Jest dziś pochmurno, czyli światło nie zdjęciowe, ale mimo to zrobiłam kilka zdjęć. To pewnie już jedne z ostatnich EE, bo od jutra ma lać permanentnie...
Na nowej rabacie zaplotłam na drugi dzień po posadzeniu liście żonkili, bo się paskudnie pokładały we wszystkie strony. Co rok zaplatam w warkocza liście żonkili jeśli rosną w rządku. W ten sposób robię miejsce i światło następnym roślinkom.
Trzmieliny teraz są najpiękniejsze z tymi młodymi listkami.
Mam jedną przy kratce, ona ma prawie cały czas cień i nie będzie żółta tylko limonkowa cały czas.
Po oparciu doszła w górę do 2,5m
Tą kulę trzmielinową w tym roku przystrzygły sarny
Jarzębiny będą kwitły, posadzone dla ptaków
Kochana ale piękne widoki u Was wiosna piękna jest kolory żywe - jak malowane szkoda Kochana że daleko mieszkam od Ciebie bo bym Ci jedną kępeczke ukradła
Buziaki Kochana
Po baaaardzo długim czasie reaktywacja mojego wątku. Powód jest jeden - marzenia spełniają się. Milion pomysłów na planowanie swojego ogrodu marzeń wokół własnego domu. Intensywne przeglądanie różnych aranżacji ogrodów. Jak, co , ile, w jakich odstępach nasadzenia? Zapowiada się niezła przygoda ze światem roślin Pozdrawiam i witam ponownie
Jak posadzić stipę raz wiosną to potem już nie trzeba jej więcej kupować. Stipa strasznie się rozsiewa. Starsze kępy zamierają, ale za to nowe siewki wyrastają. I tak w kółko.