Dużo roboty jest, żeby to porządnie zrobić, żeby nie pękało i się nie rozpadło po 4 latach.
Donice by wyszły szerokie, najmniej 80 cm. Nie wiem czy z jednej strony tarasu by mogły być, bo tam mamy jakiś zbiornik wkopany. A tylko po jednej stronie to tak nie chcę mieć
Widzę, że mojemu eM pomysł się nawet podoba. Temat nadal aktualny
Mirelko, pytałaś się, jak wyglądają róże z gołym korzeniem: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=304#post_9
U mnie też tak.Namoczyłam w wodzie, posadziłam, jeszcze przed zimą zaczęły wypuszczać z oczek zawiązki liściowe, zakopczykowałam je. Wiosną już nie trzeba kopczykować
Trochę inspiracji donicowych.
Nie mam dokładnego rozwiązania dla twojego tarasu, ale pooglądaj sobie, zobacz, jakie mogą być wysokie, co ci się podoba, może wyklaruje ci się obraz twojej aranżacji około tarasowej
Oj tak Iwonka muszę powiedzieć,że dojrzewam i już nie jest tak,że podoba mi się wszystko i wszystko chce teraz już wiem co chce i wiem,że pośpiech jest złym doradcom.W tym roku skupiam się na przedogródku i rabacie z ciurkadełkiem nie ukrywam,że inspiracją jest dla mnie Knidzia z ogródka z łezką Pamiętam też,ze to Ty Iwonko patrzyłaś jak stawiam pierwsze kroki i podpowiadałaś w którą stronę iść za To Ci dziękuje. Na O jest wiele pięknych ogrodów,które zasługują na uwagę. Od Ewy zaraziłam się różyczką czytaj miłością do róż Ty pokazałaś mi piękną ścianę różaną i zimą obmyślałam plan i róże zamówione pergola i obeliski też teraz czekam na wiosnę i będę tworzyć swój wymarzony ogród
Najtrudniej jest wytłumaczyć "nowej osobie" na forum, ze ogród potrzebuje zmian i innego spojrzenia. Każdemu wydaje się, ze wystarczą drobne zmiany, by było pięknie.
Do pewnych decyzji dojrzewamy z czasem, zmieniają się nam upodobania, odkrywamy na nowo, co nam się podoba i jak to zrobić, aby było lepiej. Dobrze, ze jest zima, więc jest czas na przemyślenia. Ja też układam sobie w głowie plany, co w przyszłości zrobić w dalszej części ogródka. Układam sobie, jak wytyczyć linie, aby wszystko było spójne i miało ten sam "klucz"
Zmieniło się moje podejście do ogrodu. Olga, jak pamiętam, jak zaczynałaś, to muszę powiedzieć, ze też się zmieniłaś. Dojrzewasz. Czekam więc na wiosnę i twoje realizacje. Nie musi iść wszystko z rozmachem. Wystarczy jedna rabata, ale zrób ją porządnie i przemyślaną. Na gotowej rabacie będziesz mogła jesienią posadzić cebulowe. A za rok będzie pięknie od samej wiosny
A ja zamówiłam za kasę hortensje do ogrodu To było rok temu. M nawet się nie połapał, ze dołożyłam trochę do interesu, aby było ich więcej. W tym roku siedzą już w koszyku róże i czekają na moje urodziny. Moze ktoś się zlituje
Zawsze jest wymówka, ze wydatki na ogród nie idą z budżetu domowego
W styczniu to ja jeszcze nie słyszałam, żeby sezon zaczynać
Ale fakt, że w zeszłym roku ziemia była zmarznięta, teraz wszystko wodą podszyte. Mokro i miękko
Mirelko, później odpalę kompa, zalinkuję ci kilka pomysłów donicowych. Do pasa chyba za wysokie. Dodaj wysokość róż do tego. Powinny kończyć się na wysokości wzroku