Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Madzenka 12:33, 29 sie 2015

Gardenarium napisał(a)
Ostatnio w pewnej kwiaciarni widziałam donice metalowe, jakby z surowego metalu. Po prostu cudowne ale były po 1600 sztuka. Nie przełknęłam tej ceny Donice były 3 szt x 1.600 - cena szalona wprost.

Gdyby Witek takie wyprodukował i sprzedawać za 160 zł chyba byłby szał

Idę wykonac swoj plan działan w ogrodzie. Miało być 35 stopni jest 24 to trezba podzialać
violinek 14:02, 29 sie 2015

Danko zeby nie bylo , ze nic nie robie ...bede trzymac mocno kciuki za realizacje Twojego planu dnia
ele2001 14:07, 29 sie 2015

Te twoje topiarzyska są takie piękne mówiłaś gdzieś że szkoda że żółtych cisów na pniu nigdzie nie ma a gdyby tak ostrokrzew golden gem tak zaczęli szczepić na wysokiej podkładce?
lojalna_ 14:19, 29 sie 2015

Danus sama? dla nas minutka i wielu chetnych do pomocy ))

Gardenarium 14:33, 29 sie 2015

MirellaB napisał(a)
Dużo do zrobienia zaplanowałaś Danusiu. Ty sama swój ogród ogarniasz? Myślałam, że pracownicy Ci pomagają

Ja dzisiaj jadę dokupić berberysa, rozplenicę i hortensję Bobo, no może jeszcze jakieś trawki - zobaczę.

Mnie do roboty też nikt nie goni, ale sama tak się spieszę, bo jesień niedługo, a tyle jeszcze bym chciała zrobić

Przeczytałam, że radziłaś po przekwitnięciu floksy ściąć i podlać florowitem, żeby ponownie zakwitły. Skorzystałam z informacji i tak zrobiłam. Wydaje mi się, że mają małe czerwoniutkie kuleczki to chyba zakwitną
W floksach nie podobają mi się te brzydkie liście od dołu. Pani w ogrodniczej mówiła, że na jesień po ścięciu i wczesną wiosną jak zaczynają wschodzić to spryskać już preparatem na grzyba zmieszanym np. z jakimś olejowym i powinno pomóc. Co sądzisz o tym Danusiu?

Ja generalnie najbardziej lubię sama ogarniać. Do tej chwili zawalczyłam z zielonym dachem Mam nawet dowody zdjęciowe, sama sobie zdjęcia zrobiłam
Witek w pracy, pracownicy na wolnej sobocie...
Wspomagam się pracownikami wyłącznie w pracach siłowych i wysokościowych czyli cięcie wysokich topiarów, buka, zywopłotów, gdzie trzeba ciąć z rusztowania. Pozostałe prace wykonuję sama, nawet Witka za bardzo nie angażuję, robi prace typu : weź mi zanieś tę donicę, bo sama nie dam rady..albo posadź róże, robisz to najlepiej.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:38, 29 sie 2015

Otwarcie sezonu wiosennego z pracownikami robimy także u nas, bo muszę być gotowa do ogrodów klientów, a nie grzebać sama kanty i porządki marcowe Dlatego szybciutko robimy akcję u nas, a potem mam głowę spokojną, że ogarnięte i sezon otwarty

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:43, 29 sie 2015

Ze mną nikt nie nadąży myślowo w ogrodzie, bo ja zmieniam decyzje co chwila. A jak sama robię, to sobie spokojnie działam i nikt mnie nie pogania

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:46, 29 sie 2015

Madzenka napisał(a)

Kurcze a ja go ostatnio odstawiłam na półkę, bo Danusia go nie polecała..... Muszę jutro rano po nie pojechac.
Danusiu jak Ty dajesz radę te wszystkie donice podlewać? Ja w tym roku ograniczyłam doniczki bo z powodu skwaru musiałabym niektore dwa razy dziennie podlewac

Wszystkie te kolorowe turzyce kiepskie w zimowaniu są, to drogo to kosztuje, ale tego nie polecam? W tej chwili bardziej nie polecam Ice Dance, raczej będę z niego rezygnować bo strasznie się rozłazi. Everest jest lepszy.

Donice wczoraj podlewałam do 12 w nocy, lubię chodzenie z konewką i lanie wody. Mołabym wąż podłaczyć, ale wolę konewkę. Krany mam w różnych miejscach, ale korzystam z dwóch, w garazu i przy tarasie.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:49, 29 sie 2015

Moje zakupy

Ledwo, ledwo

Ten Carex jest bardziej żółtawy niż białawy

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:50, 29 sie 2015

Na giełdzie spotkałam dzisiaj Fanów Ogrodowiska BYło miło Razem kupowaliśmy bazylię

Zawilec "Lady White'

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies