Buchannani ma się dobrze -wszystkie 5 żyje i już rośnie

Bronze Form, 2 na 5 ma świeże przyrosty

superowowidać w terenie na rabacie sobie radzi, w donicy gorzej..np z odpływem wody
MirellaB 10:46, 06 maj 2016

Podziwiam, że jesteś w stanie rozpoznać czy te brązowe trawy żyją - ja nie potrafię