W glowie sie nie mieszci przynajmniej w mojej, ze mozna miec na 10 arach tak piekny ogrod. Jakie piekne okazy hortensji.
Przejrzalam wizytowke i watek od konca do nauki ciecia hortensji.
Chcialam sie zapytac czy ty kupujesz hortensje tzw gotowce czy sama robisz rozsady z patyczkow.
W twoim ogrodzie wszystkiego duzo. Glicynka i montana zachwyca.
Pieknie!!
Aniu witam
Dlugo nie bylam i zajrzalam ide od konca a przyszlam od Bozgi.
Ta hortensja to nie silwer dolar bozga ma racje mam takie same.
Mam silwerki i wiem jak wygladaja to sa pelne kwiaty a nie azurowe.
Choiny ladnie rosna mimo suszy. Ja swone podlewam wiec podwanaja swoja wielkosc.
Jeszcze zobacze co tam u ciebie glebiej watku
Ania chlopaki podobne do mamy, dziewczyna to pewnie tata i pupilka.
Duza rewolucja ale bardzo ladnie wszystko wyglada. Jezeli chodzi o albamar tez duzo u nich kupuje i zawsze wszystko elegancko zapakowane i ladne rosliny.
U nas poda co chwile, ale jestem zadowolona z deszczu.
Aniu tez tak mam. U mnie sa sadzonki krzakow ktorych nie ma u mnie i w okolicy. Ptaki roznosza.
Mam maly ok 40 cm krzak mahonii, dosyc duza 2 krzaki hortensji debolistnej chyba tak sie nazywa.
Soson siewek od groma kazdego roku moglabym ok setki wysadzic. Trzymam w doniczkach i potem bele gdzie na zewnatrz wsadzam wiosna. Brzozami to las.
Zoja, trawka piekna jak szybko urosla dobrą glebe ma.
Przy takich ilosciach sprzedazy kwiatow moga sie zdarzyc pomyłki.
W kazdym razie nie jest to silwer dolar. Daj jej wiecej kwasu kory to bedzie niebieska.
Dorotka ja to twoje fotki powiekszam i duzo widze. Widze piekne maki czerwone na 1 fotce zrob fotki jutro w zblizeniu.
Masz tez piekne cynie tez mam takie.
Co tu pisac wszystko piekne.
U nas przeszly dzisiaj 3 ulewki krotkie ale rzesiste.
Wiecej napisalam, ale odeszlam od komp i musze co nie co skasowac.
Nie pokazales calego trawnika moze warto przekopac ziemie odczekac czy znowu chwasty wyrosna usunac je i ewent na nowo zrobic.
Widze u sasiada, ze ma ladny trawnik tez mial takie problemy?
Problem z chwastami bedziesz mial co roku bo widze za plotem ugory i nasiona beda fruwac do ciebie.
Serdecznie dziękuję za odpowiedź. Jeśli chodzi o pierwsze zdjęcie, to rzeczywiście wygląda jakby tam była dziurka, ale to jest tylko torf, który prześwituje pod uschniętą trawką. Takie ujęcie z góry a czy może być przyczyną zbyt gęsto posiany trawnik? Może zebrała się tam woda i coś się przykisiło? Oczywiście będę obserwować, jutro wykopię dołek i sprawdzę czy nie ma żadnych pędraków.
Pozdrowienia!
Moim zdaniem 3,5 tygodnia to za malo, aby to cos - jak napisałas- okreslic co to jest.
Wygrab, oczysc z naddatkiem i odczekaj z 2 tygodnie czy przypadkiem sie nie rozszerza. Odkryj ziemie i popatrz czy przypadkiem pedrakow larw chrabaszcza majowego nie ma.
Po tym czasie jezeli bedzie wszystko ok to w tym miejscu dobrze zlej i wsadz przeszczepy albo zrob dosiewki.
Takie jest moja rada. Kos trawke co tydzien na 4-5 cm trawa szybko sie krzewi.
Jeszcze przyszlomi do glowy na pierwszej focie jest widoczna dziura czy to nie po krecie lub nornicach i dokola trawa wyschla.
Basiu pieknie takie soczyste pewnje po deszczu. U nas pada wiec nie moge mjec pretensji do nieba. Co chwile chmurki wychodza i ulewka juz 2 dzisiaj nawet grzmi.
Kasiu mieszkam rzut beretem od ciebie u mnie wczoraj wieczorem padalo a dzisiaj juz byly dwie ulewki. Nie mozliwe. Żeby ciebie te chmurki nie objęły poszly w Twona strone.
Jest bardzo cieplo.
Anka 2 mce to nie tak dlugo. We wrzesniu tez mozna zrobic oczko.
Albo odlóz do wiosny, ale zakup folie aby juz byla.
Zreszta dol trzeba bedzie wyprofilowac zrobic jakies schodki jak chcesz trzymac ryby to co najmniej na srodku 1x1 m glebokosc 120 cm aby przezimowy.