Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 22:21, 10 maj 2016

Udało mi się w końcu zdobyć orliki Winky Double White&White
lindsay80 23:15, 10 maj 2016

Aleś się obkupiła, ale śliczne są - tylko uważaj bo orliki się strasznie sieją, ja w zeszłym roku miałam dwa krzaczki, a teraz jest ich już z 10 i rosną w najmniej oczekiwanych miejscach
szemusia 23:25, 10 maj 2016

No tak, teraz już się nie dziwię, ze tu tyle stron przybyło. Jak Renia takie cuda pokazuje
Pięknie Ci te rabatki wychodzą, pięknie...
I powtórzę - w masie siła, obojętnie, czy będą to tulipany, czy rozchodnik z rozplenicą
ren133 23:29, 10 maj 2016

Białych kwiatów nigdy za wiele najwyżej się podzielę z kimś potrzebującym a jak długo one kwitną?
ren133 23:33, 10 maj 2016

szemusia napisał(a)
No tak, teraz już się nie dziwię, ze tu tyle stron przybyło. Jak Renia takie cuda pokazuje
Pięknie Ci te rabatki wychodzą, pięknie...
I powtórzę - w masie siła, obojętnie, czy będą to tulipany, czy rozchodnik z rozplenicą

Beatko
Żeby nie było tak pięknie to powiem Ci, ze rozplenica nie daje znaków życia ... pogodziłam się już z jej stratą Nie wiem tylko czy teraz nie kupię jakiejś mniejszej odmiany?
Jaką mniejszą rozplenicę polecacie do wgłębnika jako towarzystwo dla rozchodników?
Makao_J 07:06, 11 maj 2016

Ja rozplenicą jestem strasznie zawiedziona. Wypuściła ładnie ale połowa uschła. Zostały mi trzy z czego jedna zmieniła kolor na żółty.
Ja chyba posadzę jakieś carexy zielone.
Lena 09:11, 11 maj 2016

Orliki cudne - gdzie takie wypasione zakupy robisz? U mnie ciężko o ciekawe byliny.Renia zostaw temat tej rabaty przy garażu dopóki nie powstanie element wodny- wtedy wszystko się rozjaśni.Można wtedy tylko powielać te gatunki które tam już są ,ewentualnie na ścianie pomyśleć o minimalistycznym oświetleniu Jestem zachwycona ogrodem !!! Chociaż brak mi perspektywicznych fotekpozdrawiam słonecznie
AgataP 10:04, 11 maj 2016

ren133 napisał(a)
I jeszcze takie energetyczne mam przy tarasie
Ale już wiem, że najbardziej lubię biel,róż i fiolet w moim ogrodzie

Ha ha ha to tak jak ja jedyne miejsce gdzie pozwalam na takie kolory to przy wjeździe za bukszpanem, tam i liliowce i krokosmia i będą cynie czerwone, okraszone to wszystko fioletem. Ale poza tym miejscem nigdzie indziej Kocham pastele, a biel i limonka najlepiej przy domu

No i co Ci powiem, to Ci powiem, ale zaszalałaś z tulipanami, aż nie pamięta się trudu sadzenia jesiennego gdy widzi się za oknem takie widoki
Pięknie i wiem, że już tematu cebulowych nie odpuścisz To tak jak ja
AgataP 10:06, 11 maj 2016

ren133 napisał(a)
Udało mi się w końcu zdobyć orliki Winky Double White&White

śliczne, u mnie najwięcej ciemno granatowych, reszta się jeszcze wstydzi i się nie rozwijają, u mnie dużo z siewu jest co znalazłam na ogrodzie to wsadziłam na bylinówkę
ren133 10:28, 11 maj 2016

Makao_J napisał(a)
Ja rozplenicą jestem strasznie zawiedziona. Wypuściła ładnie ale połowa uschła. Zostały mi trzy z czego jedna zmieniła kolor na żółty.
Ja chyba posadzę jakieś carexy zielone.

A mi się rozplenica bardzo podoba Spróbuje z nią jeszcze Tylko, że to są kolejne koszty Ale pocieszam się, że poza rozplenicą i AM nie mam innych strat
A jaką masz odmianę?