Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród wśród pól i wiatrów 09:17, 19 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Jolu ja popieram pomysł z rózami ale ja nie obiektywna jestem bo je uwielbiam. sama zakupiłamw tym roku 6szt klasycznej the fairy
mam prosbe do Ciebie..powolutku zaczynam mysleć o zakupie winorosli, a wiem ze kupowałaś. jakie kupiłas i czym się kierowac przy wyborze?

Mnie się pomysł z różami też podoba Może dziś pojadę wymierzyć ile by mi ich weszło i będę sprawdzać, czy je dostanę lokalnie czy muszę zamawiać przez neta.. Jak Ci się "współpracowało" z Twoją the fairy?? Muszę zdjęć u Ciebie poszukać..

Co do winogron, to moje kryteria wyboru były następujące:
- mają zdążyć dojrzeć w naszych warunkach i nie przemarzać,
- dojrzewać w różnych porach, być smaczne - znaczy deserowe,
- występować w kolorze jasnym, różowym i ciemnym (wow!! to jest kryterium, ale cóż)

We wskazaniu konkretnych odmian zdałam się na Pana z winnicy Eden, która jest niedaleko mnie. Prowadzą też sprzedaż wysyłkową. Ja kupowałam sadzonki z odkrytym korzenie, były długie i miały naprawdę pokaźne korzenie. Zresztą pokazywałam je tutaj. Wszystkie wypuściły listki, obfocę przy najbliższej okazji. Ostatecznie kupiliśmy następujące odmiany (wklejam z moich notatek):
Pierwszy rząd – winogrona ciemne: (od góry) Konsuł, Festivve, Donaria
Drugi rząd – winogrona jasne: (od góry) Piesnia, Fanny, Timur
Trzeci rząd – winogrona różowe: (od góry) Weronika, Viktoria, JHD (Jubiliej Hersonskogo Dacznika)

Ogród z pergolą 09:06, 19 maj 2016

Do góry
babka napisał(a)
Dziękuję Już lecę na stronke, chyba nie wytrzymam do 28

jak się nie doczekasz to w sobote u Edyty obejrzysz
Ogród z pergolą 09:05, 19 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
czytam o bocianim gnieździe, moja mała też ma i zakładamy je wymiennie z huśtawką, bardzo lubi się na tym bujać

ja się przekonałam do tego pomysłu gdy ostatnio na placu zabaw w 5 sie na tym bujali a moja Tatiana cała w skowronkach nie moge się doczekac gdy koleżanki zaprosi i bedzie szaleństwo
a powiedz mi macie trampoline? bo zastanawiam sie czy kupic średnice 2,5m czy 4,5? wolałabym tą mniejszą (szkoda mi ogrodu )ale niewiem czy ona jest wystarczajaca dla kilku np 3 dzieci?
Ogród z pergolą 09:02, 19 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ja swoje Geen Jewel z Bylinowego Raju będę miała w sobotę, bo odbieram sobie na targach w Gliwicach, wrzucę fotki to sobie zobaczysz czego można się spodziewać.

tnx ja zakupowo przy Tobie to piiikuś
Ogród wśród pól i wiatrów 08:53, 19 maj 2016

Do góry
Jolu ja popieram pomysł z rózami ale ja nie obiektywna jestem bo je uwielbiam. sama zakupiłamw tym roku 6szt klasycznej the fairy
mam prosbe do Ciebie..powolutku zaczynam mysleć o zakupie winorosli, a wiem ze kupowałaś. jakie kupiłas i czym się kierowac przy wyborze?
Ogród z pergolą 08:44, 19 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Ola jeżówki będę miała 28 maja bo Luki mi je przywozi bo tu akurat będzie. zamawiamy w bylinowym raju, dziewczyny bardzo zadowolone i polecały. jak bedę je miała to wrzucę fotki

ja swoje Geen Jewel z Bylinowego Raju będę miała w sobotę, bo odbieram sobie na targach w Gliwicach, wrzucę fotki to sobie zobaczysz czego można się spodziewać.
Ogród z pergolą 08:24, 19 maj 2016

Do góry
elmagra napisał(a)
Kurde rzeczywiście musicie mieć dupne salonY. 6-metrowy stół... wow. Ja mam coś około 28 mkw salon, nie za duży ale na całą małą rodzinkę wystarczy - 2babcie, dziadek, 2 wujkow 3 ciocie. 1 bratanek i 4 maluchów w tym moje dwa. Bida z nyndzom jak to u nas mówią...
fajnie mieć duży salon i duży stół ( o przepraszam dupny ) na imprezki.

ja mam troszkę większy od Kasi ale i tak nie wyobrażam sobie 6 metrowego stołu u mnie dupny stół

Ogród z pergolą 08:19, 19 maj 2016

Do góry
babka napisał(a)
Cześć Aniu, czytam że zamawiałaś jeżówki Green Jewel. Dotarły już i jesteś zadowolona z sadzonek ? Polecasz sklep? możesz podesłać mi namiary na priv ?
Pozdrawiam

Ola jeżówki będę miała 28 maja bo Luki mi je przywozi bo tu akurat będzie. zamawiamy w bylinowym raju, dziewczyny bardzo zadowolone i polecały. jak bedę je miała to wrzucę fotki
Ogród z pergolą 08:17, 19 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Aniu a pamiętasz wymiar tych krawężników za 6.95 ? Bo srawdzamy na stronie i w podobnej cenie jest jedynie polmetrowy

6x20x100 u mnie są. może to zależy od sklepu ja mam ustawiony Łódź Szparagowa to jest ponad 300szt
lepiej tez czasem zadzwonić na sklep. ja tak zrobiłam ze zjeżdżalnią, na stronie nie było a na sklepie leżą 22szt...
Ogród z pergolą 08:15, 19 maj 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Każdy środek owadobójczy dobry ale teraz ich nie ma , mogą byc po kwitnieniu ,trzeba obserwowac w czerwcu i poczatek lipca.

dzieki Bożenko, czyli teraz nie ma co psikac? zrobilam herbatke tymiankową to nią profilaktycznie psiknę
Ogród z pergolą 08:13, 19 maj 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
nie słyszałam określenia dupny hehe ja mam bardzo duży stół w salonie i to jest super sprawa bo jak więcej gości to nie ma ścisku, moim zdaniem lepiej zainwestować w taki rozkładany niż robić dostawki jak jest więcej gości
nie dość że jak stół rozłożysz to to ma wtedy ręce i nogi no i też nie kłopotliwe

musimy to z M przegadac
Ogród z pergolą 08:12, 19 maj 2016

Do góry
iwka napisał(a)
czytałam u Joli, że w potrzebie jesteś mogę wysłać ale w przyszłym tygodniu dopiero ile chcesz?

cześć witaj u mnie
Iwonko niewiem 10szt może?niewiem ile sie mieści w jakaś małą paczkę
U Agi - czyli słońce i piach 06:44, 19 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Aga jak masz duzo to sadź gęściej, przeciez to Tobie ma sie podobać
a czy nie będą miały za ciasno?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:17, 18 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

nie ma, myslałam ze lepiej bedzie u niej z drzewami. kulasa mam po drugiej stronie miasta ale tamten to juz wogóle ceny zaporowe ma

... hakone miala mi załatwić i też d...a
Ogród z pergolą 19:43, 18 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
pada codziennie
a na tego skoczka co kupić?

Każdy środek owadobójczy dobry ale teraz ich nie ma , mogą byc po kwitnieniu ,trzeba obserwowac w czerwcu i poczatek lipca.
Odcienie zieleni 19:14, 18 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

o to podobne klimaty
tylko ja host nie chce bo ślimaków się boję
też nie cierpię ślizgaczy, w tamtym roku , one mi tak hosty obzarły, ze szok
Typografia ogrodu 15:06, 18 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Navi w Obi te krawężniki co kładziesz w promocji po 6,95 wiem ze Ty hurtowo lecisz to może Ci sie przyda
jeszcze raz dzięki za info o krzesłach
nie ma za co.dziekuje za informacje.mus pomyslec bo jeszcze z 80 bedzie nam potrzebne.dzieki wiekie
Ogród z pergolą 14:40, 18 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)

i ja czekam i ja

do Ciebie Gosia to osobne zaproszenie na foty wyślę
Zielonym od linijki - ogród Ivony 14:24, 18 maj 2016

Do góry
zobaczysz za rok o tej porze będziesz miała tysiąc stron jak nam wiosenne zdjęcia zapodasz
Typografia ogrodu 14:18, 18 maj 2016

Do góry
Navi w Obi te krawężniki co kładziesz w promocji po 6,95 wiem ze Ty hurtowo lecisz to może Ci sie przyda
jeszcze raz dzięki za info o krzesłach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies