Leno
Dziękuję Ci serdecznie za wizytę i cenne rady
Wiem, ze lepiej pasowałyby smaragdy zamiast jałowców ... ale nie mam wyjścia póki co muszę je tolerować
Powiem Ci, że po podjęciu decyzji, że drzewa tam nie będzie ... zastanawiałam się nad posadzeniem tam kilku wyższych traw, które fajnie wypełniłyby przestrzeń między garażem a ścianką ... i nawet mam 3szt "wolnych" gracków ... ale czy wówczas nie będę miała tutaj zbyt dużej ilości różnych traw: bo po lewo są ML, na granicy koła molinia a między kulkami zaplanowana jest hakone zielona?
Między kulki bukszpanowe przesadziłam już jeżówki, wkrótce dosadzę liatrę i może jeszcze dorzucę tu i tam ostrożenia (bo rozmnożył mi się jak głupi)
Nawet nie wiesz jakie to miłe uczucie czytać jak kolejna osoba chwali moje tulipany ... jest to tym bardziej przyjemne, że to mój debiut z cebulowymi ... nie powiem ... wiele pracy mnie to kosztowało ... ale warto było bo satysfakcja jest ogromna i jest pięknie
Renia jeszcze deszcz go dobrze nie umył, ale chyba najbardziej pasuje do naszego domu i do cegieł na cokole Może na weekend zagęszczarkę by się przydało wypożyczyć zobaczymy
Witaj Renia Bardzo pięknie zmienia się twój ogród - wgłębnik super
Wrócę do twoich dylematów odnośnie tego zdjęcia - będę szczera! Dla mnie największym atutem tego miejsca jest ta biała ściana i możliwości jakie daje - a są ogromne.Już sama z siebie jest fantastycznym tłem! Jedno co mnie razi są niestety jałowce....robią bardzo ciężkie wrażenie i na dodatek są z innej bajki - czyli lepiej było pociągnąć tam szmaragdy. Ta przestrzeń za ścianką wodną a na tle białej ściany świetnie uzupełniłyby np Miskanty "Gracki" z werbeną.Pomiędzy bukszpany można posadzić więcej lżejszych roślin typu np.jarzmianki,stipy,turzyce,liriope muskari...I nie dosadzałabym kolejnego drzewa! To takie moje spostrzeżenia bo cały ogród bardzo pięknie tworzysz
Pozdrawiam
Reniu hmmmm, może to i dobry pomysł Zdecydowałam się już na Rozplenice Hameln. Jesienią hortki będą zatopione w rozplenicach. Do tego czasu będzie pusto, więc te bergenie by pasowały, one też mają ładne ozdobne liście Jak hortki się rozrosną to tam będzie malutko miejsca.
Pomysł z bergeniami zapisałam - dziękuję Ci za inspirację
Jeżeli chodzi o połączenie róż i hortek to tak wyszło Mąż chciał róże, a ja hortensje, więc kompromis Nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało, ale będzie po naszemu
Czy ciachałaś już którymś łebki?
Pokazałabyś jak to wygląda? A łodygę ucinasz do połowy czy zostawiasz całą?
Martwię się o ten moment po przekwitnięciu ...
Reniu i ja sie cieszę z traw A tak wszyscy krzyczeli, że 7.02 to bardzo zły termin cięcia traw...
Fajnie, że mamy pracowitych eMów Ja po akcji z wyborem kolorów twierdzę, że mój eM to Anioł! Będę na Jego miejscu nie wytrzymałabym z taka żoną jak ma
Pokrzywą już raz podlewałam ogród, kolejna gotowa czeka na deszcz.
Muszę iść do Mazana bo od dwóch dni czytam Jego wątek do poduszki i uzmysławiam sobie jaka jestem głupia i ile jeszcze muszę się nauczyć