Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

ewelaa74 11:13, 05 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

chyba tak, ja to się dopiero uczę obsadzania, będę podglądać co wymyślisz

No i co z tego podglądania Madzenki? Donice śliczne - mam takowe od ponad miesiąca i nie mogę się zdecydować co w nich posadzić ..... Więc ja będę podglądać u Was obydwu

Bardzo ładny taras
Co do traw - zakochałam się w nich bez pamięci ale nie mam pojęcia co i jak z pielęgnacją.
lindsay80 13:07, 05 maj 2016

magdaw napisał(a)
ale wiesz jestem zaskoczona że ona az tak późno odbijają... chyba życzeniowo chciałabym żeby wcześnie

sorry "taki mamy klimat" a konkretnie taką mamy wiosnę

też bym chciała żeby wcześniej ruszały, brakuje ich teraz.
lindsay80 13:11, 05 maj 2016

anabuko1 napisał(a)
To nie przyjemne,że wysyłają brakujące zamówienie
Trawki ruszyły fajnie. Ciekawe czy moje posadzone kilka dni temu się przyjmą :
pozdrówki zostawiam

jeśli były dobrze ukorzenione, to na pewno zaczną przyrastać zaraz w zawrotnym tempie.

A jeśli chodzi o nieuczciwych sprzedawców to powinniśmy się wymieniać na forum informacjami o nich, nie mogą myśleć, że są bezkarni, bo w większości przypadków nie decydujemy się na odsyłanie roślin i procedury reklamacyjne i oni to wiedzą i mają nad nami przewagę.
lindsay80 13:15, 05 maj 2016

polinka napisał(a)
Czyli decyzja podjęta?

z grackami podjęta
A Ty odnośnie farb podjęłaś? Bo ja tak

Zamówiłam dziś i jutro już mam mieć, też się zdecydowałam na Tikkurile Valtti Complete.
Bedzie na przemalowanie domku narzędziowego i malowanie skrzyń i kompostownika.

A i jeszcze jedna dobra wiadomość, wszystko wskazuje na to, że mam wykonawcę mebelków tarasowych, za miesiąc powinny być gotowe (może ciut wcześniej) .
Kacha123 13:41, 05 maj 2016

To będziemy mieli na co czekać u Ciebie - dojrzewający ogród, nowe nasadzenia i jeszcze mebelki. Fiu, fiu!
lindsay80 13:41, 05 maj 2016

ewelaa74 napisał(a)

No i co z tego podglądania Madzenki? Donice śliczne - mam takowe od ponad miesiąca i nie mogę się zdecydować co w nich posadzić ..... Więc ja będę podglądać u Was obydwu

Bardzo ładny taras
Co do traw - zakochałam się w nich bez pamięci ale nie mam pojęcia co i jak z pielęgnacją.

Widzisz, moje bratki w końcu zaczęły kwitnąć na całego więc jeszcze zostają, jedynie szafirki wołają o wymianę, może w przyszłym tygodniu zacznę się za czymś rozglądać i znając życie kupię pod wpływem chwili, ale lubię biel róż i niebieski więc na pewno coś w tej kolorystyce się pojawi, niekoniecznie wszystko razem

O trawach się podszkolisz, teraz czas na ich podziwianie, a pielęgnacja to dopiero jesienią i wiosną, wszyscy tu trąbią co działają, więc nie przeoczysz
lindsay80 13:43, 05 maj 2016

Kacha123 napisał(a)
To będziemy mieli na co czekać u Ciebie - dojrzewający ogród, nowe nasadzenia i jeszcze mebelki. Fiu, fiu!

wypadaloby w końcu ten taras zasiedlić
nawigatorka 14:39, 05 maj 2016

A moje bratli kwitnące już kwitną na komposcie.wymiana na trawy na lato w donicach musi byc.

Mebelki...super
ren133 15:06, 05 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

Wiem, że Nigry można ciąć po kwitnieniu, jak postąpić z tymi jabłonkami to mam wątpliwości, ale pewna jestem, że będę ją formować. Jutro pooglądam je dokładniej i zobaczę, czy warto teraz im coś robić, czy muszę czekać do kolejnego sezonu.

Dobrze, że doczytałam czyli nigrę powinnam już ciachnąć?
lindsay80 16:07, 05 maj 2016

nawigatorka napisał(a)
A moje bratli kwitnące już kwitną na komposcie.wymiana na trawy na lato w donicach musi byc.

Mebelki...super

Moje nie miały okazji mnie zbyt długo cieszyć przez marną pogodę, a teraz nadrabiają, nie mam serca na razie ich wywalać ;p

Jeśli chodzi o mebelki, to wzoruję się na tym zestawie, tylko stolik będzie prostokątny i dojdzie jeszcze fotel