Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:24, 05 maj 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Magnolia i iglaki z wypustkami czerwonymi cudne rarytasy.

Dorotko kolory szaleją

Nieforemny ogród na przodzie 08:46, 05 maj 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
Przyszłam w odwiedziny jak Ci pięknie wszystko rośnie magnolia przepiękna całuski

Dzięki za odwiedzinki
Nieforemny ogród na przodzie 05:24, 05 maj 2015

Do góry
Przyszłam w odwiedziny jak Ci pięknie wszystko rośnie magnolia przepiękna całuski
Ogród na Opak 00:09, 05 maj 2015

Do góry
magnolia ocalała

i ogolona, pozbawiona korony i korzeni o połowę, przeżyje?

Ogrodowy song 23:07, 04 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Twoja magnolia ma bardzo dużo kwiatków. Pięknie kwitnie.
Ja jechałam do szkółki z listą, a ostatecznie kupiłam inną. W drodze powrotnej w męża telefonie sprawdziłam w necie, jak wygląda i się uspokoiłam. Niemal, jak poród dziecka, nigdy nie wiesz,co z tego wyrośnie
Modrzew kiedyś,dawno temu mieliśmy, ale zostawiał sporo igliwia jesienią i go wycięliśmy. To był taki z lasu i urósł wielki

to prawda..magnolia to urocze drzewko i co rok zaskakuje coraz większą ilością dużych kwiatów.Modrzew przycinam i jak narazie żadnych problemów
Ogrodowy song 22:59, 04 maj 2015

Do góry
Twoja magnolia ma bardzo dużo kwiatków. Pięknie kwitnie.
Ja jechałam do szkółki z listą, a ostatecznie kupiłam inną. W drodze powrotnej w męża telefonie sprawdziłam w necie, jak wygląda i się uspokoiłam. Niemal, jak poród dziecka, nigdy nie wiesz,co z tego wyrośnie
Modrzew kiedyś,dawno temu mieliśmy, ale zostawiał sporo igliwia jesienią i go wycięliśmy. To był taki z lasu i urósł wielki
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:57, 04 maj 2015

Do góry
Tak witałam wiosnę w zeszłym roku,

tulipanki miały być jednego gatunku i koloru, a jak zakwitły była niespodzianka.

magnolia gwieździsta od razu po sadzeniu kwitła ( nie umiem odwrócić foty)

kompozycja na kwietniku ( też nie odwrócę)
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:56, 04 maj 2015

Do góry
Zaznaczyłam jeszcze co tam rośnie

- na czerwono 5 Gracillimusów w linii prostej, przed świerkami
- po lewej stronie 2 róze A Shopshire Lad (bordo kółka)
- 2 róże Heritage (niebieskie)
oczywiście róż było po trzy... ale wypadły...

reszta zielonego to ostróżki i orlik
przy pergoli posadziłam mini żywopłocik bukszpanowy
za nim planowałam lawendę
przy pergoli oczywiście będą róże pnące i powojniki
(BTW nadal nie wiem co zrobić z tymi cisami, które rosną w półkolu za kratkami... miałam chyba inne wyobrażenie o tej pergoli i myślałam ze dobrze tam będą wyglądać... a tak to ni z gruszki ni z pietruszki tam rosną teraz... )

Magnolia, jak zajrzysz będę wdzięczna... ja już padam na nos...
Ogrodowy song 22:52, 04 maj 2015

Do góry
moja magnolia..ok.10 letnia
W ogródku Iwony 22:31, 04 maj 2015

Do góry
Magnolia dalej zachwyca.

Ogródek Iwony 22:27, 04 maj 2015

Do góry
Magnolia ma pąki kwiatowe ?, mam u siebie magnolię już dobrych kilka lat , a dopiero dzisiaj poczułam że ona pachnie
Ogródek Iwony 22:17, 04 maj 2015

Do góry
Metamorfoza dla Gosi z Jak ożywić ...
Przed - jałowiec był podcinany, bo rósł zbyt wielki. Po podcięciu brzydko wyglądały gałązki, od spodu brązowe, zabierał dużo wody, na dodatek nie lubią jego towarzystwa grusze, zaczynają chorować.

W sobotę wyleciał z tego miejsca. Jego miejsce zajęły tuje szmaragd i magnolia Spectrum. Celem było w przyszłości przysłonięcie miejsca od strony ulicy.
Po:

Muszę jeszcze przemyśleć, co dać magnolii w nogi, aby jej nie zaszkodziło to
Skąpana w słońcu 22:15, 04 maj 2015

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Ja też popieram wersję drugą, ale przydałyby się jakieś kolorowe akcenty, bo magnolia po przekwitnięciu też będzie zielona. Jeśli nie buki to może jakieś krzewy?

Po lewej stronie będzie kalina Watanabe, na kwitnie całe lato. Fakt, wysoka częśc będzie póżniej zielona. Tak chyba będzie lepiej bo to jest mała działka. Na magnolkę chyba puszczę powojnika to bedzie coś kolorowego

Pszczelarnia 21:46, 04 maj 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I obiecana magnolia loebn. 'Leonard Messel', początek kwietnia OB Wrocław:

I pięknie kwitły pierisy, jak nigdy!

Dziękuję za zdjęcie L. Messel. Podoba mi się jej pokrój, moja na razie młoda i stoi w miejscu.
Pozwolę sobie na małe sprostowanie: na 3. zdjęciu jest skimmia.
Do K. B. wybieram się na kiermasz sadzonek za kilka tygodni.
Skąpana w słońcu 20:50, 04 maj 2015

Do góry
Ja też popieram wersję drugą, ale przydałyby się jakieś kolorowe akcenty, bo magnolia po przekwitnięciu też będzie zielona. Jeśli nie buki to może jakieś krzewy?
Pszczelarnia 19:21, 04 maj 2015

Do góry
I obiecana magnolia loebn. 'Leonard Messel', początek kwietnia OB Wrocław:

I pięknie kwitły pierisy, jak nigdy!

Pszczelarnia 18:29, 04 maj 2015

Do góry
Magdah napisał(a)
Witaj Ewo
też zauroczyły mnie te narcyzy Thalia, taki świeży wiosenny klimat i jeszcze nadzieja, że będą się rozrastać, super

Ta biała magnolia to chyba kobus czyli japońska.

A Annabelle mam już osiem lat i nie kładzie się, czasem po deszczu trochę się przechyla, nie podpieram jej, ale rośnie pod płotem w osłoniętym miejscu, więc wiatry jej nie smagają

pozdrawiam

Witaj Magdah!
Dostojnie Cię witam:

Skąpana w słońcu 17:59, 04 maj 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Łany tulipanów cuuudowne! Gzdie chcesz to oczko zrobić? Podziwiam Twoje postepy, to strasznie ciężka robota i krzyż pęka. Uważaj na siebie.
Powodzenia - super Ci idzie

To jest to miejsce

Ono jest przy ulicy, która jest raczej uliczką dojazdową. Teraz sobie to wyobraź. Rosną już tuje, które będą prowadzone do wysokości około 160 -180

Z ulicy beda widoczne tylko korony drzew. Ogrodzenie ma byc z białego kamienia + antracytowe metalowe, poprzeczne grubsze pręty. Przy tujach ma być 3 metrowa rabata. Mam dylemat co posadzić z frontu. W środku będzie magnolia Lenei, po jej bokach myślę o wiązach Geischa i w narożnikach ? no własnie co ? Czy bordo, czy coś zimozielonego. Wiąz z bordo będzie bardzo żywym zestawieniem, z zimozielonych chyba subtelniejsze. A zimozielone to co ? Jodła koreańska, czy cyprysik pendula? Co radzisz ?
A może Kasiu masz inny pomysł. W nogach planuję kulkowe tuje z różami okrywowymi w różowym kolorze, trawy, złote bukszpany.

A tam w prawym rogu będzie oczko wodne.

Stary rysunek

Pszczelarnia 17:52, 04 maj 2015

Do góry
Joku napisał(a)
Ewa, moja magnolia już rozszyfrowana. Nie szukaj zdjęcia tej z OB.

Zaraz pokażę, bo warto. A tymczasem moja kalina (Burkwooda czy angielska)?( dla Ciebie. Też już okaz 10-letni.

Dwa ogrody 16:15, 04 maj 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Zielona Marto. Do wcześniejszego postu odniosę się w bardziej sprzyjających okolicznościach czasowych. Zawilce gajowe dadzą radę pod jeżówkami, tylko czy za bardzo ich później nie zdominują? Spróbować zawsze można, a potem zobaczysz. Poproszę o adres.
yolka - lubimy niebieskości O kancikowaniu nawet nie mam czasu pomyśleć. Jeszcze przesadzanie u mnie trwa.
Aniu, Zielona ma dobre oko oto co zastałam dziś rano, kiedy pojechałam otworzyć folię

mam judaszowca, co miał być pierwszym grujecznikiem rośnie trzeci rok i postanowił zakwitnąć, fotka kiepska, bo pochmurno było, może po południu uda mi się lepszą zrobić to zamienię

magnolia po deszczu

U mnie niestety paków żadnych nie ma ale za to zaczyna wypuszczać listki ten judaszowiec- grujecznik w ogrodzie masz istny już busz ślicznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies