Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:48, 29 sie 2015

Do góry
Czekam na kolejne zdjecia, bo dzień pełen wrażen ogrodowych i muminkowych
Lawendowy zawrót głowy 22:40, 29 sie 2015

Do góry
Mam whirlewind oraz Prinz Heinrich dzisiaj posadziłam Magarete
nasz aforyzmowi Finka miała na festiwalu traw zawilce, różniaste, piękne.
"W kolorze blue" 22:34, 29 sie 2015

Do góry
Hi hi szczęsliwa, że wróciła! Co ten ogród robi z ludzi
Moja "przyziemna" :) pasja 22:29, 29 sie 2015

Do góry
No patrz nigdy mi do głowy nie przyszlo latem na szczycie ośnieżonej gory być Nigdy nie byłam na takiej wysokosci , najwyzej na 3300 Powyzej 1750 mnp śpie po 12 godzin na dobę

Wyrzuciłaś broznze form? One tak samo jak amazon mist i frosted curls potrzebuja stale wilgotnej gleby...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:21, 29 sie 2015

Do góry
Napisałam w watku o grabach. Opryskałam moje dzisiaj ortusem. Machne tez jeszcze mieszanka o ktorej u mnie Anita pisała lub Magusem. Trzeba jednak walczyć wisoną gdy beda bezlistne, podbno Promanal+Ortus. Zobaczymy. Nigdy przez 5 lat tak moje graby nie wygladały. Sucho i goraco to idelane warunki dla roztoczy, przędziorków, szpecieli....
Grab - Carpinus 22:17, 29 sie 2015

Do góry
Moje identcznie wygladaja, dzisiaj opryskałam Ortusem
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:11, 29 sie 2015

Do góry
O zachodzie jedną fotkę robiłam...

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:10, 29 sie 2015

Do góry
Wczorajsze róże
- zakwitła róża Minerva vel Monic Kolor zachwycający

Red Leonardo szaleje za to różowy zwykły dzisiaj mnie kolcami zaatakował i przeorał pół nogi. Chyba zazdrosny jest o swego malinowego kuzyna...

Ascot próbuje rywalizować z Leosiem ale coś słabiutko, oj słabiutkie te drugie tłoczenie...

Juzi Tradescant - jakaś buraczkowa się zrobiła...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:06, 29 sie 2015

Do góry
Palnik- pogromca chwastów w podjeżdzie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:05, 29 sie 2015

Do góry
Danusia przypomniała o dobrej tradycji raportowania wykonanych prac. Zatem składam meldunek:
1. Rano postanowiłam dokonać zakupów kwietnych, planuje w bieli i srebrze... wróciłam z niczym.. znaczy się tylko z cebulowymi i trawami FC
2. Zakupiłam miotacz ognia czyli się palnik
3. Wypaliłam wszyściuteńkie chwasty w podjeździe. Obiecałam sobie nie używać Roundapu. Pól dnia nad tym spędziłam, schylona...Dobrze, ze wczoraj kręgosłup naciągałam na jodze... bo bym się chyba nie podniosła. Ale podjazd czyściuteńki, eh!
4. M przyciął graby na tyłach.... Postanowiłam zrezygnować ze stożków, miał przyciąć w kwadraty bo zapuszczałam włosy grabom całe lato. Teraz mam stożko-kwadraty.... nie pokaże ich przez rok...
5. Przesadziłam rododendrona i bonzaja dla ubogich pod brzozą. Zrobiłam początek rewolucji na rabacie . reszta rewolucji gdy miną upały
6. Wycięłam wszystkie świecznice bo je zaatakował jakiś grzyb lub je przypaliło. Za tydzień lub dwa przesadzę je na różanke.
7. Przesadizłam jednego miskanta ML (wielki jest, ciekawe czy przeżyje...) i posadziłam 3 zawilce japońskie Margarete
8. Przycięłam brzozy bo mi zasłaniały rabaty
9. Wyrzuciłam kilka carex morrowi , które uschły w podjeździe (zapomniałam ze tam nie mam nawadniania...). Dwa kwadraty będą bez carexów, a w dwóch zrobiłam porządek
10. Wyciągnęłam bukszpany z wielkiej donicy grafitowej i podsadziłam dziurawe kwadraty w podjeździe .
11. Posadziłam do donicy zakupiony dzisiaj Carex Frosted Curls - beda przez całą zimę mi powiewać przed wejściem
12. Na koniec wszystko podlałam co przesadzałam
13. Gdy nadszedł zmierzch opryskałam wszystkie graby i bukszpany Ortusem na szpeciele i przędziorki....

zatem zdjec nie bedzie bo mnie noc zastała... Na zdjecia zapraszam jutro

Gdzies tam w międzyczasie roszady w donicach z pelargoniami porobiłam...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:49, 29 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Sadz te zawilce ja juz zasadzilam )) zostalo mi troche traw ale latam nie wiem gdzie je wsadzic )

Posadziłam, ale miskanty nie wiem gdzie upachać...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:48, 29 sie 2015

Do góry
bleebla napisał(a)

Znając siebie i tak będę w sobotę i w niedziele. Przemyśl dobrze na którą zdążysz, bo Ciebie zabraknąć nie może

Będę na bank, najwyżej wrócę w nocy w piątek ale rano w sobotę się zamelduję, przecież do 10 wykopią nam trawki!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:47, 29 sie 2015

Do góry
Danusiu czy te liminkowe trawy to Elaty?

Jesli tak to uratowałas moim Elatom życie ..
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:45, 29 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale nowi sąsiedzi będą mieć widok z piętra Twój ogród będzie im wchodzić do domu

Sąsiedzi będą mieli oko na najpiękniejszy ogród a Danusia widzę, że będzie miała widok na ciekawą architekturę. Może ich namówimy na projekt Danusi?
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:39, 29 sie 2015

Do góry
Ah jak brakowało mi Twoich róż I Ciebie

Jestesmy umówione , dam znać w poniedziałek
Lawendowy zawrót głowy 14:55, 29 sie 2015

Do góry
Jola ja juz sie nie gapię tylko idę miskanta przesadzić i posadzic zawilce, ktore w srode kupiłam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:53, 29 sie 2015

Do góry
O matulu jakie piekne. Dobrze ze sobie dokupiłam miskanty i zawilce w srodę

Danusiu pokaz koniecznie gdzie to wszytsko upchniesz. Ta biel w Twoim ogrodzie niezmiennie mnie zachywca!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:42, 29 sie 2015

Do góry
Przeklejam post napisany u Polinki
. Ja na razie amazonkami jestem rozczarowana... One jednka tak jak frosted curls potrzebuja wody. Zrobiłam eksperyment. Mam FC w donicach, te ktore są stale mokre FC urosły szybko i maja piekny kolor , a w tych których woda szybko wysycha sa brzydkie, brązowe i niemal nie rosna. Wg mnie tak samo z amazonkami. Na przekór kupiłam sobie dzisiaj dwa piekne FC w Castoramie, cena była barbarzyńska ale jesnią ida do donic bo bukszpany wylądują pod grabami w podjezdzie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:38, 29 sie 2015

Do góry
Widziałas Everesty u Danusi, jak ja je mogłam ominąć.... Musze je kupic. Ja na razie amazonkami jestem rozczarowana... One jednka tak jak frosted curls potrzebuja wody. Zrobiłam eksperyment. Mam FC w donicach, te ktore są stale mokre FC urosły szybko i maja piekny kolor , a w tych których woda szybko wysycha sa brzydkie, brązowe i niemal nie rosna. Wg mnie tak samo z amazonkami. Na przekór kupiłam sobie dzisiaj dwa piekne FC w Castoramie, cena była barbarzyńska ale jesnią ida do donic bo bukszpany wylądują pod grabami w podjezdzie

Patasimi łapkami zachywacajaca sie ale teraz mi zaczeły chyba od suszy podsychać i łysieć w srodku...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:33, 29 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ostatnio w pewnej kwiaciarni widziałam donice metalowe, jakby z surowego metalu. Po prostu cudowne ale były po 1600 sztuka. Nie przełknęłam tej ceny Donice były 3 szt x 1.600 - cena szalona wprost.

Gdyby Witek takie wyprodukował i sprzedawać za 160 zł chyba byłby szał

Idę wykonac swoj plan działan w ogrodzie. Miało być 35 stopni jest 24 to trezba podzialać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies