Piękny kolor i kwiatu i tego przylistka, taki cytrynowo-limonokowo-zielony - czy w naturze też taki jest czy na zdjęciu tylko taki wyszedł?
Reszta okazów też bardzo ładna.
Niesamowite znow rewolucje nam zafundowałaś
Thuje w worku, nigdy bym nie pryszczała źe beda takie ładne. Magnolia super, jestem ciekawa jak zakwitnie ża rok.magnoli pod koniec maja dałabym troche nawozu a potem w lipcu
Bożenko widzę, ze miło spędziłaś dzień
Twoje rodki startują będę zaglądać i śledzić kolejne ...
magnolia od Ciebie... chyba Alexandrina żyje i ma się dobrze
to pamiątka ze spotkania
lubię takie metamorfozy
dużo pracy wykonaliście
tuje też bym ciachnęła, znasz instrukcję Danusi jak ciąć te czubki?
tylko nie w deszczu i nie w słońcu
straciły korzenie to niech korony trochę stracą, będzie im łatwiej
są dość spore
nawożenie najwcześniej za 2 tygodnie, teraz tylko podlewanie
a magnolia wysoka i prosty ma pieniek
najważniejsze że już rośnie, za rok da więcej kwiatów
Znowu mi nornice w różach grasują, wrrrrrrrrrrrrrrrrr...........jak jakąś dorwę...
Tak się na deszcz nastawiałam, niestety jak dotąd słabiutko. Może ze 3 razy trochę pokropiło. Pochmurno i zimno...taki mamy klimat
Magnolia jeszcze kwitnie, tulipany w pełni, na jeszcze jedne czekam, nowe China Town, lilie azjatyckie wielkie już, poskrzypka ma używanie. Piwonie bylinowe też się starają, buczki oba ruszyły, rh zaczynają...wiosna
Poczytałam o psie ... skąd ja to znam ... u mnie kot i robi tak samo.
Znowu sasanek się naoglądałam, no i zaczynam myśleć o nich coraz bardziej.
Piękna magnolia ... cudna. Spotkanie też oczywiście, bo musiałam się trochę cofnąć.
Pogoda bura, pada. Normalka. Jak ludzie mają majówkę, to się psuje.
Cos w tym jest. Pierwszy kwiat rzeczywiście cieszy, szczególnie jak jest tak doskonały jak Twój. Parę postów temu balam się ze moja nowa magnolia pada ale mieliscie racje - szok związany z posadzeniem plus niskie temp. Teraz pięknie kwitnie - oto mój pierwszy kwiat
Witaj Ewo
też zauroczyły mnie te narcyzy Thalia, taki świeży wiosenny klimat i jeszcze nadzieja, że będą się rozrastać, super
Ta biała magnolia to chyba kobus czyli japońska.
A Annabelle mam już osiem lat i nie kładzie się, czasem po deszczu trochę się przechyla, nie podpieram jej, ale rośnie pod płotem w osłoniętym miejscu, więc wiatry jej nie smagają
Dziękuję za komplement, do zadbanego wiele mu brakuje. Porównaj z Ogrodem nie tylko bukszpanowym. Pozdrawiam wiosennie.
Floksy, migdałek, magnolia, białe tawuły, żagwiny, tulipany...widać wiosnę.
Przydałaby się w moim ogrodzie taka piękna Twoja magnolia. Mam dwie chudzinki, i wolno rosną, a ja marzyłam by pod jednym drzewem magnolii zasiadać na ławeczce. Ale to już raczej, jak trafię do raju.
Wciąż się uczę cieszyć tym co mam, a oczy mogę popieścić w innych ogrodach.
Floksy są, i jak lubię zmiany, to te kwiatuszki jeszcze mi się nie znudziły.
Po tulipanach niedługo zostaną liście, co nie ucieszy kwitnących azalii. Trzeba przesadzić w głąb.
Tawuła przylizana, tzn.przycięta. Ładna taka wielka fontannowa wiosną, ale przysłania dzielżany i rudbekie
Migdałek gubi płatki, ale obok czerwony głóg w pąkach.