Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Moja "przyziemna" :) pasja 18:59, 06 paź 2014

Do góry
bleebla napisał(a)
Ja coś przegapiłam? myślałam ze beda 3 brzozy.

Kto wie... może jednak będą trzy.
Moja "przyziemna" :) pasja 18:56, 06 paź 2014

Do góry
Ja coś przegapiłam? myślałam ze beda 3 brzozy.
Moja "przyziemna" :) pasja 18:43, 06 paź 2014

Do góry
Moje zakupy, cisów nie pokazuje, bo kupiłam takie same, jak wcześniej.

Brzozy mają ok 2,5m. Liście mają dużo większe niż te 4-5m.

Na razie rabata wygląda tragicznie

Moja "przyziemna" :) pasja 18:38, 06 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)

No i juz jeden problem masz z głowy .
Brzozy kupione

Dwa: farby i brzozy
Moja "przyziemna" :) pasja 18:26, 06 paź 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Kupiłam wszystko oprócz miskanta. Brzozy małe z brązową korą. Duże były beznadziejne. Te przynajmniej poprowadzę sobie tak, jak chcę, czyli na niskim pniu (jednak takie będą ).

No i juz jeden problem masz z głowy .
Brzozy kupione
Moja "przyziemna" :) pasja 18:07, 06 paź 2014

Do góry
Kupiłam wszystko oprócz miskanta. Brzozy małe z brązową korą. Duże były beznadziejne. Te przynajmniej poprowadzę sobie tak, jak chcę, czyli na niskim pniu (jednak takie będą ).
Marzenia o własnym ogrodzie 13:13, 06 paź 2014

Do góry

Witam i zapraszam. Bardzo podobał mi się ogród u ana art, będę zmierzała w jego kierunku. Podobają mi się żurawki (ostatnio zakupiłam 3 szt bo nie mogłam przejść obok takie piękne) trawy ozdobne. Z jednej strony chcę obsadzić tuje a przed nimi kilka robini umbraculifera, dlatego kupiłam ostatnio 2 szt żeby je wypróbować. Mam jeszcze 3 brzozy yuongii, no i parę mniejszych roślinek które wpadły mi w oko. Potem wstawię zdjęcia.
Moja "przyziemna" :) pasja 12:03, 06 paź 2014

Do góry
Dzisiaj wznawiam poszukiwania brzóz. Jeślni nie znajdę takich, jak mi się podobają, kupuję te małe. Wyjdzie w końcu na to samo czasowo . Zanim znajdę te wymarzone, moje małe już urosną . Do tego wszystkie duże brzozy, które widziałam wyglądały niezdrowo, liści na wybujałych gałązkach jak na lekarstwo...

Przy okazji do kupienia:

3 kulki Danica
1 Gracillimus
ok 3 cisy

Ogrodowa symfonia 22:06, 05 paź 2014

Do góry
inag napisał(a)

Masz rację Najpierw postaram się zdobyć brzozy a za rok gdzieś umieszczę grujecznika Nie masz litośći dziewczyno

Nie mam Ale jak pięknie będziesz miała Nie mogę doczekać się twoich brzózek. Chociaż oczy nacieszę i będę mogła oglądać je u Ciebie
Ogrodowa symfonia 20:46, 05 paź 2014

Do góry

Masz rację Najpierw postaram się zdobyć brzozy a za rok gdzieś umieszczę grujecznika Nie masz litośći dziewczyno
Moje ukochane miejsce na ziemi 20:29, 05 paź 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
a gdzie ty nam przepadłaś????
pozdrawiam

Ela chyba jesienna chandra mnie dopadła......

w ogrodzie jesień, liście z brzozy już opadły w połowie ...

Na Łowieckiej 20:25, 05 paź 2014

Do góry
Sabina76 napisał(a)

Ilonko, a zdjęcia gdzie? Kupuj kochana te brzozy, bo jak dla mnie cudne są. Ja nie mogę niestety je mieć ze względu na alergię u naszego czworonoga.

Też tak uważam. Ta biała kora sprawiła, że zapragnęłam ich od pierwszego wejrzenia Boję się tylko tego, że to duże drzewa rosną a nie wiem czy cięciem uda się je utrzymać w ryzach...? Nie mam też pojęcia ile mogą kosztować takie dwu-metrowe egzemplarze? Orientujesz się może? A o alergiach na brzozy w zwierzaków nie słyszałam... Zaskoczyłaś mnie. Muszę poczytać..
Zdjęcia dla Ciebie
Na Łowieckiej 20:15, 05 paź 2014

Do góry
inag napisał(a)

Cały czas "grzebię" w ziemi i coś kombinuję.. Od dawna marzyły mi się brzozy doorenbos i znalazłam im w końcu miejsce. Jutro będę dzwonić czy są u mnie do dostania

Ilonko, a zdjęcia gdzie? Kupuj kochana te brzozy, bo jak dla mnie cudne są. Ja nie mogę niestety je mieć ze względu na alergię u naszego czworonoga.
Rododendronowy ogród II. 20:12, 05 paź 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Chciałam właśnie ten obrazek zacytować Ula napisała dokładnie to co i ja chciałam Uwielbiam ten widoczek Buziaczki

Brzozy teraz sa ładne ale to długo nie potrwa , one szybko gubią kolor. Pozdrawiam Małgosiu.
Rododendronowy ogród II. 19:54, 05 paź 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)

Jedynie brzozy zżółtły i fajnie teraz wygladaja.

świetna kolorystyka Bogdziu wyszła i bardzo podoba mi się ten zakręt z czerwonymi begoniami, a na przeciwko jeszcze kwitnące różei te trawki i brzoza się zgrały dla mnie super naturalna fotka

Ula zdjęcie jest dośc ciemne a Ty wszystko świetnie wypatrzyłas.Miłego tygodnia.
Na Łowieckiej 19:52, 05 paź 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
przybiegłam z wizytówek i piękną jesień u ciebie podziwiam
a i dodam jeszcze, że już piękny ogród masz, mi się u ciebie bardzo podoba

Dzieki Cały czas "grzebię" w ziemi i coś kombinuję.. Od dawna marzyły mi się brzozy doorenbos i znalazłam im w końcu miejsce. Jutro będę dzwonić czy są u mnie do dostania
PS. A mi podoba się u Ciebie! Często po cichu odwiedzam..
Serdeczne pozdrowienia!!!
Jurajski Ogród 19:43, 05 paź 2014

Do góry
Kasiu, żurawki to Georgia Peach, w słońcu wytrzymują, chociaż duże upały i ją potrafią "nadszarpnąć". Róża to Bonica.

Filomeno, miło, że wpadasz. Ścieżki tak jak przypuszczaz + plastyfikator do betonu.

Iwonko, to Bonica tak kwitnie Czy znam magiczny charakter brzozy? Oj tak, i nie tylko brzozy... Ogród, szczególnie ten dziki, traktuję jako aptekę natury

Majuniaa, witaj w moim ogrodzie, dziękuję za miłe słowa

Ewo, no kwitnie, jakoś tak sama z siebie...

Marzenko, dzięki

Rododendronowy ogród II. 19:17, 05 paź 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)

Jedynie brzozy zżółtły i fajnie teraz wygladaja.

świetna kolorystyka Bogdziu wyszła i bardzo podoba mi się ten zakręt z czerwonymi begoniami, a na przeciwko jeszcze kwitnące różei te trawki i brzoza się zgrały dla mnie super naturalna fotka

Chciałam właśnie ten obrazek zacytować Ula napisała dokładnie to co i ja chciałam Uwielbiam ten widoczek Buziaczki
Ogród z tatarakiem w tle 18:43, 05 paź 2014

Do góry
katarzynkak napisał(a)
Ewo, czy jeśli dam w okręg 3 brzozy pożyteczne, to po drugiej stronie ogródka mogę nawiązać do nich robiąc za świerkami taki zagajnik brzozowy z kulkami bukszpanowymi tj. u Sylwi?

Całkiem dobry pomysł.
Jak rozumiem śliwy są bliżej domu i nie zasłaniają brzóz - myśle, że będzie ok.
Z żółtymi tujami jako tło mam problem. sa trochę dominujące. Możesz spróbować dać średniowysokie trawy z fioletowymi kłosami(trudno coś mi polecić ale może coś z rozplenić np. 'Karley Rose' lub proso rózgowate 'Hänse Herms' - niższe lub 'Haevy Metal' wyższe; sa to jednak drogie rośliny) lub niskie zółto listne (paskowane, np. stokłosa 'Skinner's Gold' - niestety wolno rośnie ).
Pomóżcie wyczarować mi ogród 14:27, 05 paź 2014

Do góry
No i brzozy trochę podkasałam; po jednej gałązce na każdej brzozie. Jedna gałąź była spora, ale dobrze, że ją ciachnęłam po cała energia rośnięcia poszłaby w nią zamiast w górę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies