Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 13:41, 05 maj 2016

Do góry
ewelaa74 napisał(a)

No i co z tego podglądania Madzenki? Donice śliczne - mam takowe od ponad miesiąca i nie mogę się zdecydować co w nich posadzić ..... Więc ja będę podglądać u Was obydwu

Bardzo ładny taras
Co do traw - zakochałam się w nich bez pamięci ale nie mam pojęcia co i jak z pielęgnacją.

Widzisz, moje bratki w końcu zaczęły kwitnąć na całego więc jeszcze zostają, jedynie szafirki wołają o wymianę, może w przyszłym tygodniu zacznę się za czymś rozglądać i znając życie kupię pod wpływem chwili, ale lubię biel róż i niebieski więc na pewno coś w tej kolorystyce się pojawi, niekoniecznie wszystko razem

O trawach się podszkolisz, teraz czas na ich podziwianie, a pielęgnacja to dopiero jesienią i wiosną, wszyscy tu trąbią co działają, więc nie przeoczysz
Tu ma być ogród :) 13:15, 05 maj 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Czyli decyzja podjęta?

z grackami podjęta
A Ty odnośnie farb podjęłaś? Bo ja tak

Zamówiłam dziś i jutro już mam mieć, też się zdecydowałam na Tikkurile Valtti Complete.
Bedzie na przemalowanie domku narzędziowego i malowanie skrzyń i kompostownika.

A i jeszcze jedna dobra wiadomość, wszystko wskazuje na to, że mam wykonawcę mebelków tarasowych, za miesiąc powinny być gotowe (może ciut wcześniej) .
Tu ma być ogród :) 13:11, 05 maj 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
To nie przyjemne,że wysyłają brakujące zamówienie
Trawki ruszyły fajnie. Ciekawe czy moje posadzone kilka dni temu się przyjmą :
pozdrówki zostawiam

jeśli były dobrze ukorzenione, to na pewno zaczną przyrastać zaraz w zawrotnym tempie.

A jeśli chodzi o nieuczciwych sprzedawców to powinniśmy się wymieniać na forum informacjami o nich, nie mogą myśleć, że są bezkarni, bo w większości przypadków nie decydujemy się na odsyłanie roślin i procedury reklamacyjne i oni to wiedzą i mają nad nami przewagę.
Tu ma być ogród :) 13:07, 05 maj 2016

Do góry
magdaw napisał(a)
ale wiesz jestem zaskoczona że ona az tak późno odbijają... chyba życzeniowo chciałabym żeby wcześnie

sorry "taki mamy klimat" a konkretnie taką mamy wiosnę

też bym chciała żeby wcześniej ruszały, brakuje ich teraz.
Tu ma być ogród :) 11:13, 05 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

chyba tak, ja to się dopiero uczę obsadzania, będę podglądać co wymyślisz

No i co z tego podglądania Madzenki? Donice śliczne - mam takowe od ponad miesiąca i nie mogę się zdecydować co w nich posadzić ..... Więc ja będę podglądać u Was obydwu

Bardzo ładny taras
Co do traw - zakochałam się w nich bez pamięci ale nie mam pojęcia co i jak z pielęgnacją.
Tu ma być ogród :) 10:49, 05 maj 2016

Do góry
magdaw napisał(a)

No raczej w cieniu, te w słońcu - rozplenice już ruszyły, a te które dosadziłam tydzień temu ( morning light) ździebełka im przymarzły więc może Jeszce im było za zimno...czekam więc.

Jeśli w cieniu to jeszcze troszkę cierpliwości potrzebne, praktycznie do teraz noce są bardzo zimne, za chwilę ma się to zmienić, jest mokro, ma być coraz cieplej, trawy powinny za chwilę ruszyć, jeszcze wiele osób żyje w niepewności.
Tu ma być ogród :) 10:29, 05 maj 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
tez uwielbiałam tą rabate ze stipa ale wiem że sesleria tez będzie zachwycać w duecie z szałwią

dziękuję za taką przychylną opinię.
Mimo, że stipa była bardzo fajna ze względu na swoją zwiewność, to jednak miała wady, właściwie przez większe pół roku ona nie istnieje, a ja patrzę na tą rabatę przez okno w jadalni więc chciałam tam trawy, które będą zdobiły już od wczesnej wiosny, z tego co oglądam u dziewczyn, ktore mają seslerie i molinie to one już od kilku tygodni są widoczne na rabatach i stąd decyzja o tej zmianie.
Zamieszkać w ogrodzie 10:25, 05 maj 2016

Do góry
rabata z kulkami ładnie skomponowana.
Ale opisz co to za roślinki rosną na pokazanych zdjęciach, bo ciężko ze względu na wielkość roślin je rozpoznać.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:21, 05 maj 2016

Do góry
dobry pomysł z tym lustrem, ale to znowu całkiem zmienia koncepcję, a mi pomysł na ścianki też się podobał.
Tu ma być ogród :) 09:29, 05 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

U mnie ruszyły jako jedne z pierwszych traw, teraz już mają całkiem spore nowe przyrosty, pierwszy lepszy na fotce sprzed chwili

Ale jeszcze swoich nie przekreślaj, moje wszystkie na słonecznej wystawie, a trawy co mam w zacienionych miejscach później pokazują zielone.

A Twoje na jakiej wystawie rosną?

No raczej w cieniu, te w słońcu - rozplenice już ruszyły, a te które dosadziłam tydzień temu ( morning light) ździebełka im przymarzły więc może Jeszce im było za zimno...czekam więc.
Odcienie zieleni 07:28, 05 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

haha, nie ma sprawy to może ja w piątek na tą kawę z aparatem podjadę i sama porobię fotki?
A wtedy strzeż się, żadnych podwórkowych tajemnic już mieć nie będziesz

Edyta to bardzo dobry pomysł Bo na zdjęcia osobiste Eweliny się chyba nie doczekamy :/
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:03, 04 maj 2016

Do góry
ojej, niedobrze. U nas czarne chmury przysłaniały niebo i lało konkretnie, ale gradu wcale nie było.
Tu ma być ogród :) 22:58, 04 maj 2016

Do góry
Marta napisał(a)

Oj tam, wcale nie kiepski, wręcz przeciwnie! chyba większość z nas chciałaby żeby wszystko szybko rosło, kwitło, ale niestety przyrody nie zmienimy, żądzi się swoimi prawami.

ogród uczy pokory, to fakt.
Tu ma być ogród :) 22:57, 04 maj 2016

Do góry
zieloniutka napisał(a)

Dzisiaj powiedzieli, że czas rozpatrywania reklamacji 14 dni. Zobaczymy co łobuzy wymyślą. Normalnie rozbój w biały dzień.
Zamówienie wysłane z brakiem dwóch drzew. Nie polecam!

Zuza, Ty im napisz, że już pokazałaś na tym forum co klientom wciskają, jeśli nie siedzą tam sami idioci to szybko się zorientują jaka to dla nich antyreklama.
Odcienie zieleni 22:53, 04 maj 2016

Do góry
Efffa napisał(a)
Właśnie za miesiąc może będę miała takich jeszcze 15, oby...

a nic się nie chwaliłaś, co to za źródełko znalazłaś, pisz mi na prive!
Odcienie zieleni 22:52, 04 maj 2016

Do góry
Efffa napisał(a)
Lindsay pożycz aparat, bo wiem co za chwilę tu wszyscy napiszą, wiem nudna już jestem z tym zdjęciami, a raczej ich brakiem.

haha, nie ma sprawy to może ja w piątek na tą kawę z aparatem podjadę i sama porobię fotki?
A wtedy strzeż się, żadnych podwórkowych tajemnic już mieć nie będziesz
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:48, 04 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Dobra ... chyba muszę najpierw ... wrysować tą ściankę
Edytka ścianka rusza od przyszłego tygodnia!!!

Idziesz jak burza, będzie się działo, będą emocje!
Tu ma być ogród :) 22:32, 04 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

u mnie z tym słabo, wychodzi na to, że kiepski ze mnie ogrodnik

Oj tam, wcale nie kiepski, wręcz przeciwnie! chyba większość z nas chciałaby żeby wszystko szybko rosło, kwitło, ale niestety przyrody nie zmienimy, żądzi się swoimi prawami.
Tu ma być ogród :) 22:30, 04 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

faktycznie ja lubię ten odcień zieleni, a tą odmianę żurawek szczerze polecam.

Ostatnio koleżanka ogrodowiskowa pokazała mi zdjęcie jak wyglądała sadzonka takiej żurawki kupiona w necie za 20 zł i to był szok, kilka listków oderwane z piętką od kępy wsadzone w doniczkę, nawet bez korzeni - masakra!

Dzisiaj powiedzieli, że czas rozpatrywania reklamacji 14 dni. Zobaczymy co łobuzy wymyślą. Normalnie rozbój w biały dzień.
Zamówienie wysłane z brakiem dwóch drzew. Nie polecam!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:19, 04 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
patrząc na pierwsze zdjęcie, ja podtrzymuję wersję, że więcej drzew jest nie potrzebne.
Ten tulipanowiec jest tam teraz od czapy, a jak ścianka dojdzie to już w ogóle nie będzie wyeksponowany.
Jałowce są ogromne i dominują w tym miejscu, ale poczekaj z jakąkolwiek decyzją w ich temacie do czasu aż ścianka powstanie, bo z nią cała ta rabata znowu będzie inaczej się prezentować i po co teraz wykonywać jakieś gwałtowne ruchy, które bedą już nieodwracalne.

Dobra ... chyba muszę najpierw ... wrysować tą ściankę
Edytka ścianka rusza od przyszłego tygodnia!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies