Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Moja codzienność - ogród Oli 20:45, 11 gru 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

raz jedyny przerabiałam wieszanie bez prasowania... nie ma takiej opcji mus prasować

Dlatego ja oddaję do pralni aby nie prasować
Ale wątek Ci się zrobił pralniczy

Na wiosnę będę się do Ciebie uśmiechać w sprawie ściany wodnej
Typografia ogrodu 20:43, 11 gru 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Melduję, że jestem ale taką ilość stron zostawię sobie na poniedziałkowe miłe czytanie do śniadania. Lubię Ciebie czytać dlatego nie będę tego robić w pośpiechu
Buziaki na weekend!

Ja tu odzywam sie sporadycznie buziam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:41, 11 gru 2015

Do góry
Milka napisał(a)

następnie zabrałam się za robienie drzewka
wycięłam 1 gałąź kaliny i 1 gałąź pęcherznicy
wsadziłam do wazonu

Irenko ładny, delikatny wianek. Taki spokój od niego bije Przyjemnie oczy nacieszyłam.
Gałązki to już wyższa szkoła jazdy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:31, 11 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pozostałam przy czystej zieleni i bieli

Piękne i eleganckie wnętrza! Lubię stonowane kolory i delikatne ozdoby.
Gwiazdki drewniane i u mnie w tym roku goszczą
Pozdrawiam Danuś.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:24, 11 gru 2015

Do góry
malkul napisał(a)

ja pamiętam że jesteśmy już umówione na kawę.

Dobrze, że pamiętasz

A daleko mieszkasz od Siakowej? Może za jednym razem...
Typografia ogrodu 20:21, 11 gru 2015

Do góry
Melduję, że jestem ale taką ilość stron zostawię sobie na poniedziałkowe miłe czytanie do śniadania. Lubię Ciebie czytać dlatego nie będę tego robić w pośpiechu
Buziaki na weekend!
Lawendowy zawrót głowy 20:18, 11 gru 2015

Do góry
Rozprawki drzwiowe przyswoiłam Też mam otwierane do wewnątrz i rozumiem Twoją potrzebę zmiany. Choć nie powiem wizualnie mi się podobają

Działasz już coś świątecznie?
Mój ogród pod górkę... 20:17, 11 gru 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Kaśka, nie mów, że sama zrobiłaś taką pierzastą choinkę?! Już czuję ile było z tym zabawy

Mable widziałam wczoraj i również jestem pod wrażeniem!

Polinko, kocham Cię, że tak dobrze o mnie myślisz, ale niestety mój wkład polegał na przyniesieniu jej z kwiaciarni do domu Technicznej jest bardzo prosto do zrobienia - nie wiem tylko, gdzie można dostać pierze w kolorze. Ewentualną pracochłonność przemilczę
Mój ogród pod górkę... 20:09, 11 gru 2015

Do góry
Kaśka, nie mów, że sama zrobiłaś taką pierzastą choinkę?! Już czuję ile było z tym zabawy

Mable widziałam wczoraj i również jestem pod wrażeniem!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:00, 11 gru 2015

Do góry
anna_t napisał(a)

no niestety w tym roku tez podobno swięta nie będą białe..szkoda bo pierwszy raz w zyciu robię wigilię w nowym domu (btw jestem przerażona!)i milo by było z takim 100% świątecznym klimatem

Pewnie Wielkanoc będzie śnieżna...Za kilka lat aby zobaczyć śnieg będzie trzeba jechać w Alpy bo i u nas w górach z roku na rok coraz ciężej o biały puch.

Pierwsza Wigilia w nowym domu-brry , ja wspominam okropnie ale u Ciebie pewnie będzie radośnie i ciepło
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:57, 11 gru 2015

Do góry
AlKa napisał(a)
Pięknie ci te pierniczki wyszły i jakies takie wyrosnięte w sensie grube, ja chyba cieniej wałkowałam ciasto.
Dziś będę ozdabiać część.
Wianek i gwiazdy perfekcja. Jestjakiś wzó, instruktarz jak zrobić takie gwiazdy?

Pierwszą część ciasta też cieniutko rozwałkowałam i po upieczeniu wyglądały jak ciasteczka. Dlatego kolejne zrobiłam grubsze.

Przepis na gwiazdki tutaj:
http://tipy.interia.pl/artykul_11807,jak-zrobic-gwiazdy-z-papieru%C2%B7.html
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:57, 11 gru 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Aniu, ja też bym na to nie wpadła, to pinterest daje takie fajne podpowiedzi Plan był na sanki w ogrodzie jako element dekoracyjny ale niestety pogoda, która obecnie panuje nie pasuje do sań.

no niestety w tym roku tez podobno swięta nie będą białe..szkoda bo pierwszy raz w zyciu robię wigilię w nowym domu (btw jestem przerażona!)i milo by było z takim 100% świątecznym klimatem
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:53, 11 gru 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

dzisiaj w nocy dopiero wracam, ale nie ma dramatu, jutro ciasto, w niedzielę pieczenie
więcej pytań nie mam, na razie dzięki

O to życzę udanej niedzieli Piękny zapach w domu się unosi po pieczeniu.

W razie pytań pytaj, choć wiesz, że ja laik kulinarny
Moja codzienność - ogród Oli 19:08, 11 gru 2015

Do góry
polinka napisał(a)
To i ja coś dorzucę firankowego
U nas w pralni biorą 8zł za kilogram firanek...od dawna już własnorecznie nie piorę bo nie mam cierpliwości do tej okropnej czynności.

Buziaki kochana

w okolicy nie mam pralni ale w sumie pranie to pikuś pierze przecież pralka gorzej z prasowaniem woalu bo trzeba od razu wieszać żeby się nie wymiętoliły
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:06, 11 gru 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Ewka a po pracy nie dasz rady zrobić ciasta? Dużo czasu nie zajmuje przygotowanie, ja laik wyrobiłam się w 20 min.
Wprowadziłabym Cię w błąd z tą mąką...

dzisiaj w nocy dopiero wracam, ale nie ma dramatu, jutro ciasto, w niedzielę pieczenie
więcej pytań nie mam, na razie dzięki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:05, 11 gru 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
pierniczki, gwiazdy, wianek no kochana święta na całego i w dodatku jakie piękne !

Ola, Ty wiesz, że ja święta tak samo kocham jak Ty Przygotowania ok., lubię dekoracje ale już same święta mogłabym przespać.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:03, 11 gru 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
dzisiaj nie da rady, zapomniałam o tym nigdy ich nie zrobię...
i wszystkie składniki z przepisu zmniejszałaś o 1/3?

Ewka a po pracy nie dasz rady zrobić ciasta? Dużo czasu nie zajmuje przygotowanie, ja laik wyrobiłam się w 20 min.
Wprowadziłabym Cię w błąd z tą mąką...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:01, 11 gru 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Wianek elegancki.a jak ladnie chortki sie odbijaja. A betonowe gwiazdy sa? Czyli robilas 2/3 porcji? Mi cala porcja jakies dwie godzinki max zajela.mozna dwie blachy piec na raz.

Niestety gwiazd betonowych nie mam i w tym roku nie będzie Nie mam już czasu a od pon. do pracy.

Sprostowanie!! Robiłam z całej porcji, czyli 1,5 kg mąki i reszta składników jak w przepisie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:00, 11 gru 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Kokoszka u Ciebie już chyba nic mnie nie zaskoczy

Wejście do domy tak zapraszające, że kiedyś naprawdę wproszę się do Ciebie na kawę
Choinka, gwiazda, brzozy-wszystko idealne i harmonijne! Duże brawa

ja pamiętam że jesteśmy już umówione na kawę.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:00, 11 gru 2015

Do góry
malkul napisał(a)
wyszły pieknie te pieronki;
a gwiazdy w oknach super są ładnie wyszły takie żylety
i wianek pasuje bardzo.

Kokocha, u Ciebie to się można zachwycać! Właśnie wyszłam z Twojego ogrodu a raczej wyczołgałam się po tym jak padłam na widok wejscia do domu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies