Zagląda, ale coś ma ucho potargane....
ja przykładowo tak jabłka nabijam
Miałam obu synów do pomocy, podgolona została wierzba w podwórku bo się za bardzo pchała na magnolię i zabrała całe światło różom, a do tego konary oparły się o kabel elektryczny, było niebezpiecznie....
a ja mam potrzebny materiał
Ja nie mam ręki do storczyków. Rosną wypuszczają pełno pąków a zakwitną góra 2-3 reszta zżółknie i po kwitnieniu
Mają dobrą miejscówkę kąpiele robię co 2 tygodnie liście z kurzu wycieram. Doniczka przezroczysta wschodnia wystawa światło rozproszone.
Moja siostra ma przepiekne storczyki nic specjalnie u niej rośnie,ale storczyki jak w palmiarni.
Ma widna łazienkę ze sporym oknem. Okno w storczykach wiszące,stojące czy zima czy lato ciągle kwitną. Jedynie co robi jak drzyste lato wystawia na dwór. Deszcz oplucze wstawia do domu.
Wracając do róż zamówiłam u ćwika róże Kiss my.... 2 szt i jeszcze jakieś nie pamiętam. Będę w tym roku szczepić.
Alicjo, do tej pory podglądałam po cichutku, dziś przychodzę oficjalnie przywitać się w Twoim ogrodzie. Jestem pod wrażeniem wszystkiego: wijących się ścieżek, prowadzących w coraz to nowe zakątki ogrodu, wspaniałej kolekcji róż, urokliwych kącików wypoczynkowych, cudnych kotów, czy wreszcie tego widoku na staw (musiałam zacytować te fotki). Mogłabym stąd nie wychodzić.
Gratuluję wspaniałego ogrodu, będę z przyjemnością zaglądać.
Hej Aga
Masz cudowny ogród . Przez te kilka lat bardzo wyrósł i wypiękniał
Mam pytanie o żywopłot. Sama mam tuje Smaragd, ale posadzilismy je za rzadko. Był plan, żeby między nie wkopać jaśniejsze tuje, później znów nam się zmieniło (pod wpływem uwag pana ze szkółki, że „lepszy” będzie jednolity), ale daliśmy sobie czas do tego roku.
A teraz widzę takie zdjęcie i chyba znów będzie opcja dwóch kolorów .
Mogłabyś zdradzić, z jakich gatunków masz żywopłot?
I co ile cm były sadzone tuje?