Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Małej Mi 2017 15:46, 30 kwi 2021

Do góry
Przesympatyczna Pogodynka w moim ogrodzie. Ale zapowiadana pogoda już taka sympatyczna nie jest ☹️️️️
April podbija las... 15:45, 30 kwi 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
I pokaze wam jeszcze jaka moja zołza dominatorka a jsk chłopiec taka dominację lubi

CUDNE To jakieś sado-maso To się dopiero nazywa dominacja
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:37, 30 kwi 2021

Do góry
Tak na szybko, jeszcze trochę wersja robocza
No i w pełnym słońcu kiepsko się prezentuje na fotach
Wiatr urywa głowę i kwiatki na gorze straciły juz płatki

April podbija las... 15:33, 30 kwi 2021

Do góry
Catalinasdiary napisał(a)
Dobre zmiany z tą hakonką, ona u Ciebie ładna rośnie. Proso u mnie też jeszcze nie ruszyło. Ja się miłością do kotów zaraziłam od Mrokasi i u Ciebie jak zobaczyłam te cuda. I zamieszkały ze mną dwa. Jest miłość, za to sunia daje popalić Więc trzymają się koty razem z psem razem.

Hakonki u mnie mają się nieźle. Dlatego zadarniam niemal nimi rabaty. Uwielbiam je.
Widzę że też masz niezłe, futrzaste grono. Tak jak u mnie obecnie, dwa koty i pies. Piękny ten szary
Ale jak widać, kobiety w większości stad rządzą
Narcyz - Narcissus 15:33, 30 kwi 2021

Do góry
Replete.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:20, 30 kwi 2021

Do góry
bettka napisał(a)
wracam z tematem mojej małej rabaty, żywotnik golden szmaragd "przymierzony" w tym miejscy wygląda tak, co mogłabym jeszcze dosadzić (wymiary ok 1x2,5 m)?

Mój pomysł nr2 to posadzenie w tym miejscu lilaka meyera "Palibin" szczepionego na pniu, miałby super warunki od południowej strony, podobno kwitnie nawet 2x w roku?
Tylko wtedy nie mam zielonego pojęcia z czym go połączyć, żeby było zimozielone i żeby trochę zasłaniało moje "techniczne" wejście do domu.

Czy na takiej powierzchni mogę posadzić dwa lilaki na pniu?

Uśmiecham się o rady i inspiracje

Może pierwsza myśl jest dobra. 3 jałowce Gold Cone ustawione w trójkąt, prowadzone na 3 różnych wysokościach. Takie 3 wąskie walce. Reszta powierzchni obsadzona konwalnikiem Niger. Liściaste nie da Ci całorocznej przesłony. Pisałaś, że takiej potrzebujesz. Nie ma tam miejsca na nic więcej. To taka geometryczna propozycja. Pozdrawiam
Ogrodowo zakręcona. 15:19, 30 kwi 2021

Do góry
Zaciskowałam się

Tylko z rozpędu nie wiem, czy te 2, to nie jakieś hili, hicsi?

Osiedlowy ogródek 14:48, 30 kwi 2021

Do góry
Renata, taką mam.

Ogród z wilkiem zamkn. 14:36, 30 kwi 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

na rabacie przy skrzyniach wysiałam wszystkie nasiona kwiatów ,jakie miałam -ma być łąka kwietna ,a co wyjdzie -to się okaże

Kolejne piękne miejsce stworzyłaś.
Gratuluję i podziwiam.
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 14:36, 30 kwi 2021

Do góry
Szafirki szaleją

I nieodłączni towarzysze moich ogrodowych prac - turkusowa pianka pod kolana i różowe wiaderko .

Spełnione marzenia 14:24, 30 kwi 2021

Do góry
Pojechałam sobie dzisiaj do Lidla na zakupy. Dzieci przed wyjściem z domu mówią do mnie - „ mamo, tylko nie kupuj żadnych kwiatków ! „ i co ? Wchodzę a tam piękne piwonie. I jak tu nie kupić ?? Też tak macie ?? [

img size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/219/2195387/original.jpeg[/img]
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:14, 30 kwi 2021

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:06, 30 kwi 2021

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:05, 30 kwi 2021

Do góry
Kiku już zaczyna, fotka z soboty wtedy była taka

klon od Madzi ślicznie przezimował, a w podwórku atropurpureum mimo owinięcia w połowie zmarznięty, a ten ratowany po powodzi chyba zdechł całkiem

Ogród z wilkiem zamkn. 13:51, 30 kwi 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Madzia to jest mistrzostwo świata!
Będziesz miała najbardziej wypasiony warzywnik na Ogrodowisku

Ja wciąż zastanawiam się nad pierwszą skrzyneczką

Runianka mnie co raz bardziej kusi w Waszych ogrodach. Fajny temat, choć na razie miejsca dla niej u siebie nie widzę...

Asia
jest tyle przepięknych warzywników na forum ,że mój to nie aż taki wypasiony
zobacz ,jaki ma Ewa z Pszczelarni ,albo Przemek .....

ale cieszę się ,że Ci się podoba ...... masz miejsce też możesz sobie na początek chociaż jedną ,czy dwie zrobić na zieleninkę i zioła .....

Runianka musi mieć cień -za dużo słońca i żółknie .....

Buziaki

już za kilka dni pościągam te białe szmaty i będzie lepiej wyglądał
Ogród z wilkiem zamkn. 13:46, 30 kwi 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Pięknie wykonane masz te skrzynie warzywne, a i pierwsze zwiastuny wiosny pojawiają się u Ciebie.

Dorotko cieszę się ,że zajrzałaś dziękuję za komplementy

pomęczę warzywnikiem znowu ,bo cieszę się ,że już mam go prawie taki jaki chcę
April podbija las... 13:46, 30 kwi 2021

Do góry
I pokaze wam jeszcze jaka moja zołza dominatorka a jsk chłopiec taka dominację lubi
Ogród z wilkiem zamkn. 13:43, 30 kwi 2021

Do góry
anpi napisał(a)
Madziu, pięknie Ci idzie zagospodarowywanie tej drugiej części działki. Trawnik maleje w zastraszającym tempie Warzywniaczek elegancki! Sadek rośnie, rabaty się zagęszczają
Wiosna subtelna w lila kolorze Już kwitnie Ci jakaś azalia?

Aniu dziękuję Kochana
byłam dziś w szkółce-kupiłam klematisy ,ale gapa ze mnie telefonu ze sobą nie wzięłam i nie popatrzyłam ,czy są te co chcesz ....ale w przyszłym tygodniu tam znowu będę ,to obiecuję spojrzeć -będę dzwonić ,jak coś

a azalia mi jeszcze żadna nie kwitnie -to pierwszy rodek Pj Elite

Buziaki
Ogród z wilkiem zamkn. 13:39, 30 kwi 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Kilka dni mnie nie było i prawie 10 stron do nadrobienia .
I to z jakimi zdjęciami, fiu fiu.

Warzywnik - skrzynie, po prostu rewelacja . Super wykonane, bardzo ładne. I ścieżki wokół nich też super
Jak do jakiegoś katalogu z podpisem „jak powinien wyglądać idealny warzywnik”

Kloniki z runianką ładnie wyglądają. Bardzo gęsta jest

dziękuję za tak miłe komplementy ....warzywnik nabiera powoli wyglądu ,tak jak sobie wymyśliłam ......jeszcze ostatnie szlify i uznam go za skończony
do poprawki ścieżka -sama układałam i krzywo trochę trzeba się ze sznurkiem i poziomicą zaprzyjaznić

tu jeszcze dojdzie łuk -pergola ,taki jak przy domku -mam nadzieję ,że syn mi go dzisiaj poskręca

o taki -ten też jeszcze nie wypoziomowany i nie wbity
Ogród z wilkiem zamkn. 13:34, 30 kwi 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Widzę, ze nie tylko my ściągamy darń i powiększamy przestrzeń na nowe rabaty Madzi u mnie tulipany dopiero się rozkręcać zaczynają, a u Ciebie już rodek kwitnie

Sylwia to ten jeden z pierwszych -Pj elite....on najszybciej zaczyna ....piękny jest co roku

ściągania darni mam dość -wczoraj robiłam do upadłego -korzystałam z wolnego dnia ....a dziś nie mam siły nic robić ,a do pracy trzeba iść

ale zrobiłam wszystko co zaplanowałam .....

zaraz zajrzę do Ciebie ,gdzie tą darń ściągasz

masz tu przedsmak mojego warzywnika ....jeszcze dojdzie jeden prostokąt na agrest ....ale muszę trochę odpocząć ...
jak trawka urośnie ,to będzie ładniej ....

na rabacie przy skrzyniach wysiałam wszystkie nasiona kwiatów ,jakie miałam -ma być łąka kwietna ,a co wyjdzie -to się okaże

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies