Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 15:57, 20 sty 2021

Do góry
m_gocha napisał(a)
W lipcu cięłam bukszpany - już dawno ich rozczochrane czupryny prosiły o rękę fryzjera

Zawsze u Ciebie to podziwiam

Obejrzałam wszystkie fotki wspomnieniowe i się rozmarzyłam. Pięknie u Ciebie. Bardzo lubię tu zaglądać

Od tego zdjęcia malin ślinka mi cieknie

Edit. Ciągle powracam do zdjęć Pink Annabell - jakie one piękne. Bardzo żałuję, że nie mam miejsca dla nich Do donic to mi ich szkoda - z resztą chyba do donic się nie nadają.
Za drzwiami do ogrodu... 15:39, 20 sty 2021

Do góry
anpi napisał(a)

Mogę Ci jakieś wysłać, te bardziej fioletowe mam posadzone chyba nawet osobno. Bo te inne rosną razem i dopiero jak kwitną to widać które są jakie Muszę sprawdzić na dokładniejszych zdjęciach.

Teraz w zimowych czapeczkach

Oj jaka miła jesteś, ja bardzo chętnie
Te kolorki odpowiadają mi, bo to moje ulubione kolory, energetyczne
Odwdzięczę się na pewno

Piękna zima, a różyczki w śniegu cudne
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:04, 20 sty 2021

Do góry
Basilikum napisał(a)

O ludzie - padłam Uwielbiam to ujęcie o karzdej porze roku
Izunia dziękuję Ci za tą fotkę
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 14:59, 20 sty 2021

Do góry
Anusia napisał(a)
Juz dawno nie bylo tyle sniegu na Zulawach.

Ale ładnie się te berberysy prezentują

Ania gościa miałaś bardzo zacnego. Piękny okaz
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 14:51, 20 sty 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Och Anusiu masz pięknie zimowo.
Czarno-bualo ale jak nastrojowo z tym śniegiem.
Pięknie.
Pozdrawiam cieplutko

Zimowo i zimno bylo. Dwa dni solidnego mrozu. Teraz robi sie lód i chlapa. Mimo wszystko zapowiadają, ze w tym roku śniegu nam nie zabraknie. To i dobrze bo wiosną nie będzie tak sucho.
Jeszcze wrzucam dwie fotki koziołka sarenki.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 14:45, 20 sty 2021

Do góry
Anusia napisał(a)

Pieknie jeszcze jest teraz choc przyszla odwilz. Zrobilo sie bardzo slisko. Mialam dzisiaj takiego goscia. Przyszedl na obiad.

Ojej, teraz ty masz głodnego "słodziaka". Mam nadzieję, że nie narobił dużo szkód.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 14:42, 20 sty 2021

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Anusia Ale pięknie u Was. Śniegu macie dużo.

Pieknie jeszcze jest teraz choc przyszla odwilz. Zrobilo sie bardzo slisko. Mialam dzisiaj takiego goscia. Przyszedl na obiad.

Za drzwiami do ogrodu... 14:37, 20 sty 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Wreszcie mamy prawdziwą biała śnieżna zimę. I z mrozem.
U mnie było i -20. Teraz już lżej.
Pięknie Aniu u ciebie. A niby prawie czarno -bialo a jak urokliwe.
Kwitnące różyczki że śniegiem wyglądają prześlicznie. Jak z zaczorowago ogrodu.
Tylko pawie trochę na wygnaniu i mrozie. Moje też na zimę zostały.
Pozdrawiam cieplutko Aniu

Dziś już jest temp.0st., śniegu trochę dopadało!
Zimowe widoczki jeszcze nie znikająNiech lepiej spadnie teraz wszystko co ma białego spaść, a od marca już dziękujemy za śnieg i mrozy!!!
Dziś rozebrałam w domu choinkę, bo już strasznie się sypała. Dekoracje w ogrodzie jeszcze będą pewnie do 2 lutego
Pozdrawiam Anuś i mam nadzieję do szybkiego zobaczenia

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 14:32, 20 sty 2021

Do góry
Dzień dobry
Również proszę o pomoc w zidentyfikowaniu co to rośnie na moim ogrodzie
Ogród w dolinie 14:07, 20 sty 2021

Do góry
Danusi książka spowodowała u mnie powrót procesu myślowego. Już coś tam w głowie wymyślam.
Czy ktoś mi może powiedzieć, czy zawilce japońskie np honorine jobert posadzone za plamą z liliowców summer wine będą wyglądać ok?
Mam tam trochę miejsca i chciałam posadzić coś co kwietnie jesienią. Zawilce chciałam też sadzić później pod brzozami i może jeszcze gdzieś? Czytałam, że nie lubią podmokło.
Przejrzałam zdjęcia i nie mam żadnego porządnego, które ogarnia te liliowce, tylko takie jedno nieostre.
Liliowce rosną po lewej od grabu, dalej po lewej od liliowców jest kalina japońska shasta, a za nią z tyłu miskant gracillimus. Za liliowcami chciałam coś, co kwitnie jesienią.
Wybaczcie zdjęcie, lepszego nie mam

Liliowce kwitną na taki kolor, wg opisów nawet do września, stąd pomysł na białe zawilce.

A może lepiej coś innego np. sadziec plamisty? Tylko czy on nie będzie za wielki i czy kolor do liliowca spasuje?
Miejsce jest mokre ale nie podmokłe.
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:55, 20 sty 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)

Dla Ciebie Larisa, podobno okrywowa, ale u mnie ona ma grube wzniesione pędy i śliczne drobne kwiatuszki. Liście zdrowe też mogę ją polecić.

Ogród w remoncie 13:51, 20 sty 2021

Do góry

Magnolia obiecująco wygląda

I na deser główny sprawca wyjścia do ogrodu

Jest moc
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 13:48, 20 sty 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
A takie dzwoneczki od Reni-Rozark wisza u mnie na drzewkach teraz

czy ja tu widzę słoninkę?
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:46, 20 sty 2021

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Dorotko jaki czad z lampionami Kochana ale Masz talent w rączkach Pozdrawiam Cię Serdecznie
Dziękuję, ja lubię eksperymentować i czasem coś tam mi się uda. Zawsze twierdzę, że jak nie spróbuję to się nie przekonam czy potrafię.
Pozdrawiam

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:42, 20 sty 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Też szukam 2 róż ale w morelowych kolorach. Wpadła mi w oko Bathsheba, którą znam tylko z googla i Twoja Garden of Roses.
Jeszcze podoba mi się Ameli Nothomb ale niedostępna chyba jest w Polsce. Sporo jej jest na niemieckich stronach ale przesyłka trochę droga jak na przesłanie jednej róży.
Nie znam tych róż, które wymieniłaś. Ja już nie rozglądam się za różami, bo nie mam na nie miejsca. Ja jestem pazerna na wszystkie ozdobne rośliny, więc z każdego gatunku mam ich sporo i znalezienie u mnie 30cm kwadratowych wolnej powierzchni na rabatach graniczy z cudem. Co nie oznacza, że nie chciałabym kolejnych.

Taki widok mam z mojej bramy, prawda, że bliziutko do lasu?
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:35, 20 sty 2021

Do góry
anpi napisał(a)
Dorotko lampiony śliczne!
Jeżeli chodzi o róże to ja myślę o White Flight, Blush Rambler i Rosario. Masz może którąś z tych. Przydałaby mi się jakaś dodatkowa opinia
Z Tych polecanych przez Ciebie większość mam, polecam również. Dodałabym od siebie do polecanych Stadt Rom
Nie znam tych róż, mam tylko młodą Rosario i na rzaie nie mam o niej wyrobionego zdania.
O Stadt Rom poprosiłam fotki u Ciebie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:27, 20 sty 2021

Do góry
bacowa napisał(a)

Jak taką wodę robisz ?
Skórki z banana moczę dwie doby, później to rozcieńczam 1:1 i w tym moczę storczyki około 15 minut. Nadwyżką podlewam resztę domowych roślin. Storczyki są tak ciężkie od kwiatów, że muszą być podpierane.
W lecie gnojówką ze skór bananów podlewam rośliny ogrodowe.

Ogród w remoncie 13:17, 20 sty 2021

Do góry
Te mnie rozczuliły

I te

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:16, 20 sty 2021

Do góry
m_gocha napisał(a)
Dorotko!
Z przyjemnością obejrzałam przeglad różany 80 róż! Robi wrażenie
U Ciebie wyglądają tak pięknie i tak zdrowo - jak z katalogu

Podlewam swoje storczyki "wodą bananową" już drugi miesiąc. Liście zrobiły się lśniące i jędrne. A każdy ma po juz po 3 pedy kwiatowe i kwitną obficie

Buziaki za radę
Bardzo się cieszę, że moja rada na kwitnienie storczyków sprawdziła się i u Ciebie.
Zdjęcia różom zazwyczaj robię podczas pierwszego kwitnienia to i liście wtedy są młode i zdrowe. Mam kilka niewypałów różanych, nawet w ubiegłym roku spróbowałam je przeszczepić na te fajniejsze. Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:09, 20 sty 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Dziekuję
Pnącą Lagunę mam już zapisaną i jeszcze Rosarium U. więc kupie na pewno.
Cieszę się, że polecasz mi Garden of roses i Chippendale bo im się przyglądam od jakiegoś czasu i tylko mnie utwierdziłaś
Nie wykluczone , że z pozostałych wymienionych też coś wybiorę
Rosarium U też mam, ale nie potrafię o niej nic konkretnego napisać. Jedną mam wciśniętą za clematisa i ma marne warunki wzrostu, a druga to młody krzak i u mnie słabo rośnie, ale mam nadzieję, że w końcu pokażą się od tej ładniejszej strony.
Godna polecenia jest reż HANSESTADT ROSTOCK. Piękny bursztynowy kolor kwiatów, obficie kwitnie dużymi bukietami. Kwiaty duże ma prawie cały sezon, liście zdrowe, łodygi sztywne. U mnie krzew ma około 120 cm, ale u mnie muszą być wyższe, bo by zginęły w tym buszu.
Same zalety.

HANSESTADT ROSTOCK
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies