Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

anabuko1 09:21, 28 paź 2014

Ale fajnie,że masz taka kwestie porównawczą z poprzednich lat.Jak widać, każdy rok, dzień jest inny. niepowtarzalny.
a ptaszki bardzo ładnie wyszły modelowo.Brawo dla fotografa!!!
marzena 10:31, 28 paź 2014

róż 80 ? rh 300 ? no niemal hurtowe ilości
podziwiam oczywiście te Twoje cudne rośliny
a ja siedzę przy kompie bo mnie mgła totalna zatrzymała w domu....
MagdalenaK8 12:18, 28 paź 2014

Bogdziu wpadam, zaglądam, podziwiam ptaszki i 300 rodków...właśnie kupiłam Jana III Sobieskiego, wprawdzie w internecie, ale przyszedł piękny i zdrowy.
Bogdziu a czy ten czerwony klonik Atropurpureum nie przemarza?
Pozdrawiam cieplutko
Kasya 13:48, 28 paź 2014

Poogladalam i przypomnialo mi sie ze czas wywiesic chyba karmnik dla ptaszkow
Musze zainstalowac go jakos nie za daleko okien zeby koty mialy zajecie
Przez szybke oczywiscie
Pszczelarnia 15:16, 28 paź 2014

Bogdziu, a jakie rh i azalie jeszcze byś kupiła, gdybyś miała więcej miejsca?
Bogdzia 19:33, 28 paź 2014

Mariusz napisał(a)
Ja również jakoś nie mogę się zmobilizować, czas to zmienić, a i powoli szykować się do karmienia. Nawet przy braku intensywniejszych barw jak w innych latach, ogród Twój zachwyca - kocham bukowe przebarwienia, ciągle podpatruje je w lasach na Pogórzu Przemyskim.
300 różaneczników

W naszym kraju najpiękniej przebarwiają sie pewnie polne klony ale buki też sa cudne i cieszę sie ze je mam. W tym roku gorzej sie wybarwiły ale trudno , zawsze mogę popatrzec na stare zdjecia.U siebie też pokazałes cudne rudości i te brzozy, śliczne. Pozdrówka.
Bogdzia 19:36, 28 paź 2014

zawitka napisał(a)
Ale masz modelki te sikorki wszystko wystawiają na pokaz ha ha Czy u Ciebie też tak sucho ja wczoraj włączyłam wodę taka susza u nas Pozdrówka słoneczne posyłam jeszcze pytanko czy są rodki które mogą rosnąć w pełnym słońcu ???

Sadziłam dziś ostatnie tulipany , wczoraj kupione i miałam problem ze zrobieniem dołków bo ziemia już zamarza, wiec sie spięłam na podlanie rh, nie wiadomo jak długo mróz będzie trzymał , niech jeszcze sie napiją dokąd ziemia całkiem nie zamarznie.
Luki 19:36, 28 paź 2014

Bogdziu zawsze mnie w sumie to ciekawiło ile Rh i azali masz w ogrodzie, ale jakoś nigdy nie zazpytałem. Teraz już wiem i pomyliłem się w swoich domysłach o bagatela 100 krzewów, a obstawiałem około 200. Ogromna ilość ale za to ile radości daje nie tylko tobie, a także nam
Bogdzia 19:39, 28 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)
Jak przymroziło (dziś też mrozi) to ptaszki od razu przylatują na okno i latają tam gdzie zwykle są wystawione karmniki... reklamację wnoszą Przynajmniej tak to wygląda... mgła powoli sie robi rzadsza... nawet chyba słoneczko przebija... oj jak jeszcze przydałoby sie trochę ciepełka.. Wszystkie irysy wykopane leżą w wiadrze i pomysłu brak gdzie je dać

Sadz te irysy gdziekolwiek bo je mróz załatwi. To już koniec jesiennych prac niestety.U mnie ptaków mnóstwo , dzis M czyścił budki widac że sporo nam młodych przybyło , w wiekszości sikorek ale jedna budkę zajęły kowaliki bo jest zamurowany otwór i korowa ściólka w środku.
Bogdzia 19:43, 28 paź 2014

Luki napisał(a)
Bogdziu zawsze mnie w sumie to ciekawiło ile Rh i azali masz w ogrodzie, ale jakoś nigdy nie zazpytałem. Teraz już wiem i pomyliłem się w swoich domysłach o bagatela 100 krzewów, a obstawiałem około 200. Ogromna ilość ale za to ile radości daje nie tylko tobie, a także nam

Sporo się nazbierało choc w to wliczone sa również azalie japońskie nie tak okazałe jak rododendrony.Mnie zdziwiła ilośc róż których nie lubię ale od czasu do czasu kupuje . Kiedys naliczyłam ich 80, sama nie mogłam w to uwierzyc i dziś znów poszłam liczyc , było o 3 więceja na wiosnę muszę kupic z 5 takich które bardzo mi się podobaja. Jak na nielubiane rośliny to stanowczo ich za dużo.