Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Moja codzienność - ogród Oli 22:01, 21 sie 2015

Do góry
Nie moge nic u ciebie napisac... Wyrzuca mnie juz 5 raz.. Proba kolejna...

O wreszcie... Miałam pochwlaić M ale to zawsze robie, więc pochwale Amazon Mist. Mam nadzieje ze moj tez taki będzie
Ogród z łezką II 21:45, 21 sie 2015

Do góry
To kiedy Miła u Ciebie będzie?
W Kruklandii 18:29, 21 sie 2015

Do góry
Juzia ja bardzo lubię Twoj watek i jestem z Toba od poczatku, dobrze o tym wiesz. Prosisz o szczerość to szczerze piszę. Widziałam ze wrociła energia gdy pobiegałaś z łopata , tak trzymaj. Nie lubie po prostu wpisów "odejdę z forum" . Jesli forum meczy albo wywołuje presje a widzę ze tak jest w wielu watkach to czasami warto odpoczać od zmian i odpuścić. Duzo osób ulega presji forum, koniecznosci posiadania pieknego ogrodu, denerwuje sie ze ogród nie spełnia oczekiwań. Wchodzisz do wątkow, w kazdym coraz piękniej i masz doła. Znam to z autopsji. Wiec warto odpuścić i nie koncentrować sie na ogrodzie lub odwrotnie dalej zmieniac. Kazdy dokonuje wyboru odpowieniego do swojego charakteru lub nastroju.
Nie krytykuje Ciebie, tylko napisałam szczerze jak odebrałam te 35 stron. Jesli Ciebie uraziłam, lub obraziłam lub sprawiłam komukolwiek przykrośc to przepraszam.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:18, 21 sie 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
...i na sinice uważaj. Podobno też się pojawiły

Podziwiam zjawisko parawaningu... Co jest niezwykłym zjawiskiem socjologicznym na polskich plażach. Ale okazuje sie ze o 16 bez parawanu na płazy nie wytrzymasz....
Na szczęscie na naszej płazy nie ma ścisku i mozna mieć swoj kawałek morza be parawanu

Sinic nie ma za to sa na kazdym kroku meduzy....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:16, 21 sie 2015

Do góry
Kindzia i Makkasia odpoczywam, czytam, palzuję sie, objadaj sie rybami az mi ości bokiem wychodzą
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:15, 21 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)

I tego się boję bardzo, jak potem wielkie kępy łupać!!!

Irenko poczekaj zatem za dwa lata będe lupać i odmaladzać
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:14, 21 sie 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Udanego odpoczynku nad morzem...

Nie dziekuje. Jutro na szczescie weekend to wreszcie komorka nie bedzie dzownić co chwile i nie będę odbierać maili.....
Gdy wyjeżdzam za granice wszystkich nauczyłam ze dzownić wyłacznie w sytuacjach krytycznych ...a gdy jestem w Polsce na urlopie ciagle są same kryzysy...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:12, 21 sie 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Czyli ma za ciasno albo róże za blisko. Ścisk nie służy ani różom ani seslerii.

Ona się nie w raczej nie rozkłada, u mnie po 4 latach jest normalną kępą; tyle tylko, że powiekszającą objętość. Ale na wiosnę już dzielę, bo jest faktycznie duża.

Jedyny objaw zestarzenia się jej to (tak jak przy wielu trawach, przy rozplenicach widać to najlepiej) łyse środki.

Rozlazi się tylko ta co teraz kwitła. Kwitnąca wiosna jest piekna. Zatem sesleria seslerii nie równa. A moje roze NN maja oedy dlugosci 1,3 M a sa okrywowe....ale juz je całe powycinałam. Wiosna zrobie roszady
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:10, 21 sie 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

Nad morzem nie wieje i nie pada
Piekne słońce jest i będzie w weekend

Hi hi i ma byc jutro cieplej niż we Wrocławiu ale córka i tak dostała dyspozycje podlewani donic!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:10, 21 sie 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
ile stopni ma woda? ...bo to w tym roku jest ciekawe

U mnie podobno 20 bo przy głebokości do kolan dostaje odrętwienia łydek ale w Bałtyku chyba sie ostatnio z 18 lat temu kąpalam. Wole cieplejsze morza
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:07, 21 sie 2015

Do góry
Irenko z tą zupą w Bałtyku nie przesadzaj wchodze tylko do kolan do wody okulary do pływania nie ruszane i zaczynam rozumieć po co ludziom parawany... Ok 16 zaczyna wiać tak zimy wiatr ze sie telepie.
Hakone podlewałam intensywnie w czasie suszy, moja rosnie koło tataraka więc mam nadzieje że też kiedys nabierze urody!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:01, 21 sie 2015

Do góry
Sebek kolejna udana rewolucja, a Twoje carexy przeczą tezom że one z wiekiem brzydną. Maja u ciebie dużo wody? Bo u mnie w mokrej ziemi reanimują się
Lawendowy zawrót głowy 17:55, 21 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Edytko ja bym chciała .........".
....... Charles de Mills..... Cadinal de Richelieu ale czy je kupie? Chciałabym

Jolu jestes pewna, ze takie wieeeelki potwory chcesz? Na dodatek Cardinal kwitnie lko raz w sezonie. Ja mysłam, ze szukasz jakis niskich białych roz... a tu taki suprajz!

Ogród zachywca a z oświetleniem wieczornym to rajski zakatek
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:36, 21 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Oj nad Morzem nie wieje i nie pada? Szczesciara mysmy wczoraj mialy z Edytka w pakiecie na stole i ciechach kore z rabat taki wicher był hihi a dzis taras mam wyfugowany na brazowo a rabaty lyse ))

Buzialki i sloneczka ))

Nadrabiam zaległosci na watkach...wpadne wieczorem...
Współczuje wichury.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:34, 21 sie 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Marzeno, sesleria nie odrośnie do zimy na tyle, że w przypadku opadów śniegu i mrozu nie wygnije 9jakoś mi się nieskładnie napisało). Lepiej wiosną ją ciąć. I to od razu w kwietniu z trzcinnikami. To wcześnie startująca trawa.
Tomek nawet teraz nie radzi zbytnio dzielić traw (lipiec ostateczny termin). Ja miałam takie doświadczenie z kosterzewą Mairea: podzielona, przemarzła.

A czemu chcesz teraz ciąć seslerię?

Bo mi brzydko sie rozłożyła z powodu roz. Zatem przeżyję ten niepoukładany pokroj i nie ruszam jej
Opuchlaki 09:31, 21 sie 2015

Do góry
Bozenka06 napisał(a)
Zastanawiają mnie słowa Danusi walka przegrana, ale przecież prawie u wszystkich was kiedyś tam były opuchlaki, a teraz wcale ich nie macie? Mam zamiar stosowac mospilan , czy ktoś z was go stosował?

Mamy mamy po 3 latach walki... Nie mozna jej przerwać bo jeden dorosły osobnik składa 500 jaj, policz ile larw masz ze słoika zebranych opuchlaków? Stosowanie nicieni nie daje gwarancji sukcesu ale zdecydowanie ograniczył ich liczbe u mnie i przynajmniej nie wyrzucam roslin bez korzeni. Tegoroczna zima ma byc bardzo łagodna zatem straty w wyniku zerowania larw moga byc olbrzymie. Dlatego planuje je zastosowac na poczatku wrzesnia.

Wrotycz też leję, kupiłam susz w sklepie zielarskim. Własnie się namaca, potem zagotuję i będę lać w przyszlym tygodniu.
Z opryskiem Calypso latac wieczorem mi się nie chce, chyba ze dobiorą sie do moich nowych okazów rododendronow
Opuchlaki 09:26, 21 sie 2015

Do góry
Tuja74 napisał(a)
Mam pytanie, czy ktos stosowal opryskiwacz i lance doglebowa to aplikowania LARVANEM i jesli tak to jaka ilosc srodka nalezy zaaplikowac za jednym razem?

Polecam zastosować zwykły dozownik do Magicznje siły, ktory nakłada sie na szlauf. Leje po calosci ogrodu od razu z dużą ilsocią wody. W przypadku lancy i opryskiwacza musisz sprawdzic dokładnie jaka maja średnicę otworu, na instrukcji dla nicieni jest to dokładnie opisane.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 09:21, 21 sie 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kochani dzięki za słowa wsparcia i pocieszenie. Wiem że są gorsze rzeczy i sama sobie to powtarzam. Przecież jesteśmy zdrowi i jest lato więc schnie itd.
Dzisiaj już troszkę inaczej na to patrzę bo gruz i paskudztwo wywiezione,pierwsza warstwa suchego betonu rozłożona, udało się schody i kominek ustawić na kostkach betonowych bez rozbierania i nawet trawa się zazieleniła.
Kupiłam sobie hortki i posadziłam tam gdzie braki, ciut lepiej wygląda choć strat o wiele więcej niż nowych roślin.Nic to, jakoś to ogarnę
Niestety czasu nadal nie mam więc tylko cichaczem do Was zajrzę
Buziaki dla Was

Ale bedzie pieknie po remoncie. Zrobisz sobie jakąś rewolucję salonową?

Skoro tak ciepło jest to mozna spać w namiocie w ogrodzie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:19, 21 sie 2015

Do góry
Juz jutro, czekam na zdjęcia
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:17, 21 sie 2015

Do góry
I tak sie miałam wpisać i natrzaskać ston to pozdrowię Muminka Juniora i całą rodzinkę Muminkow A w szczególnosci double Babcię!
Wszystkie pory roku w twym ogrodzie są piekne!

Pozdrawiam znad słonecznego Bałtyku (sama uwierzyć nie moge , że nie wieje i nie pada.....) idę leniuchować na plażę!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies