Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ptasi gaj 22:19, 05 kwi 2021

Do góry
Dzisiejsze fotki

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:17, 05 kwi 2021

Do góry
Udało mi się skończyć porządki na długiej prostej i połowie rabaty zachodniej. Został jeszcze tylko narożnik z krzewami plus brzeziniak.
Na cypelku ostało się niewiele tulipanów. Jesienią nie wsadziłam w ogrodzie żadnych cebulowych. Wczesna wiosna będzie skromna.

Nie wiem dlaczego rudzieją mi igły na karłowych kosodrzewinach. Duże sosny zrzucają igły co kilka lat. Czyżby one też? A może to jakaś choroba?

To miejsce czeka na uporządkowanie. Nie mam pomysłu na tego sporego cisa za kosówką. Jakieś sugestie?

Pod koniec marca udało mi się przyciąć bukszpany.

Kwitnie runianka

i gęsiówka.

Przezimował rdest. Bardzo go jestem ciekawa.

Wśród brzóz i pól...kiedyś będzie i ogród 22:09, 05 kwi 2021

Do góry
Tu już wiosna , po porządnej ,pierwszej burzy...

A tutaj "montujemy" przydomową oczyszczalnię- mam w planach ukryć jej włazy , sadząc obok jałowce płożące, a że jest tu słoneczko to myślę, że będzie im dobrze

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:04, 05 kwi 2021

Do góry
polinka napisał(a)
Piękna wiosna Haniu.
Zdecydowanie cieszą te pierwsze oznaki wiosny. Dają nadzieję i pozwalają z optymizmem patrzeć w przyszłość.

Wiosna rzeczywiście niesie w sobie sporo nadziei. Oby Twoja szklanka była zawsze w połowie pełna.
Mnie co roku zadziwia ten wybuch kolorów, kształtów i faktur. Cudeńka.

Skromnie, bo zbyt mało słońca. Forsycja Maluch.

I "kurczaczki" na brzozowej.

Ranczo Edy 22:02, 05 kwi 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
Piękna i spora kolekcja ciemierników

Dziękuję Basiu serdecznie

Wśród brzóz i pól...kiedyś będzie i ogród 22:00, 05 kwi 2021

Do góry
Poniżej wspomniane brzozy, niestety zdjęcie z listopada, więc drzewa golutkie
Ranczo Edy 21:57, 05 kwi 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Tak, i u mnie kwitną oba, bez rozdzielania. Czy Ty dokupujesz ciągle nowe rośliny czy one z siewu I czy je między sobą zapylasz? Bawisz się w pszczółkę? Z siewu mam tylko białe, ale jeżeli można zapylać, to też się pobawię.

Hanusia super piękny jest jeju i podziel go będzie troszkę inny w innym miejscu
mam te same tylko latam z nimi po całym ogrodzie przenoszę i wracam raz wsadziłam na wiosnę do donic do dekoracji wiosennej i wróciły w inne miejsce a mam ciągle te same tylko są posadzone blisko siebie różne odmiany i chyba się mieszają jednak kupiłam kiedyś po kolei trzy kolory ciemny róż jasny róż i biały kiedyś od kuzynki przyniosłam malutkie siewki z tymi niby kropkami ale to było bez kwiatu malusie zielone i może nie zauważyłam jak je przenosiłam i się zadziało dużo ziemi im sypię z kompostownika aaa zapylają się same ja nie nie hii
Miłkowo - sezon 2016-2022 21:55, 05 kwi 2021

Do góry

[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/218/2182679/original.JPG[/img]

Piękne kwiaty na chłodne dni, aż się cieplej robi, jak słoneczka, dodają energii.
Początki zmagań 21:55, 05 kwi 2021

Do góry
Dziekuje bardzo za pomoc myślę,że się udało dziekuje za miłe słowa. Ogród to moja pasja zapominam o problemach I trudach codziennego dnia . Za chwilę zakwitnie już się nie mogę doczekać zdjęcia z ubiegłego sezonu.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:53, 05 kwi 2021

Do góry
Pierwiosnki łodygowe tworzą coraz większe plamy kolorów.

Do kwitnienia szykuje się carex Montana

Róże po zimie nie wyglądają najlepiej, ale listki produkują. Może nie będzie tak źle.

Alba Meidiland

Listkują się berberysy i tawuły wczesne oraz japońskie. Lubię ten moment, bo za chwilę będą już pierwsze plamy kolorów. Ogród przestanie być taki ażurowy.

Wśród brzóz i pól...kiedyś będzie i ogród 21:49, 05 kwi 2021

Do góry
Witajcie Kochani, mam na imię Ania i zachęcona przez niektórych ogrodomaniaków postanowiłam założyć swój wątek.
Ogrodu jak na razie u mnie nie ma, ale w głowie i oczami wyobraźni już go widzę, chociaż codziennie inaczej ale po kolei....
Mamy działkę ponad 3000m, w kształcie rombu,od północnej strony jest rów melioracyjny i lasek brzozowy, od południa pola, a od zachodu sąsiedzi rosną w siłę
Tak wyglądały początki...czyli fundamenty pod garaż i dom
Słoneczny Ogród 21:49, 05 kwi 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Moje małe szczęścia, dają mi tyyle radości ♥
Lubią tam gdzie bardziej naturalnie

Piękne zdjęcie rudzika, u mnie też czasem się pojawia.
Ranczo Edy 21:48, 05 kwi 2021

Do góry
wiosenny

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:45, 05 kwi 2021

Do góry
Dziękuję za życzenia.
Święta były wyjątkowo spokojne. Zdrowe. W sobotę zregenerowałam nadwątlone siły, a dwa świąteczne dni proporcjonalnie rozłożyłam na to, co lubię/lubimy.
Pogoda, o dziwo, sprzyjała pobytowi na zewnątrz. Wczoraj temperatura dobiła do 10 stopni, a dzisiaj w miarę ciepło- choc wietrznie- było do 16. Potem temperatura spadła do zera i zaczął padać śnieg.

Porządkowanie rabat o tej porze roku daje możliwość dostrzeżenia tego, co umyka podczas szybkiego omiatania.
Odrodziły się miodunki. Kiedyś miałam spore okazy w roli zadarniaczy, potem zniknęły. Znalazłam jakiś skrawek pędu i przeniosłam w nowe miejsce.Chyba mu się spodobało.

Ruszyły brunnery.

Napatrzyłam się u Gosiek na cudne fiołki. Dzisiaj zerkałam na swoje. Znalazłam jednego. Nieco zmizerowany, ale co tam! Jest.

Przebiśniegi żegnają już ten, wyjątkowo długi jak na nie, sezon.

Krokusowe ostatki.

A ciemierniki zdobią nawet w tej fazie.

Ogród Basi i Romka 21:36, 05 kwi 2021

Do góry
U nas dziś śnieg, wiatr i ogólnie zimno w ogrodzie niewiele się dzieje, takie drobiazgi przed śniegiem uchwyciłam

Ranczo Edy 21:29, 05 kwi 2021

Do góry
wykopki
na potrzeby wymiany drzwi kiedyś tam w ganku a rośliny nie chciałam nagle wykopywać niech tam sobie e-muś szaleje kiedy chce ale nie po kwiotkach
więc to się stało pod gankiem ...i krzak wielki trzeba było wykopać -Tawulec pogięty Crispa (ja z niego kulę zrobiłam )i przyjął się póki co i różę łososiową i trawy bronze i wiosenne ( przebiśniegi ,ranniki, cebulice ..)

Przedogródek pod dębem 21:24, 05 kwi 2021

Do góry
Byłem na mojej byłej działce. Pięknie kwitną pierwiosnki lekarskie.
Jakże się rozrosły! Piękna, intensywnie żółta kępa.
Znowu na wsi 21:05, 05 kwi 2021

Do góry
Haniu, do biegania są przede wszystkim koty i pies. Jak zaczęłam i mi nie szło to pies zaczął się denerwować i ja się przez to denerwowałam jeszcze bardziej . Ale jakoś poszło. Na drabiny staram się uważać.

Aniu czytałam, dziękuję.
No, to będziemy się wzajemnie dopingować. Najbardziej dopinguje jednak osiągnięty efekt.

Tymczasem cieszy mnie co innego. Wykiełkowały posiane nasiona i na razie młode rośliny dobrze się mają.

Ranczo Edy 20:49, 05 kwi 2021

Do góry
Tak, i u mnie kwitną oba, bez rozdzielania. Czy Ty dokupujesz ciągle nowe rośliny czy one z siewu I czy je między sobą zapylasz? Bawisz się w pszczółkę? Z siewu mam tylko białe, ale jeżeli można zapylać, to też się pobawię.
Ptasi gaj 20:30, 05 kwi 2021

Do góry
TeresaSz napisał(a)
Elu, bardzo dziękuję za info o niezapominajkach będę musiała więc jeszcze pomyśleć, bo bardzo nie lubię roślin nad którymi nie mam kontroli. A może smagliczka się sprawdzi w cieniu, tez się rozsiewa ale można ją okiełznać. Masz może jakieś doświadczenia a nią albo inne pomysły na rośliny cieniolubne?

Niezapominajki trzeba pisadzuc w jakimś kącie ogrodu i tam niech się sieją.
Smagliczka nadmorska pięknie wygląda ale też jak niezapominajka sama się rozsiewa i nie daj Bóg aby się rozsialam w kamykach. Smagliczka kwitnie do póki mrozy nie przyjdą. Rozsiewa się nie ziemsko.

Róża Sunny skay

To smagliczka pomorska

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies