Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ukojenie 07:24, 14 lip 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Zoja, trawka piekna jak szybko urosla dobrą glebe ma.
Przy takich ilosciach sprzedazy kwiatow moga sie zdarzyc pomyłki.
W kazdym razie nie jest to silwer dolar. Daj jej wiecej kwasu kory to bedzie niebieska.

Deszczyk pada

Elu ja chyba jako jedyna wole rozowe hortensje nie bede jej barwic taka mi sie podoba

U mnie tez 'popaduje' dzis moze bo mam plany domowe spimy sobie z kotem pod kocykiem lenistwo
Hortensjada 00:29, 14 lip 2018

Do góry
Witam Bozeno

W glowie sie nie mieszci przynajmniej w mojej, ze mozna miec na 10 arach tak piekny ogrod. Jakie piekne okazy hortensji.
Przejrzalam wizytowke i watek od konca do nauki ciecia hortensji.
Chcialam sie zapytac czy ty kupujesz hortensje tzw gotowce czy sama robisz rozsady z patyczkow.
W twoim ogrodzie wszystkiego duzo. Glicynka i montana zachwyca.
Pieknie!!

Pozdrawiam
Ogród Ani :) 00:03, 14 lip 2018

Do góry
anbu napisał(a)
Czy to jest Silver dollar? :/

Aniu witam
Dlugo nie bylam i zajrzalam ide od konca a przyszlam od Bozgi.
Ta hortensja to nie silwer dolar bozga ma racje mam takie same.
Mam silwerki i wiem jak wygladaja to sa pelne kwiaty a nie azurowe.
Choiny ladnie rosna mimo suszy. Ja swone podlewam wiec podwanaja swoja wielkosc.
Jeszcze zobacze co tam u ciebie glebiej watku

Pozdrawiam
Anna i Ogród 23:29, 13 lip 2018

Do góry
Ania chlopaki podobne do mamy, dziewczyna to pewnie tata i pupilka.

Duza rewolucja ale bardzo ladnie wszystko wyglada. Jezeli chodzi o albamar tez duzo u nich kupuje i zawsze wszystko elegancko zapakowane i ladne rosliny.
U nas poda co chwile, ale jestem zadowolona z deszczu.

Pozdrawiam
Anna i Ogród 23:15, 13 lip 2018

Do góry
Makao_J napisał(a)
Zdarzyło się Wam coś takiego? Ma pomidory w miejscu gdzie ich nie sadziłam. W dodatku zaczynają kwitnąć.

Aniu tez tak mam. U mnie sa sadzonki krzakow ktorych nie ma u mnie i w okolicy. Ptaki roznosza.
Mam maly ok 40 cm krzak mahonii, dosyc duza 2 krzaki hortensji debolistnej chyba tak sie nazywa.

Soson siewek od groma kazdego roku moglabym ok setki wysadzic. Trzymam w doniczkach i potem bele gdzie na zewnatrz wsadzam wiosna. Brzozami to las.

Zostaw pomidorka niech sobie rosnie.
Bawarka 22:55, 13 lip 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Nic wielkiego sie nie dzieje, dzisiaj tylko wiercilismy dziury ( brudne sa, ale to od lezenia w ziemi Po ukonczeniu ciezszysz prac, bedzie myjonko ) Musze jeszcze kupic takie krazki,

W sobote sadzenie roslin

A Kasia sprytnie zrobione nie przewroci sie, a co to za budowla bedzie to jakis umocnienia dla pnaczy?

Pieknie bedzie a ta altanke po ktorej wilo sie pnacze zostaje?
Juz nie pytam bede czekala na odnowe.
Pozdrawiam
Ukojenie 22:42, 13 lip 2018

Do góry
Zoja, trawka piekna jak szybko urosla dobrą glebe ma.
Przy takich ilosciach sprzedazy kwiatow moga sie zdarzyc pomyłki.
W kazdym razie nie jest to silwer dolar. Daj jej wiecej kwasu kory to bedzie niebieska.

Deszczyk pada
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:17, 13 lip 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Bardzo mi miło, że zachwycają Cię moje kwiaty, bo to oznacza, że moje starania idą w dobrym kierunku. Dziękuję

Dorotka ja to twoje fotki powiekszam i duzo widze. Widze piekne maki czerwone na 1 fotce zrob fotki jutro w zblizeniu.
Masz tez piekne cynie tez mam takie.
Co tu pisac wszystko piekne.
U nas przeszly dzisiaj 3 ulewki krotkie ale rzesiste.

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:08, 13 lip 2018

Do góry
Dorota ty masz jakies ciemne bordowe roze. Co ty na to gdzie je sadzic, bo u mnie na otwartym słoncu zaczynaja platki sie smażyć.
Chwasty w trawniku 21:58, 13 lip 2018

Do góry
boryss87 napisał(a)
Walki z trawnikiem ciąg dalszy. Po wyrwaniu chwastnicy z połowy trawnika ten wygląda jak po trąbie powietrznej.

Niestety przed domem pojawił się jeszcze jeden chwast... Co to jest i czym do spryskać aby nie rosło dalej?
Czy ten chwast to też rodzaj chwastnicy?

Wiecej napisalam, ale odeszlam od komp i musze co nie co skasowac.

Nie pokazales calego trawnika moze warto przekopac ziemie odczekac czy znowu chwasty wyrosna usunac je i ewent na nowo zrobic.

Widze u sasiada, ze ma ladny trawnik tez mial takie problemy?
Problem z chwastami bedziesz mial co roku bo widze za plotem ugory i nasiona beda fruwac do ciebie.
Choroby trawnika 21:11, 13 lip 2018

Do góry

Moim zdaniem 3,5 tygodnia to za malo, aby to cos - jak napisałas- okreslic co to jest.
Wygrab, oczysc z naddatkiem i odczekaj z 2 tygodnie czy przypadkiem sie nie rozszerza. Odkryj ziemie i popatrz czy przypadkiem pedrakow larw chrabaszcza majowego nie ma.

Po tym czasie jezeli bedzie wszystko ok to w tym miejscu dobrze zlej i wsadz przeszczepy albo zrob dosiewki.

Takie jest moja rada. Kos trawke co tydzien na 4-5 cm trawa szybko sie krzewi.

Jeszcze przyszlomi do glowy na pierwszej focie jest widoczna dziura czy to nie po krecie lub nornicach i dokola trawa wyschla.

Serdecznie dziękuję za odpowiedź. Jeśli chodzi o pierwsze zdjęcie, to rzeczywiście wygląda jakby tam była dziurka, ale to jest tylko torf, który prześwituje pod uschniętą trawką. Takie ujęcie z góry a czy może być przyczyną zbyt gęsto posiany trawnik? Może zebrała się tam woda i coś się przykisiło? Oczywiście będę obserwować, jutro wykopię dołek i sprawdzę czy nie ma żadnych pędraków.
Pozdrowienia!
Choroby trawnika 20:56, 13 lip 2018

Do góry
Moim zdaniem 3,5 tygodnia to za malo, aby to cos - jak napisałas- okreslic co to jest.
Wygrab, oczysc z naddatkiem i odczekaj z 2 tygodnie czy przypadkiem sie nie rozszerza. Odkryj ziemie i popatrz czy przypadkiem pedrakow larw chrabaszcza majowego nie ma.

Po tym czasie jezeli bedzie wszystko ok to w tym miejscu dobrze zlej i wsadz przeszczepy albo zrob dosiewki.

Takie jest moja rada. Kos trawke co tydzien na 4-5 cm trawa szybko sie krzewi.

Jeszcze przyszlomi do glowy na pierwszej focie jest widoczna dziura czy to nie po krecie lub nornicach i dokola trawa wyschla.
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:28, 13 lip 2018

Do góry
gobasia napisał(a)
Jak u Was z deszczem ..bo u mnie wczoraj i dziś nic

Basiu pieknie takie soczyste pewnje po deszczu. U nas pada wiec nie moge mjec pretensji do nieba. Co chwile chmurki wychodza i ulewka juz 2 dzisiaj nawet grzmi.
Ptasi gaj 15:28, 13 lip 2018

Do góry

Oj Kasiu tak podlewanie duzo czasu pochlania. Co innego jest podlac raz w tygodniu co innego co drugi dzien.

Kasiu zakwitla u mnie dwoma kwiatami, ale bylo bardzo mocne slonce i spiekly sie koncowki platkow. Zapach bardzo ladny, sam kwiat tez. Zobacze nastepne kwiaty bo ma zawiazane.
Chyba ja posadzilam w zlym miejscu bardzo sloneczne, wiec jesienia ja przeprowadze. Jednak ciemne roze musza miec polcien a tego szkolki nie pisza moze sie myle.
Musi byc ładna, gdyz cena wysoka 50 zl i dlugo sie utrzymuje.

Elu, tez odnosze wrazenie, ze ciemniejsze roze to lubia slonce, ale takie przerzedzone wlasnie Piekne widoki, zdrowy ogrod pokazujesz, brawo
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:22, 13 lip 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
U mnie popadalo wczoraj w nocy, w dzien tylko chwilke mrzawka potem byla, dzisiaj jeszcze nic tylko chmury sa

Liliowce sie pieknie układają w taką uporządkowana kepkę

Kasiu mieszkam rzut beretem od ciebie u mnie wczoraj wieczorem padalo a dzisiaj juz byly dwie ulewki. Nie mozliwe. Żeby ciebie te chmurki nie objęły poszly w Twona strone.
Jest bardzo cieplo.
Ptasi gaj 15:20, 13 lip 2018

Do góry
Dwie ulewki juz przeszły bardzo cieplo. Ciesze sie znowu chmura na horyzoncie bedzie ulewka.

Milego popołudnia

będzie, ale szkoda, że zbiera się na czas kiedy wychodzę z pracy
Ptasi gaj 15:18, 13 lip 2018

Do góry
Dwie ulewki juz przeszły bardzo cieplo. Ciesze sie znowu chmura na horyzoncie bedzie ulewka.

Milego popołudnia
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:58, 13 lip 2018

Do góry

Sode sie rozciencza 1/2 lyzeczki na 1 l wody. I to jest oprysk.
Najlepsza wrotycz uciekaja od zapachu to sposob na pedraki i rozne robactwo w trawniku nie znosza tego zapachu. Zobacz w internecie ooryski z wrotycza.

Wrotycz suchy mozesz kupic w aptece. Wrotycz teraz rosnie wszedzie zalewasz wieczorem i nastepnego dnia po 24 godzinach pryskasz
Dziękuję za cenne informacje, człowiec całe życie się uczy czegoś nowego.

Ptasi gaj 10:47, 13 lip 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Widzę, że i Ty na deszczyk czekałaś Różnica po skoszeniu ogromna, u nast też tak zawsze jest, od razu porządniej wygląda i nawet chwastów wtedy tak nie widzę

Na deszczyk czekala cala Polska i oscienne kraje w Niemczech tak samo jak u nas susza.
Kiedyś będzie tu ogród 10:45, 13 lip 2018

Do góry
Anka 2 mce to nie tak dlugo. We wrzesniu tez mozna zrobic oczko.
Albo odlóz do wiosny, ale zakup folie aby juz byla.
Zreszta dol trzeba bedzie wyprofilowac zrobic jakies schodki jak chcesz trzymac ryby to co najmniej na srodku 1x1 m glebokosc 120 cm aby przezimowy.

Jest to troche roboty a pozniej tez dogladanie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies