Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

MirellaB 08:06, 06 maj 2016

Pięknie wiosennie Twój ogród się prezentuje
Bratki masz tak piękne w donicach, że też bym z nich nie rezygnowała. Moje teraz jak pogoda się poprawiła to pięknie się rozrosły, podobnie jest ze stokrotkami.

Mebelki bardzo ładnie się prezentują, ale czy one są wygodne?
lindsay80 08:14, 06 maj 2016

inag napisał(a)

Też czekam ale mam złe przewczucia. One u mnie rosną w rzędzie i 4 są zupełnie zielone a reszta to siano.. Nie daję im wielkich szans. Zobaczymy. Zdziwiona jestem takim obrotem sprawy.

oj, to mnie zasmuciłaś.
lindsay80 08:16, 06 maj 2016

inag napisał(a)

Konkretnego koloru nie wybierałam jeszcze. Na razie czekam jak to będzie wyglądało w stanie surowym - tzn po przeróbkach
Pokazuj wszystko!

ta altana po liftingu na pewno będzie bardzo fajna, już Ty się o to postarasz
lindsay80 08:17, 06 maj 2016

Kuba napisał(a)

do schrupania ślicznie

merci
lindsay80 08:22, 06 maj 2016

MAD napisał(a)
Inspiracja meblowa mi się podoba. Będziecie robić sami?
Donice cudnie wypełnione kwieciem. Bratkom towarzyszy lobelia? Ja sobie wczoraj sprawiłam (oczywiście niebieską bo syn wybierał) lobelię zwisającą do donic balkonowych.

Nie, zlecam i konstrukcję i szycie - tylko pianki i materiał sama organizuję.
eM to może zespawać jakąś pierdółkę, ale takie meble to już grubsza sprawa, ani czasu na to nie ma, ani zdolności. Co do szycia to materiał gruby i trzeba mieć maszynę przemysłową.

To niebieskie u mnie to niezapominajki, ale pomysł na przewieszającą się lobelię bardzo dobry, coś jeszcze będzie w donicy oprócz niej?
lindsay80 08:23, 06 maj 2016

Iwk4 napisał(a)
Edytko, którą seslerię i z którą szałwią połączyłaś?

Mebelki będą fajne.

Sesleria Heflera i szałwia Medium Deep Blue
_Martini_ 08:27, 06 maj 2016

Rabata brzozowa wymiata! Jest piękna. Uwielbiam brzozy. Lindsay, czy wszedzie tam gdzie nie masz kamienia masz korę? Ja już w tym roku sypnęłam tylko pod hortensje ale denerwuje mnie trochę sucha gleba. Pytam, bo widzę że masz też w korze bukszpany, a kora niby zakwasza podłoze. Najchętniej podsypalabym wszedzie ale mam obawy czy np.lawenda, róże, trawy będą się miały dobrze.
lindsay80 08:28, 06 maj 2016

Marta napisał(a)
Fajne będziesz miała mebelki. Śliwę wiśniową już cięłam, Madżenka też będzie, więc śmiało możsez ciachnąć

Dzisiaj się z nią rozprawię, lubię to robić

A jeśli chodzi o jabłoń Royalty (niedawno była dyskusja), wczoraj pytałam szkółkarza i powiedział, żeby przycinać pod koniec zimy, przed wegetacją.
Oglądałam swoje i mają kwiaty na końcu gałęzi, więc szkoda by mi było teraz je okaleczać.

Ale jakie ja wczoraj widziałam wielkie i piękne wiśnie Kanzan i jabłonie Royalty, matko....
Kojarzysz w Łaziskach przy głównej ulicy?
lindsay80 08:31, 06 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Pięknie wiosennie Twój ogród się prezentuje
Bratki masz tak piękne w donicach, że też bym z nich nie rezygnowała. Moje teraz jak pogoda się poprawiła to pięknie się rozrosły, podobnie jest ze stokrotkami.

Mebelki bardzo ładnie się prezentują, ale czy one są wygodne?

po tych zimnych tygodniach, dopiero teraz wiosenne kwiaty szaleją.

Mebelki wzorowane na dostępnych w sprzedaży zestawach, wymiary podobne, więc powinno być ok.
Luki 08:36, 06 maj 2016

No ja bym o połowę ciął, ale ja to drastyczny w tym temacie jestem, aż się boje jak dzisiaj swoje ogolę bo zawsze tnę więcej niż planowałem