Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bawarka 15:52, 29 sty 2021

Do góry
Piwonia drzewiasta

Bawarka 15:50, 29 sty 2021

Do góry
Wystarczylo parenascie godzin ulewnego deszczu, dodatnie temperatury, a swiat za oknem, zmienil sie diametrialnie...Rano, po raz pierwszy od dluzszego czasu, zaczely spiewac ptaki...I to jest ten moment, w ktorym wiem, ze to juz blizej niz dalej. I chociaz jeszcze bedzie snieg po pas, to juz sie usmiecham do tego, co z wielka sila pcha sie do slonka....

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 15:34, 29 sty 2021

Do góry
oliwka napisał(a)
No witam się Pani koleżanko. Ja też dopiero się obudziłam ze snu zimowego.
Dużo śniegu pada w tym roku i dobrze. Trochę nawodni ziemię. Udało mi się nawet pstryknąć kilka fotek i bałwana miałam na balkonie
Zima za to piękna w górach

Pozaglądam do Ciebie w wolnej chwili, jakoś tak teraz nie chce mi się ogrodowiskować
W górach zima najpiękniejsza! Bałwanka też mieliśmy
Córa lepiła.

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 15:26, 29 sty 2021

Do góry
Ślicznotki - nie mogę się na nie napatrzeć

April podbija las... 14:50, 29 sty 2021

Do góry
April napisał(a)

Postanowiłaś się ujawnić Jak miło
Lubię wyzwania, ogród pozwala mi się odstresować. Jak jestem zmęczona tak że na czterech wracam do domu, czuję się najszczęśliwsza. Dopiero wtedy mózg produkuje serotoninę.

Tylko czemu większość naszego gatunku tego nie rozumie i patrzą z politowaniem jak przewalamy te tony glebyjakby za karę?!
April podbija las... 14:42, 29 sty 2021

Do góry
Mysza napisał(a)
Fajnie, że jesteś
Ogród przecudowny z tymi drzewami, daje niesamowity klimat.
Taras ...ach...tylko powzdycham.
Napisz czy koty znoszą Ci myszy? Nasze ciągle przynoszą zdobycze i niestety chyba zrezygnujemy z drewna na tarasie.

Koty raz tylko mi przyniosły myszkę i to chyba taką upolowaną przez psicę. To ona się od kretów i myszy.
Koty za to namiętnie polują na ogrodowe smoki czyli na jaszczurki. Bawią się nimi i ... niestety przynoszą do domu. Nie raz już musiałam biegać po chałupie za "prezencikiem" od moich słodkich futrzaków.
Dzielnie bronią smoków, zabieram z pysków bardzo często jeszcze żywe. Ale to walka z wiatrakami.

Czemu chcecie zrezygnować z drewna na tarasie? Jest znacznie przytulniejsze niż wszystkie inne nawierzchnie. Ja sobie bardzo chwalę. Poza tym pokazywanym, mam jeszcze taras z drugiej strony domu, więc wiem z autopsji że drewno niezależnie od strony świata, zawsze jest najbardziej przyjazne człowiekowi.
Tu kawałeczek widać tego drugiego tarasu, jest ryflowany i malowany.

Ogród w remoncie 14:41, 29 sty 2021

Do góry
To mój zestaw

April podbija las... 14:30, 29 sty 2021

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Kochana czapki z głów za walkę z terenem. Cudowne miejsce tworzysz. Aż wierzyć się nie chce, że suma sumarum w lesie można zrobić takie cudeńka. Właśnie chyba przestanę marudzić na moje 5 sosen. Tobie się udało to i ja dam radę

Postanowiłaś się ujawnić Jak miło
Lubię wyzwania, ogród pozwala mi się odstresować. Jak jestem zmęczona tak że na czterech wracam do domu, czuję się najszczęśliwsza. Dopiero wtedy mózg produkuje serotoninę.

April podbija las... 14:24, 29 sty 2021

Do góry
Catalinasdiary napisał(a)
Witaj Jolu! Ale się cieszę że założyłaś wątek. Czekam na więcej zdjęć, nowe plany na ten sezon i realizacje

Cześć
Zdjęć mam sporo, dopiero część przejrzałam wybierając czego nie wstyd publikować. A co do planów, to oczywiście cieniste rabaty. Suchy cień, półcień, który jest sporym wyzwaniem.
Każdy nowy gość dostaje fotkę

Przedziwny Ogród 14:15, 29 sty 2021

Do góry
AgataM napisał(a)
Dzisiejszy poranek....

Zostawiam swój zachwyt nad śnieżną zimą i pięknymi zdjęciami.
April podbija las... 14:15, 29 sty 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

No są te twoje piękne puchate kotki
Widok na Las i ja podziwiałam i podziwiam dalej
A trawy brązowe w minionym roku też miałaś ?/
Pamiętam cudne je miałaś

Aniu stopniowo obsadzam las, co bardzo niepokoi mojego eMa
Trawy brązowe- pewnie masz na myśli rozplenice słoniowe Vertigo? Tak mam, kupuję co roku. Są absolutnie wspaniałe, warto w nie inwestować mimo że jednoroczne.
Mam w dwóch miejscach, z bambusami i z hortensjami. Ale jakoś nie mogę znaleźć fotek

April podbija las... 14:15, 29 sty 2021

Do góry
April napisał(a)

Gosiek zapraszam, głównie pismo obrazkowe

Pięknie wyglądają te rabaty kwiatowe i las w tle. Koty cudne. Pozdrawiam!
April podbija las... 14:04, 29 sty 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
A ja myślałam ze to ja gapa jestem

Żadna nie jest gapa, dobrze że przychodzicie stopniowo, bo inaczej byśmy się nie pomieścili. No i nie mam tyle szklanek na drinki

April podbija las... 13:59, 29 sty 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Naprawdę?

A dopiero dziś się zorientowałam, że w końcu się zdecydowałaś

Biorę się za czytanie

Gosiek zapraszam, głównie pismo obrazkowe

April podbija las... 13:51, 29 sty 2021

Do góry
TAR napisał(a)
no wiesz, focham. dopiero teraz zauwazylam ze masz watek i nikt nie krzyczal o tym?

No Sorry. Nie wiem dlaczego nikt nie krzyczał ale ja jestem zarobiona jak nigdy w życiu, bo bym zawiadomiła i nawet zaproszenie wysłała. Ale decyzja to był pełen spontan. Zupełnie też nie przewidziałam takiej ilości gości, i z trudem oblatuję wszystkich z tacą i drinkami. Nie przygotowałam zaplecza ...

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 13:44, 29 sty 2021

Do góry
Koniec kupowania książek w tym roku
Koniec, limit wyczerpany
Kupiłam ze 20
Ogrodowe i nie tylko, dzisisj kolejne i jeszcze 2 pozycje do odebrania czekają
I jeszcze ida nasionka i piwonie zamówione

Fantastyczne zdjecia i opis prac z podziałem na pory roku

April podbija las... 13:42, 29 sty 2021

Do góry
oliwka napisał(a)
Trafiłam tu przez przypadek. Stworzyłaś piękny ogród na trudnej ziemi - fantastyczne miejsce! Będę tu częściej zaglądać, bo zawsze inetersowały mnie rośliny cieniolubne. Nie sądziłam, że w leśnym ogodzie może być tak kolorowo. pozdrawiam serdecznie

Część w cieniu dopiero zaczynam "obrabiać". Skończyło się miejsce na słońcu niestety.

Fantastycznie w cieniu sprawdza się Hakonechloa All Gold, pięknie rozświetla. Bardzo polecam.

April podbija las... 13:40, 29 sty 2021

Do góry
April napisał(a)

Basiu, straciliśmy trochę kontrolę nad wielkością tarasu Jak byliście u nas to był w trakcie robienia? czy jeszcze nie?
Ale uwielbiam go, każdą deseczkę. To jak wchodzi w ogród. Mąż się śmieje że to jak pomost nad wodą, tylko zamiast wody falują trawy Z każdym sezonem ten efekt będzie, mam nadzieję, narastał.

Dla Ciebie zdjęcie ciut bardziej artystyczne, choć przy twoich to próbki przedszkolaka.

Tez lubie taki taras, kiedyś myślałam o pomostach w całym ogrodzie ale finanse mnie pokonały
I ciagle się nie mogę nadziwić jak ci tak wszystko pieknie kwitnie w takim lesie
April podbija las... 13:37, 29 sty 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)

Mi bardzo podoba się to zestawienie - czy to klony palmowe i hacone?

Edit. Czy ten żółty klon palmowy to jesienne przebarwienie czy taki kolor ma?
Pytam, bo przy moich 3 klonikach chcę jednego doradzić i trawę - takie zestawienie akurat bardzo mi pasuje

Zdjęcie jest jesienne, klony się przebarwiają już. Hakone też już ma trochę inny odcień. To jest Hakone All Gold, klon palmowy Dissectum i Dissectum Garnet. Jeden zielony jeden czerwony. Te wyższe to chyba Wilson's Pink Dwart i z tyłu jakaś siewka.

Tak wyglądają w maju

Bardzo powoli wgrywają mi się zdjęcia
Ania -Spełnione marzenie 13:36, 29 sty 2021

Do góry
Ania111 napisał(a)
A teraz coś o czym marzyłam od długiego czasu.
Nigdy nie mogłam się zdecydować A jak się już zdecydowałam to znów nie było.
Decyzja zapadła w sekundę
Mam nadzieję, że się sprawdzi

TO O CZYM MARZĄ KOBIETY

Kanciki będą ostre jak brzytwa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies