Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Arboretum w Wojsławicach 20:49, 10 cze 2013

Do góry

lilie wodne tuż tuż

moje oko dostrzegało łany niebieskości ale też roślin z ciemnymi liśćmi

na razie niebieskości

Moja działka. 20:03, 10 cze 2013

Do góry
Może do jakiej dużej donicy nieraz po iglakach takie są chyba najlepiej jesienią i ja tak samo zrobie
z tym powoinikiem rozdzieliłaś te pierwioski?Ja byłam przerażona tą drogą z Goczałkowic do ciebie ale
od ciebie do autostrady prosta droga Jak lilie zakwitną to musisz przyjśc do mnie bo teraz nic ciekawego
nie kwitnie i pokaże ci te piwonie różowe
A ta horta moja to wanille frais była kartka w doniczce
Liliowo i kolorowo:) 18:56, 10 cze 2013

Do góry
Oj Sylwia poszłam teraz drugi raz i cos okropnego,moje ulubione ostrozki pąki poucinane jakby nozem, hortensje,a tak sie cieszylam, ze tak pieknie wszystko bedzie kwitlo bo zima nie wymroziła, nawrt lilie mają pąki poucinane, floksy połane, paprocie a pelargonie tylko łodygi bez lisci zostały a w donicach dziury
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:02, 09 cze 2013

Do góry
Gabrysiu - to prawda Idę sadzić hosty
Kasiu - no mam nadzieję pojadę; 20go M ma urodziny i mam nadzieję zaprosimy rodzinkę już na przyszły weekend, nie za 2... fajnie będzie jeśli uda nam się zobaczyć
Miłej niedzieli! Wzajemnie!!

Kolejny piękny dzień Słonko świeci, jak rosa odpuści idę odtrawnikowywać dalszą część pod płotem sąsiada. Brakuje mi miejsca na hosty
Zamówiłam sobie lilie martagon, nie mogłam się napatrzeć u Bożenki

miłego dnia!
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:58, 08 cze 2013

Do góry
Acha, Bociuś - Pszczółki będą jak kfiotki ulubione pszczółek będą.. Trawki ładne, ale nie dla pszczółek.. .... bzyczki muszą mieć coś do bzykania

I lilie podgonione w doniczkach

Jakimś owadom się spodobały

Przetacznik.. aż się roi od pszczółek.. co któryś kwiatek to pszczółka..

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:47, 07 cze 2013

Do góry
Bożenko - piwonie pachną obłędnie, ale już część się złamała pod ciężarem, muszę wyższe podpórki zrobić... M wymyślił fajne podpory, ale dość drogie i obiecał zrobić

Aniu - moja katalpa kwitła od początku, bo kupiłam nieco większą i już szczepioną.... chociaż jak patrzę na nią teraz i na to co kupiłam, to słowo większa nijak mi nie pasuje

Wieloszka - z szałwią nic nie skopiujesz, bo moja metoda do szałwi nie pasuje do waszej polityki ogrodowej.. w tym roku już przesadziłam na światło dzienne i pod widok publiczny, wiec będę myśleć co z nią zrobić aby dłużej była ładna ..

Basiu - pagórkowy... mam trochę tych przetaczników i nazwy mi się mieszają.. z braku czasu nie siepałam po ściągę.. i strzeliłam.. tym razem nie trafiłam

Resztę pozdrawiam i ... koniec przerwy, to piątek..wariactwo ... i ja niedługo w wariatkowie...

Wczorajsze lilie.... ach i wbrew zapowiedziom nie pada, wczoraj burza rozwaliła mi nawet wodę, gdzieś chyba strzeliło w jaką przepompownię.. nie było cały wieczór i w nocy.. był dzień dziecka.. umyć się nie dało

Ogród... reni 08:37, 07 cze 2013

Do góry
Od rana świeci słonko jest nadzieja, że już tak będzie
Lilie od Hani...jeszcze chwilkę i będzie kwiat

Chelsea Flower Show 2013 20:39, 06 cze 2013

Do góry
Dzisiaj parę zdjęć z Pawilonu.

Zachwyciły mnie w tym roku lilie martagony - takiego wyboru kolorów chyba wcześniej nie widziałam.
Już w ubiegłym roku widać je było w angielskich ogrodach w dużych ilosciach ale w tym roku był naprawdę kolorowy zawrót głowy.

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:40, 06 cze 2013

Do góry
Kindzia, nie znam, te dostałam od mamy

Tej też nie znam nazwy.. mam chyba 13 rożnych piwonii (tyle sobie teraz przypominam), ale nazwy to może znam 3
Ta różowiutka.. ładna, chociaż za tak bladymi kolorami nie przepadam, ale w piwoniach wszystkie kolory są ładne..

I tak rośnie, przesadzana 3 razy... boję sie czwarty, a tu muss, chyba że lilie przekopię, ale ich tak dużo

W kamiennym kręgu od początku 23:42, 05 cze 2013

Do góry
Ale pięknie lilie Ci juz kwitna no i wiciokrzew, U nas ciagle leje i zimno.Pozdrawiam No i niebo piękne ale przerazajace.
W kamiennym kręgu od początku 23:40, 05 cze 2013

Do góry
Piękne zdjęcia Aniu, szczególnie przed burzą. Jednak coś ci kwitnie nawet w deszczu. Lilie śliczne w takiej dużej grupie. Pozdrawiam
Ukochany ogród ;) 23:38, 05 cze 2013

Do góry
Witaj Dario,
przyszłam zaglądnąć co u Was i króliczka słychać. U nas pada i pada roboty w ogrodzie stoją. Jak Wam idzie obsadzanie skarpy? Ja powoli się zabieram za moją i chętnie zobaczę jakie macie pomysły.
Moja Łatka była ostatnio na wakacjach u koleżanki, ale wróciła i odsypia w klatce. Na ogród pójdzie jak się rozpogodzi.
U Was już lilie kwitną pięknie, u mnie na razie pąki.

Mam pytanko, co to za odmiana róży, którą masz w swoim ogródku?
Pozdrawiam
W kamiennym kręgu od początku 23:00, 05 cze 2013

Do góry
Dzisiaj w moim ogrodzie
nabrzmiała pęcherznica przed kwitnieniem

wiciokrzew

wejgela

kwitnące na całego lilie
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:22, 05 cze 2013

Do góry
zaczynają lilie......
wszystkie roślinki aż proszą o odrobinkę słońca.....

Ukochany ogród ;) 20:45, 05 cze 2013

Do góry
dziś piękne słońce ;D koszenie trawy, grabienie, przesadzanie. Ogród powiększył się o nowych mieszkanćów sikorki mają młode i cały dzień latają z robaczkami, słychać tylko jak małe krzyczą o jedzonko
a tu mój pierwszy kwiat łubinu posadzonego z nasion za nim skarpa w trakcie budowy.

moja druga piękna begonia 3 kolorowa

milion dzwonków

goździki pachnące

Wilce rosną

Lilie coraz wyższe

lilia azjatycka i rh mini

Hortensja ma paki

i moja mini różyczka na pniu kwitnie pięknie co roku

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:44, 05 cze 2013

Do góry
mam taki powojnik, w lesie słabiej kwitną, ale nie chce mi się już przesadzać
lubię te goździki

w lesie te rośliny królują, dzika natura

hortensja pnąca
[img
size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/37/379551/original.JPG[/img]
pierwsze lilie zakwitną w donicy
Moja działka. 11:39, 05 cze 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Dziś było słonecznie i moglyśmy zrobić zaległy gryl i przyjąc gości
Ale deszcz zrobił duże szkody grzyb zaatakował mi ogórki i pomidory ,lilie
dostały plam i gniją
Zakwitł powojnik

Piwonia jedna boroka zakwitła ,a w niej pełno robaków nie wiem czy to szkodniki.

coś różowego

Do mojego iglaka przyszedł fryzier może teraz coś z tego wyjdzie-albo i nie...

jak się fajnie patrzy na te kolory, zwłaszcza przy tej aurze!
a fryzjer piękności z tego iglaka robi, podziwiam
Blaski i cienie nowego życia 07:23, 05 cze 2013

Do góry
GABRYSIU- w przyszłym roku mam nadzieję że większa część O. zechce się spotkać u Pudełków- tam idealne warunki na majówkę całodniową

RENIU- byłam i widziałam Twoją fotorelację i dziękuję za wklejone inspiracje

JANINKO- nie kosztował nie wiadomo ile pracy, dopiero nad nim zaczynam pracę w tym roku chyba plony będą marne- przynajmniej jeśli chodzi o pomidory i ogórki.

POLICHLORKU- fajna ksywka cieszę się że ścieżka się wszystkim podoba, a dla mnie to po prostu wygoda żeby buty nie były zawsze zabłocone

MARYSIU- Ty też zachwycona..bardzo mi miło.....mam w warzywniaku dużo planów, ale cegieł za mało.

MARZENKO- pojawiłaś się na chwilkę, ja od dwóch dni nie mam kiedy nadrobić zaległości u Ciebie i innych,mimo luźnego tygodnia. Wieczorem padam ze zmęczenia.

KONSTANCJO- tak to Twoje klimaty cegła...cegła...cegiełka. Myśmy dostali gruz na podjazd samochodowy i w tym były te cegłyhi,hi,hi

BOŻENKO-już notuję Twoją odmianę Carmen, ja za radą Ani Monte kupiłam Silesię i rzeczywiście piękna, dorodna i smacznaPolecam

BOGDZIU- tą inspirację wypatrzyłam u Renaty, cieszę się że i Tobie się podoba

ANETKO- wszystko przed Tobą, a wiem że już do warzywnika się szykujesz. W zeszłym roku jak zaczynałam pogoda była wspaniała ...nawet za sucho.....a w tym roku jest fatalnie. Dziś to mam powódź w warzywniaku, bo u mnie glina. Będę tam w przyszłym roku piasek wozić

DANUSIU- ciekawe jak Twoje lilie wytrzymają te opady.

IRENKO- cieszę się że się przyjął, on jest bezproblemowy a ja kwitnące kikuty obcinam.

Już lecę....wybaczcie mi ......do wieczora

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:18, 04 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
Iza.. ściąga tych małych badylków (co to nie znasz) co to może będą rosnąć i może Ci się spodobają i skomponują gdzieś ..
Kocimiętkę znasz, trawę Ice Dance też

Kokorycz pogięta (stare foto, ale w tym dopiero zamierza zakwitnąć )

Dzwonek poszarskiego

Lilie czerwone

Mikruski, ale to musisz poczekać na wielkie.. jak przyjedziesz dam dużą

Lilię FAITH - musisz sobie wyguglać, bo to nowy zakup tegoroczny To ze strony Lylypolu

Aniu jesteś nieoceniona ... doktoryzuję się googlając wszystko co się da o moich nowych roslinkach ... ta kokorycz jest śliczna !!! inne też ale toto jest niesamowite ... wow nomalnie ... tylko kto i po co z tą pogiętą w nią uderzył ... hmmm ... jak kto ładniejszy to zaraz wszyscy na niego ...

na wprost tarasu robiem rabatę angielską ))) ... tzn bylinówkę ... w myślach robię bo to dopiero jak nową ziemię dowiozą ... no i oczywiście jeżeli pora deszczowa odpuści ...

nawiasem mówiąc ... wczoraj była pora gradowa ... ja zamknięta w ołowianym bunkrze nie widziałam samego opadu za to zobaczyłam to co zrobił na moich areałach ...

hosta Irenki miała już z 8 liści ... podziurkowane !!! ... grad rozszarpał bez litości ...

bodziszek ... legł zatłuczony ... a tak się cieszyłam bo obrodził pąkami jak wariat ... walczy trochę się podniósł ...

reszta jako tako ...

nowa plantacja schowana przed drugą falą jakoś przetrzymała ... choć ta czerwona lejla jakby siem rozkraczyła ... przemawiam do niej czule i liczę na współpracę ...
a przed chwilą choć leje wysłałam Adamo żeby podlał ... co wbrew brzmieniu ma uzasadnienie bo plantacja schowana pod balkon ... i gotowa uschnąć w te deszcze ... opierał się bardzo ale w końcu powołałam się na Twoje poświęcenie (20 minut do busa ... łopata ... że o pidżaie nie wspomnę ) i zmiękł ... jakby nie spojrzeć zrobił to raczej dla ciebie
Ogród z łezką 21:05, 04 cze 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
Za łezką ostróżki jak najbardziej, ale o ile pamiętam masz dwie horti po bokach w planie? Czy już wsadzone? Jeżeli nie to kolor dowolny, jeżeli red barony tak jak chciałaś to musisz w ich tonacji dać....jakiś jaśniejszy róż

Nie starczyło red baronów...wszystkie 7 ogrodowych mam posadzone w rogu za Nigrą...Z jednej strony jest diabolo z tawułkami, z drugiej derenia i tawułki. Przed nimi lilie. Tu tylko takie zdjęcie mam

W tych rogach z jednej i drugiej strony są lilie, na lewo diabolo z tawułkami (kupowane jako białe, ale chyba różowe będą), na prawo dereń elegancik i tawułka biała z ciemnoróżową.
Zrobię zdjęcie całościowe w piątek, to może mi kolor doradzisz...
Właśnie nie wiem czy róż, nie za dużo go będzie? Chyba na kolor tawułek poczekać przyjdzie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies