Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 15:59, 12 maj 2015

Do góry
Powiem tak, mi ta magnolia z tymi azaliami nie pasi, one krzaczaste i ona krzaczasta... ja bym je rozdzieliła i nie dawała azalii koło magnolii
Rododendronowy ogród II. 15:20, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Bogdziu i tak jesteś przede mną z kwitnięciem. U mnie dopiero magnolia będzie kwitła, buk dopiro pokazał listki, a rododendrony nawet nie myślą o pokazaniu kwiatów. I ostatnio zobaczyłam u siebie narcyze, ktore mają pączki. Czuję się jak papuga, która wszystko za wszystkimi powtarza. Więc się nie martw. U ciebie i tak najpiękniejszy rododendronowy ogród. Buziaki zostawiam

Widzialam Twojego buka i zrobiłam zdjecie mojego , jednak u mnie mniej rozwiniety, zobacz

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 14:39, 12 maj 2015

Do góry
Zrobiłam fotkę z azaliami i jestem załamana.Nie wiem jak je rozmieścić.A może dokupić białych i zmieszać??

Zobaczcie i może coś podpowiecie.Please.

Nie bardzo jakoś mi ta magnolia tam pasuje

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:19, 12 maj 2015

Do góry
Mania0 napisał(a)
Dziękuję bardzo za odpowiedź Tak, to jest rabata przy wejściu. Wchodzi się od prawej strony a nie na wprost. Z przodu wschód. Z rana świeci a potem już trochę cienia. Tam gdzie magnolia strasznie pali słońce i tragicznie dmucha (dodatkowo jesteśmy na górce). Jak widać kora się na tym miejscu nie nadaje bo całą wywiało, mają być kamyki. Fanką kostrzewy też nie jestem/byłam ale coś w sobie ma Co do roślin to mogą być nowe. Tylko brak mi pomysłu..

a zerknij tu:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5585-pomocy-jak-madrze-zaplanowac-kawalek-ziemi-o-dlugosci-32m?page=12

Megi zmienia taki sam kawałek rabaty jak Ty...i tez ma cień.
Może ktoraś z propozycji Ci przypadnie do gustu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:51, 12 maj 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

bardzo kuszące

zapraszam na leżak Kasiuambrowiec kolumnowy, 4 lata, hałda w tle, to kompost, będzie do magnolii i nie tylko
są planowane w kręgu, 6 sztuk w tamtym miejscu, w innym kolejne
magnolia tripetala 4 lata, może zechce zakwitnąć

ostróżki gigant, część do przesadzenia, miskant ML z kolei zakrywa jezówki, też do przeniesienia

potwór hosta już ogromna
msze od dołu liście wycinać, bo wszystko zakrywa

szałwie prawie już
Skąpana w słońcu 09:29, 12 maj 2015

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Magnolia cudna, co do planu, nie dawałabym powojnika na magnolię, to piękne drzewo samo w sobie, duże liście, powojnik narobi bałaganu, tak mi się zdaje. Nie wiedziałam, że jest kolumnowy bez czarny.

Jest taki bez tylko muszę odszukać jego nazwe
Rododendronowy ogród II. 06:34, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Bogdziu i tak jesteś przede mną z kwitnięciem. U mnie dopiero magnolia będzie kwitła, buk dopiro pokazał listki, a rododendrony nawet nie myślą o pokazaniu kwiatów. I ostatnio zobaczyłam u siebie narcyze, ktore mają pączki. Czuję się jak papuga, która wszystko za wszystkimi powtarza. Więc się nie martw. U ciebie i tak najpiękniejszy rododendronowy ogród. Buziaki zostawiam
święta prawda
Rododendronowy ogród II. 06:33, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

święta prawda
Rododendronowy ogród II. 06:29, 12 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

U mnie kwitną na koncu , takie mam niestety miejsce najzimniejsze ze wszystkich . Czasem myśle ze nie ma sensu nic pokazywac jak juz wszyscy wszystko pokazali.Pozdrówka.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:13, 11 maj 2015

Do góry
Małgosiu moje mają chyba większe liściory i łby też większe Magnolia już mnie uspokoiła, ze z tymi liścmi one tak mają i już Czekam na kwiaty
Od ogrodu do łąki i stawu 22:26, 11 maj 2015

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
oj tak długa nieobecność aż prosię się o naganę no ale za piękne fotki chyba można wybaczyć magnolia boska

oj wiem, należy się niestety.. Sama już się też nieźle zamęczyłam wyrzutami sumienia i brakiem mobilizacji ale powróciłam do żywych wraz z nadejściem wiosny lecę do Ciebie!
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 21:33, 11 maj 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Zobacz Rh Schneekrone - myślę, że to Twój

Może to faktycznie te będą

Może jutro je posadzę.Jak się uda.

Przymiarka była koło kosodrzewiny.Tam są z 3m.długości na jakieś 2m.
Ładnie wyglądały jak je ustawiłam.

A na drugą część tej rabaty może mogłyby być azalie z bukszpanami i trawkami, a magnolia troszkę z boku przy tujkach.Tam jest miejsce i więcej słońca

Nie patrzcie proszę na bałagan.Myślicie, że rh w tym miejscu mogłyby być??

Od ogrodu do łąki i stawu 20:53, 11 maj 2015

Do góry
oj tak długa nieobecność aż prosię się o naganę no ale za piękne fotki chyba można wybaczyć magnolia boska
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:47, 11 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

W cytowanym kwadracie z magnolia w jej nogach kiedys rosły tulipany i czosnki i od kilku lat nie chcą zaniknąć a tak oficjalnie posadzoną mam w tym miejscu trawę impreata red baron za chwile będzie widac jej czerwone włosy nad bukszpanami. W innych kwadratach mam lawende i werbene

Dziękuję kochana za odp
Mam jeszcze czas co u mnie wykombinować.....u Ciebie jest tak cudownie na każdym kroku
Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:52, 11 maj 2015

Do góry
Dzisiejsza porcja koloru

Moja magnolia raczyła zakwitnąć trzema kwiatkami

Ogród u stóp klasztoru 19:07, 11 maj 2015

Do góry
Magnolia wyglada zjawiskowo ,kwiatki jak gwiazdeczki
Buziaczki Alinko
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 11:20, 11 maj 2015

Do góry
Dziewczyny nie mam kartek z nazwami tych rh i azalii
Magnolia już prawie przekwita.
Myślałam już czy nie dać tych rh bliżej wejścia pomiędzy planowane berberysy?????Tam jednak jest więcej cienia.
Bok jest najbardziej zacisznym miejscem dla Magnolii, ale też nie jestem przekonana.
Chyba dzisiaj wkopię cisy.Ile zdążęPotem rozłożę roślinki i pstryknę fotkę.
Trzmielinki mogłyby być te z białymi końcówkami.Albo w ich miejsce może dać rh??
Zachciało mi się kolorków...
Skąpana w słońcu 10:39, 11 maj 2015

Do góry
Magnolia cudna, co do planu, nie dawałabym powojnika na magnolię, to piękne drzewo samo w sobie, duże liście, powojnik narobi bałaganu, tak mi się zdaje. Nie wiedziałam, że jest kolumnowy bez czarny.
Mój mały skrawek ziemi 10:05, 11 maj 2015

Do góry
Piękna magnolia.
Obeliski odlotowe,o takich marzyłam,ale nie miał mi ich kto zrobić
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:42, 11 maj 2015

Do góry
Namieszałyście mi w głowie cisem i coraz więcej o nim myślę . Robię właśnie rozeznanie, gdzie i za ile mogę kupić nie za duże sadzonki.

Pomyślałam o czymś takim:

czyli:
- na wprost okien parawan z cisa na długości ok 4,5m
- przed cisem białe hortensje (limelight? biały miś?) podsadzone średniowysokimi trawami
- z przodu kolorowe "coś": wrzosy? berberysy bagatelle? kostrzewa?
- po prawej świerk serbski (jeszcze bardziej na prawo jest wsadzona magnolia)
- po lewej inne drzewo iglaste (jakie?)
- w trawie cebule tulipanów, żeby zdobiły wiosną, gdy trawa będzie ścięta

Co o tym sądzicie?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies