Renatka, moje otoczenie jest chyba taką odpowiedzią na wspomnienia lat dzieciństwa, wakacje u babci, zapachy z ogródka... wspaniałe jedzenie, jajka, warzywa prosto z pola, maliny za domem, truskawki pod ręką... mnóstwo pięknych chwil, chyba chcę by moje dzieci też miały takie dobre wspomnienia z dzieciństwa.. by pamiętały zapach bzów i konwalii, smak ciasta drożdżowego z rabarbarem i wiele wiele innych... dlatego teraz pora przenieść się z frontem robót dalej, w stronę przyszłego warzywnika
Reniu nie wypuszcza od środka Wypuszcza od dołu na głównej najgrubszej łodydze na tym pniu ogolonym - czy to dobry znak? Ale i tak od dołu wszystko obcinałam. Najgorzej, że na koronie nie wypuszcza
REniu ja sadziłam Angelique, a to nie są angelique na bank więc są pomylone, Nie mam pojęcia zatem co mi przysłali mam też inne pomylone tulipany wysłane przez benex w tym roku..., Dwa lata temu tez mi pomylili angeique.
Wiesz co jeszcze cały czas myslę o tych Twoich tulipanach przy stozkach ... bo próbuję dojść jakie mi Bx sprzedał ... a Twoje wydają mi sie podobne do moich
Mogłabyś cyknąć fotkę z bliska dla porównania plisssss
Sam wrotycz śmierdzi nieziemsko!!! ... zobaczymy jak mieszankę wybuchową zrobisz co z tego wyjdzie? ... chyba będziecie z eMem zapałki ciągnąć kto ma to lać
Hidcote nie tworzy własnie zwartych ładnych kulek, zimą jest brzydka i łysa. Ale mam ja w żywopłocie bukszpanowym to jej nei widac. Kulki sa z Viva i tej NN z marketu, one są troche takie zimozielone w lrzeciwieństwie do tych ciemnoniebieskich lawend. Mysle jednak , że gdy krzaki sa juz strasz ei systematycznie ciete to i takie dobrze wyglądaja. U mnie jednka nigdy do takiej fazy nie dotrwały...