Aleś się obkupiła, ale śliczne są - tylko uważaj bo orliki się strasznie sieją, ja w zeszłym roku miałam dwa krzaczki, a teraz jest ich już z 10 i rosną w najmniej oczekiwanych miejscach
No tak, teraz już się nie dziwię, ze tu tyle stron przybyło. Jak Renia takie cuda pokazuje
Pięknie Ci te rabatki wychodzą, pięknie...
I powtórzę - w masie siła, obojętnie, czy będą to tulipany, czy rozchodnik z rozplenicą
Beatko
Żeby nie było tak pięknie to powiem Ci, ze rozplenica nie daje znaków życia ... pogodziłam się już z jej stratą Nie wiem tylko czy teraz nie kupię jakiejś mniejszej odmiany?
Jaką mniejszą rozplenicę polecacie do wgłębnika jako towarzystwo dla rozchodników?
Ja rozplenicą jestem strasznie zawiedziona. Wypuściła ładnie ale połowa uschła. Zostały mi trzy z czego jedna zmieniła kolor na żółty.
Ja chyba posadzę jakieś carexy zielone.
Orliki cudne - gdzie takie wypasione zakupy robisz? U mnie ciężko o ciekawe byliny.Renia zostaw temat tej rabaty przy garażu dopóki nie powstanie element wodny- wtedy wszystko się rozjaśni.Można wtedy tylko powielać te gatunki które tam już są ,ewentualnie na ścianie pomyśleć o minimalistycznym oświetleniu Jestem zachwycona ogrodem !!! Chociaż brak mi perspektywicznych fotekpozdrawiam słonecznie
Ha ha ha to tak jak ja jedyne miejsce gdzie pozwalam na takie kolory to przy wjeździe za bukszpanem, tam i liliowce i krokosmia i będą cynie czerwone, okraszone to wszystko fioletem. Ale poza tym miejscem nigdzie indziej Kocham pastele, a biel i limonka najlepiej przy domu
No i co Ci powiem, to Ci powiem, ale zaszalałaś z tulipanami, aż nie pamięta się trudu sadzenia jesiennego gdy widzi się za oknem takie widoki
Pięknie i wiem, że już tematu cebulowych nie odpuścisz To tak jak ja
śliczne, u mnie najwięcej ciemno granatowych, reszta się jeszcze wstydzi i się nie rozwijają, u mnie dużo z siewu jest co znalazłam na ogrodzie to wsadziłam na bylinówkę
A mi się rozplenica bardzo podoba Spróbuje z nią jeszcze Tylko, że to są kolejne koszty Ale pocieszam się, że poza rozplenicą i AM nie mam innych strat
A jaką masz odmianę?