Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogrodowe skarby 21:57, 30 paź 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dawno u Ciebie nie byłam ale dziś natknęłam się na Twój wątek i przejrzałam cały , oczywiście zdjecia a to co pisane tylko co jakiś czas. Pięknie ten strumyk zrobiliscie , podziwiam i te łany kwiatów i brzozy, warto było popracowac ciężko dla takiego efektu. Pozdrawiam.

Dziękuję
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:55, 30 paź 2014

Do góry
Basiu złota jesień i u mnie połowicznie. Dopiero się wybarwiają buki, ale lipy, brzozy i topole już bez liści.
Chyba takiej prawdziwie złotej , to już nie doczekam w tym roku. liście spadają jakieś pokurczone.

W cieniu - zacieniona 19:42, 30 paź 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
U mnie takich złotych przebarwień nie ma. Lipa przed oknami stoi zielona, wierzby i bzy również. Brzozy nie są złote. Natomiast w okolicznym parku topole stoją gołe. Nie ma co focić!
Na działce trochę róż okrywowych zostało, przekwitły werbeny. Dominuje zieleń trawnika. A u Ciebie koloru szukać nie trzeba.
Grzybków trochę zazdroszczę
Basiu...najbardziej zadziwiła mnie trójsklepka...coraz zimniej a kwiatów coraz więcej...przesadzałam kwitnącą .
...i jeszcze zawilec...ma dużo pąków.

...grzybki wszystkie zdrowe.
W cieniu - zacieniona 19:36, 30 paź 2014

Do góry
U mnie takich złotych przebarwień nie ma. Lipa przed oknami stoi zielona, wierzby i bzy również. Brzozy nie są złote. Natomiast w okolicznym parku topole stoją gołe. Nie ma co focić!
Na działce trochę róż okrywowych zostało, przekwitły werbeny. Dominuje zieleń trawnika. A u Ciebie koloru szukać nie trzeba.
Grzybków trochę zazdroszczę
Pomóżcie wyczarować mi ogród 17:46, 30 paź 2014

Do góry
wiunia napisał(a)
Violu piękne są u Ciebie te wielkie brzozy! Jak ja kocham takie drzewa Pozdrawiam i obserwuję

Witaj Wioletko, brzozy cudowne, piękne o każdej porze roku, a ile liści mają - wszystko na kompost idzie, ale, żeby te listki tak jeszcze same chciały wskakiwać do tego kompostownika. Wczoraj w sumie dwie godziny robiłam porządki, trochę ziemię rozgarniałam tam gdzie krzywo, pozostałe doniczki zadołowałam i liście oczywiście grabiłam. Zero efektu, pracy nie widać, ale sumienie spokojne
Ogród na glinie 09:57, 30 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Fajnie jest mieć sąsiada, który ma za płotem takie ładne brzozy

Są plusy i minus.
Wszystkie liście lecą do mnie
Ogród na glinie 09:56, 30 paź 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Małgoś fajne masz te widoczki i swoje i sąsiedzkie

Dzięki.
Te sąsiedzkie widoczki to tak naprawdę moje, bo brzozy zwisają nad moim parkingiem
Ogród na glinie 07:10, 30 paź 2014

Do góry
Miłorzab koniecznie

Brzozy piekne wiersze by o nich mozna pisac
Ogród na glinie 00:34, 30 paź 2014

Do góry
Fajnie jest mieć sąsiada, który ma za płotem takie ładne brzozy
Pomóżcie wyczarować mi ogród 22:55, 29 paź 2014

Do góry
Violu piękne są u Ciebie te wielkie brzozy! Jak ja kocham takie drzewa Pozdrawiam i obserwuję
Ogrodowe skarby 21:04, 29 paź 2014

Do góry
Dawno u Ciebie nie byłam ale dziś natknęłam się na Twój wątek i przejrzałam cały , oczywiście zdjecia a to co pisane tylko co jakiś czas. Pięknie ten strumyk zrobiliscie , podziwiam i te łany kwiatów i brzozy, warto było popracowac ciężko dla takiego efektu. Pozdrawiam.
Początki w Kruklandii 07:50, 29 paź 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Swoją stipę powysadzałam z donic i wrzuciłam pod brzozy ...Ciekawa jestem czy przetrwają ....Komponują się rewelacyjnie W donicach mi się nie rozsiały ale te sadzone wcześniej w gruncie , tak ....

Również czekam na zdjęcia

Nooo mogłyby przeżyć
Początki w Kruklandii 07:49, 29 paź 2014

Do góry
Swoją stipę powysadzałam z donic i wrzuciłam pod brzozy ...Ciekawa jestem czy przetrwają ....Komponują się rewelacyjnie W donicach mi się nie rozsiały ale te sadzone wcześniej w gruncie , tak ....

Również czekam na zdjęcia
Przyjazny ogród 20:10, 28 paź 2014

Do góry
Ewo Rogów jest pięknym arboretum o niespotykanej kolekcji drzew i krzewów.
Bogdziu, to zdjęcia z dzisiejszego spaceru po Arboretum - taksodium i brzozy. Staram się podpisywać, aby odwiedzający stronę goście wiedzieli co oglądają.
Juki faktycznie zrobiły się okazale, ale planuje je przesadzić na poczet miejsca pod azalie. To jednak uczynię wiosną. Brzydkiego nie widać nic, bo fotografuje tylko ładne, ponadto te brzydkie tez z czasem zmienia się w ładne, jak to w każdym postępującym do przodu ogrodzie
Dla Ciebie jeszcze jedna fotka z Arboretum.

Rododendronowy ogród II. 19:59, 28 paź 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

W naszym kraju najpiękniej przebarwiają sie pewnie polne klony ale buki też sa cudne i cieszę sie ze je mam. W tym roku gorzej sie wybarwiły ale trudno , zawsze mogę popatrzec na stare zdjecia.U siebie też pokazałes cudne rudości i te brzozy, śliczne. Pozdrówka.

To cypryśniki błotne i aleje brzóz z dzisiejszego spaceru po Arboretum, zaczyna się ciekawie, nad stawem dużym jeszcze się nie wybarwiły, tam to będzie czad - wstawię zdjęcia. Miłego wieczoru
Rododendronowy ogród II. 19:33, 28 paź 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
Ja również jakoś nie mogę się zmobilizować, czas to zmienić, a i powoli szykować się do karmienia. Nawet przy braku intensywniejszych barw jak w innych latach, ogród Twój zachwyca - kocham bukowe przebarwienia, ciągle podpatruje je w lasach na Pogórzu Przemyskim.
300 różaneczników

W naszym kraju najpiękniej przebarwiają sie pewnie polne klony ale buki też sa cudne i cieszę sie ze je mam. W tym roku gorzej sie wybarwiły ale trudno , zawsze mogę popatrzec na stare zdjecia.U siebie też pokazałes cudne rudości i te brzozy, śliczne. Pozdrówka.
Ogród na glinie 08:42, 28 paź 2014

Do góry
widok z okna na brzozy sąsiada
Działka wkoło Lubczyka :) 20:08, 27 paź 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Kasiu, ja nie ścinam bylin na zimę, ponoć suche badyle chronią korzeniem przed mrozem. Ale nie wygląda to najładniej. U mnie wydmuchowa straszne. U ciebie może roślinki mają cieplej. I fajnie że mamy na forum królową, pięknie byłoby ci w koronie.

ja mam już ścięte, w zeszłym roku też ścinałam i wszystko przeżyło! mam trochę trocin po cięciu brzozy i zastanawiam się, czy może nie podsypać nimi troszkę tych bylin?
tytuł może i ciekawy i szlachetny, ale dziecina mało ujmująca
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:35, 27 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Agnieszko, czy planujesz przycinać swoje brzozy?

Danusiu, nie planuję, mają rosnąć swobodnie jak największe. Ale kto wie, co mi przyjdzie do głowy w następnym sezonie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:26, 27 paź 2014

Do góry
Agnieszko, czy planujesz przycinać swoje brzozy?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies