Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Johanka77 13:28, 15 maj 2021

Marlenaa napisał(a)

Pięknie się w pasował A nie masz zamiaru połączy tych rabat?

To samo mi się nasunęło
Agatorek 15:06, 15 maj 2021

Też bym połączyła te rabaty z klonami w jedną. Tą rabatę z klonami atropurpureum pociągnęłabym do kostki, i dalej pozbyłabym się kawałka trawy między rabatami. Nowa rabata miałaby kształt połączonych prostokątów.
.

Martka 17:07, 15 maj 2021

Johanka, no co, moja rabata ma kształty takie "geograficzne" hahahah, ale nie płacz, jest w robocie trawa musi się odrodzić, kanciki zrobię, na razie priorytetem jest zrywanie darni i wsadzanie roślin, w detailing zabawię się potem, jak wszystkie korzenie będą w ziemi a nie w kartonach na schodach

Rabata z grujecznikiem - super pomysł, żeby dać same miskanty, tam nie mam dużo miejsca, max 2 m mogę zrobić od cisów. Jeśli trawa na obwódkę to tylko hakonechloa ale nie w tym roku, poczekam na własne sadzonki

Effka, zerknęłam i wygląda, że duże szanse na Brilliantissimum. Felco nadzwyczajny, ostrzałka też jest, genialne, że można dokupić części zamienne.

Edi75, raz mamy więcej energii na ogród, innym razem musimy poświęcić więcej czasu sobie samej, daj sobie ten czas Mini sad będę odwiedzać jeśli będą fotki

Roocika, grujecznik bardzo ładny, ale nigdzie nie mogłam znaleźć informacji, jak duży urośnie, na metce było 12m, ale mało realne mi się to wydaje przy wersji szczepionej.

Marlenaa, Johanka, Agatorek, a wiecie, że MACIE RACJĘ?!?! Jakoś mi te rabaty nie leżały, najpierw takie małe zaplanowałam na papierze, ale jak wykopałam to teraz widzę, że za małe, i one muszą po prostu zostać połączone. I dociągnięte do kostki. WSZYSTKIE: ta wąska metrowa przed domem z bylinami, ta z atropurpureum i przedokienna z Shirasawy, a co więcej, za rogiem jest cis który też musi być włączony. Czyli trzy strony domu - jedna łączna rabata. Tak będzie. W zeszłym tygodniu miałam szczerze dość kopania, którego tyle wciąż, ale "w pracy odpoczęłam" i zbieram nowe siły. Kopię dalej.
Johanka77 17:34, 15 maj 2021

Cieszymy się, że możemy pomóc

A pod grujecznik same ML dawaj!
Alija 19:10, 15 maj 2021

Martka napisał(a)
U mnie obsesja klonowa trwa, zdjęcia na szybko, kolejne dwa dołączyły: Shirasawy aureum i drugi egzemplarz Atropurpureum.

Przymiarka i obserwacja, ile cienia będzie miał Shirasawy. Mam trzy miejsca do przetestowania. Nie lubi pełnego słońca. Tu od zachodniej strony domu.

Kształt i kolor liścia - chwytają mnie za serce.

Tymczasem kolory pokazał klon jawor Brilliantissimum.

Ale piękności!
LIDKA 20:49, 15 maj 2021

Nadrabiam wątek. Chciałam zasugerowac połączenie rabat przy opasce ale dziewczyny mbie ubiegly.
Jeju jaka Ty silna jesteś. I pracowita.

Wszystko co do tej pory czynisz - bardzo mi się podoba.
Rośliny które sądzisz też.

BASIA8 21:33, 15 maj 2021

Ale piękne zakupy u Ciebie po rabatach widać że są pokaźne bardzo ładnie się dzieje
Pozdrawiam.
Agi2006 18:05, 16 maj 2021

Marta musiałam cofnąć się troszkę do tyłu żeby nadrobić Twoje poczynania. Oj dzieje się u Ciebie
Zakupy bardzo udane i na wypasie. Klony idealne. Ja mam tylko jednego najzwyklejszego autropurpureum ale chciałabym dokupić jeszcze sango kaku do towarzystwa na sąsiedniej tworzącej się rabacie. Choć pewności nie mam czy będzie mu dobrze bo straszny u mnie wygwizdow.

I popieram dziewczyny w sprawie połączenia rabat. I fajny widok na klonika przez fajne okno z fajnymi zaluzjami
Agatorek 18:58, 16 maj 2021

Martka napisał(a)

[b]Marlenaa
, Johanka, Agatorek, a wiecie, że MACIE RACJĘ?!?! Jakoś mi te rabaty nie leżały, najpierw takie małe zaplanowałam na papierze, ale jak wykopałam to teraz widzę, że za małe, i one muszą po prostu zostać połączone. I dociągnięte do kostki. WSZYSTKIE: ta wąska metrowa przed domem z bylinami, ta z atropurpureum i przedokienna z Shirasawy, a co więcej, za rogiem jest cis który też musi być włączony. Czyli trzy strony domu - jedna łączna rabata. Tak będzie. W zeszłym tygodniu miałam szczerze dość kopania, którego tyle wciąż, ale "w pracy odpoczęłam" i zbieram nowe siły. Kopię dalej.

Fajnie, że Tobie tez to pasuje i Ci się podoba . Masz power
Będzie megarabata.
Mary 19:51, 16 maj 2021

Martka napisał(a)
U mnie obsesja klonowa trwa, zdjęcia na szybko, kolejne dwa dołączyły: Shirasawy aureum i drugi egzemplarz Atropurpureum.

Ale piękny egzemplarz!