Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród wśród pól i wiatrów 22:22, 23 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
to pierwszy rok moich róż więc na ta chwilę nic jeszcze nie wiem, ruszyły i tyle
czyli zapiszę sobie te Konsuł, Festivve, Donaria bo chcę na czerwone wino
dzięki Jola

Ania.. to są nie na wino
To deserowe winogrona.

Ogród wśród pól i wiatrów 22:02, 23 maj 2016

Do góry
jolka napisał(a)

Mnie się pomysł z różami też podoba Może dziś pojadę wymierzyć ile by mi ich weszło i będę sprawdzać, czy je dostanę lokalnie czy muszę zamawiać przez neta.. Jak Ci się "współpracowało" z Twoją the fairy?? Muszę zdjęć u Ciebie poszukać..

Co do winogron, to moje kryteria wyboru były następujące:
- mają zdążyć dojrzeć w naszych warunkach i nie przemarzać,
- dojrzewać w różnych porach, być smaczne - znaczy deserowe,
- występować w kolorze jasnym, różowym i ciemnym (wow!! to jest kryterium, ale cóż)

We wskazaniu konkretnych odmian zdałam się na Pana z winnicy Eden, która jest niedaleko mnie. Prowadzą też sprzedaż wysyłkową. Ja kupowałam sadzonki z odkrytym korzenie, były długie i miały naprawdę pokaźne korzenie. Zresztą pokazywałam je tutaj. Wszystkie wypuściły listki, obfocę przy najbliższej okazji. Ostatecznie kupiliśmy następujące odmiany (wklejam z moich notatek):
Pierwszy rząd – winogrona ciemne: (od góry) Konsuł, Festivve, Donaria
Drugi rząd – winogrona jasne: (od góry) Piesnia, Fanny, Timur
Trzeci rząd – winogrona różowe: (od góry) Weronika, Viktoria, JHD (Jubiliej Hersonskogo Dacznika)

to pierwszy rok moich róż więc na ta chwilę nic jeszcze nie wiem, ruszyły i tyle
czyli zapiszę sobie te Konsuł, Festivve, Donaria bo chcę na czerwone wino
dzięki Jola
Ogród do kwadratu 21:42, 23 maj 2016

Do góry
wow..
Ogród z pergolą 21:38, 23 maj 2016

Do góry
w polimexie takie tanie?? to podjade tam koniecznie
jeszcze tego nie dotykałam, nie znam odpowiedzi na Twoje pytania
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 21:12, 23 maj 2016

Do góry
Kasia wooooooooow pięknie już jest!
ja oczywiscie poproszę zbliżenie na buksy
ta Twoja szambowa to jak nie szambowa tam nie widać żadnego dekla..bardzo ładnie
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 21:06, 23 maj 2016

Do góry
oo Wrocław fajny uwielbiam to miasto zaraz po Krakowie
Ogród z pergolą 21:04, 23 maj 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Przeczytałam na szybko. Lecisz z tym wątkiem... ale widzę spieszysz się na dzień dziecka będzie super zabawa, u nas najpierw była piaskownica, potem huśtawka, trampolina, a w tym roku Zośka bocianie gniazdo... Antek woli już inne zabawy

na dzień dziecka z placem nie zdążymy..ale dostanie sukienkę z Krainą Lodu i rower to myślę ze oszaleje
Ogród z pergolą 21:01, 23 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
tylko trampoliny i trampoliny...
trampoliny mnie nie interesuja ale interesuje mnie ten material z ktorego jest trampolina bo potrzebowac bede cos takiego tylko w ksztalcie owalnym, czy wiecie czy cos takiego gdzies mozna zamowic ??

Kasiu ja się nie znam to nie pomogę, zadzwoniłabym do jakiegoś dużego sklepu czy hurtowni z tkaninami
Ogród z pergolą 21:00, 23 maj 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Aniu coś pisałaś żeby tujki szybko rosły ja mam na to sposób pinivit nawóz dolistny - u mnie działa

o dzięki a nawet mam bo robię miksture Bogdzi zeby te moje nieszczęsne rododendrony ratować..
Hirutkowy raj:)) 20:57, 23 maj 2016

Do góry
Chryste...bardzo mi przykro....
Ogród z pergolą 20:53, 23 maj 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Hej Aniu-wpadłam się tylko przywitać,bo żeby u Ciebie po dwudniowej nieobecności być na bieżąco-to cały wieczór na czytanie zarwany

cześć Kasia , jesli myslisz o basenie lub trampolinie dla dzieci to warto poczytać bo dziewczyny mają mega wiedzę
Ogród z pergolą 20:52, 23 maj 2016

Do góry
karolina_rg napisał(a)

my posadziliśmy duże, to bardzo nie płaczę że nie rosną
tylko kilka chyba nam padnie były bardzo obszyszkowane i mąż mówi że gałązek uschniętych coraz więcej

to jest własnie to ryzyko, tuja szyszkuje gdy ma sucho. zawiązuje nasiona bo czuje zagrożenie i chce się wysiać
w donicy kupowaliście czy goły korzeń?
ja w donicy i w sierpniu sadzone ale 100% przyjęcia, już urosły nawet!szok
Ogród z pergolą 20:50, 23 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
o trampolinach i basenach poczytałam, trampoliny już nie mam i myślimy czy drugą w ogóle kupować po historii z poprzednią, basenu jeszcze nie mam, ale trochę mnie przeraża utrzymanie tej czystej wody.

A jeszcze w temacie materiału na poduchy, ja poprosiłam o przesłanie próbek szarych kolorów i od 3 sprzedawców dostałam po 3 kolory, każdy inny - już wybrałam.
Gorzej bo Pan od konstrukcji mnie wystawia... nie wiem czy zaś kogoś innego trzeba szukać, masakra z tymi fachowcami.

o proszę fajnie masz właśnie powinnam o próbki poprosić żeby kota w worku nie kupować, nie pomyślałam..
u mnie plac w przyszłym tygodniu zacznie się spawać
Doświadczalnia bylinowo-różana 20:45, 23 maj 2016

Do góry
uwielbiam tu zaglądać i podziwiać Twoje zdjęcia..przepieknie Ewa! zazdroszczę Ci róż baaaaaardzo
Ogród z pergolą 20:44, 23 maj 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
A, Ania, nie jestem na bieżąco u ciebie to musisz mi powtórzyć jak było: Jak ten materiał co to pisałaś że kupujesz na poduchy?

Kodura. w sklepie w Łodzi znalazlam za 20zł/mb a Agata na all za 10
Ogród z pergolą 20:39, 23 maj 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ania, przecież w takiej ilości te 5 litrów, do tego 40%, to jak dodanie dwóch kropelek kwasu z cytryny do herbaty
Kwas sam w sobie nie jest szkodliwy, tylko żrący jak nie rozcieńczony

aha strasznie Ci dziękuję ja kompletna noga z chemii
od teraz jesteś moim basenowym guru

Luteczka, Jankosia u Bogdzi koniecznie pare słów o basenie zamienimy, podzielicie się wiedzą z koleżanką
Ogród z pergolą 20:37, 23 maj 2016

Do góry
zaraz wszystkim odpiszę ale najpierw ogromna prośba do koleżanek bardziej doświadczonych z różami, czy takimi listkami powinnam się martwić?
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 14:17, 23 maj 2016

Do góry
L00zak napisał(a)

Aniu nie pryskam niczym, myślę, że duża zasługa dobrze przygotowanej rabaty, kopałem dół już nie pamiętam dokładnie ale jakieś 70 cm i wsypałem ziemię pod Rh 2 rodzaje.
Dużo podlewania w zeszłym roku latem, bo to pijaki są

Dodam za każdym razem, że to zasługa Bogdzi i jej wskazówek

CW przekwitają, a CG wyglądają coraz piękniej fakt kwiatostanów pełno Fotki z dziś

takie gotowe podłoże kupowałeś? ja niby też doły spore kopalam ale chyba skoczek je zaatakował
nie moge uwierzyc że Ty je sadziłeś wtedy co ja, u mnie 4 kwiaty..
Z Pszenicznej ... 14:11, 23 maj 2016

Do góry
a co to jest ta tasma kroplujaca?
u mnie skarpy więc chyba tą jedną bym musiała z kompensacją kupic a te co puszcze pod tuje i swierki to moze zwykłą..
Z Pszenicznej ... 11:01, 23 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
doskonale rozumiem, 2h dziennie mam tylko czasu
Agatko ja bym miała ogromna prośbe do Ciebie..bo mówiłaś że linie masz bez kompensacji a powiedziałabyś mi jakie masz u siebie ciśnienie, w ile sekund ci sie napełnia 10l wiadro? bo moze u mnie też nie będzie trzeba a różnica w cenie jest kolosalna..
u mnie hydraulik powiedział że najnizsze ciśnienie jest 2 atmosfery (najwyższe 4), niewiem o co chodzi ale zrobiłabym jeszcze pomiar ten sekundowy na wiadro

Ania, postaram się zrobić doświadczenie, wieczorem.
U mnie ciśnienie oki, jak wpinam tylko zraszacz młoteczkowy, metalowy i tylko jeden to wali na kilkanaście metrów
Jeśli masz podobnie to nie bawiłabym się w kompensację - to ma znaczenie wtedy gdy masz znaczną różnicę wysokości na której kładziesz linię, no i jeśli odcinki są po 150 metrów to też może mieć to znaczenie a tak szkoda kasy.
Ja robię krótsze i włączam pojedyńczo każdą linię, a nie wszystkie na raz
Poza tym ja użytkuję nawet taśmę kroplującą, pod graby i hortki taką zrobiłam, bo mam tam linie prostą i musiałam przyoszczędzić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies