Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Rododendronowy ogród II. 22:19, 27 kwi 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Bożenko, kocham magnolie i zastanawiam się jak tu działkę rozciągnąć żeby coś więcej zmieścić. Pięknotki wybrałaś. A wiesz, że jest magnolia o niebiesko-żóltych kwiatach ? Szkoda, że tak szybko przekwitają.
Pozdrawiam

Nie tego nie wiedzialam , musi wyglądac wyjatkowo. Ja miałam 4 magnolie , teraz bedzie 7, a problem z miejscem jest mi bardzo dobrze znany, kazdego dnia prónije rozwiazac problemy z sadzeniem roslin gdy brak jest miejsca. Pozdrówka.
Rododendronowy ogród II. 22:18, 27 kwi 2015

Do góry
Rany Bogdziu niesamowita ta Twoja magnolia . A wracając do tematu - obydwa rododendrony sadziłam w zeszłym roku latem. A podsypałam je nawozem o nazwie Vila do rododendronów, hortensji i innych roślin wrzosowatych. Tak brzmi cała nazwa.
Z nawozów dolistnych mam Florovit. Acha, mam jeszcze nawóz naturalny Biohumus Extra (wiem, że to nie jest dolistny). A azalia jasne, że urośnie. Nie pali się, byleby rosła zdrowo .
Rododendronowy ogród II. 22:05, 27 kwi 2015

Do góry
Zobacz Bozenko co znalazlam w Niemieckiej szkolce

http://www.boehlje.de/Sortiment/Laubgehoelze/Magnolia-_Magnolie_-_Tulpenbaum.html
Rododendronowy ogród II. 22:01, 27 kwi 2015

Do góry
Bożenko, kocham magnolie i zastanawiam się jak tu działkę rozciągnąć żeby coś więcej zmieścić. Pięknotki wybrałaś. A wiesz, że jest magnolia o niebiesko-żóltych kwiatach ? Szkoda, że tak szybko przekwitają.
Pozdrawiam
Ogród z łezką II 21:57, 27 kwi 2015

Do góry
Kasiu magnolia przesliczna. Kurcze wszystkie mi sie podobają . Narcyzki też ślicznosci i zdjecia z parku równiez , taki areal by mi odpowiadał.
Nasz przydomowy ogródek 21:38, 27 kwi 2015

Do góry
Jadę gdzieś kupić sobie begonie Cudne są, a magnolia prześliczna. Moja jest jeszcze mała, poza tym mam magnolię japońską, więc pewnie poczekam jeszcze kilka lat na kwiaty.
Tysiąc radości i utrapień 21:34, 27 kwi 2015

Do góry
jona napisał(a)
W takim układzie dla Ciebie Agatko "George Henry Kern". Całe szczęście, że moja druga magnolia ma męskie imię

A ja mojego przesadziłam i się zniszczył
Rododendronowy ogród II. 21:10, 27 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
O matko jaka ta magnolia cudowna, kiedy my będziemy czekać w kolejce po zakup Ty Bogdziu będziesz już miała spory okaz Miejsce na dwie magnolie znalazłem(oczywiście dwa stare krzewy na śmietnik muszą iść), jeszcze koniecznie na trzecią muszę coś wykombinować

Za dwa lata trzeba od zimy zamawiac żeby dostac. Fajnie że nie zal Ci wyrzucic coś by posadzic cos nowego.Mojego m nie moge tego nauczyc.On kocha drzewa i im wyższe tym jego miłosc większa O wyrzuceniu słuchac nie chce.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:07, 27 kwi 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
ja też mam szmatę - agrowłokninę pod kamykami w warzywniku i luzik...nic nie wyłazi

Ja chłonę każdy centymetr Twojego ogrodu. Bajka. Magnolia jesteś the best!!! Możesz mnie męczyć do bólu.

A jej krańce masz przygniecione skrzyniami?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:01, 27 kwi 2015

Do góry
ja też mam szmatę - agrowłokninę pod kamykami w warzywniku i luzik...nic nie wyłazi

Ja chłonę każdy centymetr Twojego ogrodu. Bajka. Magnolia jesteś the best!!! Możesz mnie męczyć do bólu.
Kosolkowa Pasja 20:48, 27 kwi 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Magnolia w swym małym pełnym rozkwicie

Pięknie
U mnie dookoła pada i grzmi, a na ogród nie spada ani kapka......i gdzie tu sprawiedliwość?
Pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 20:46, 27 kwi 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
Bożenko ---- spotkanie z łupami to znaczy bardzo udane Przeczytałam o Laurze I cieszę się razem z Tobą .A teraz opis zdjęcia jeśli się nie obrazisz --- stoi sobie Bożenka z jakimś kijem na rękach a buziak jej się śmieje od uch do ucha ----- to tylko rasowa Ogrodniczka tak może się cieszyć Buziole Smiej się do niej dłuuuuugo

Kocham roślinki, zawsze kochałam . Od dziecka zachwycały mnie polne kwiatki i ogródkowe. Teraz mam tylko jeden problem że nie mam gdzie sadzic. Własciwie to jest jeszcze drugi-mój M który nie da mi wyrzucac drzew by znaleźc miejsce na moje nowe miłosci.Na nic moje tłumaczenia ze jak jego swierk jest zielony to magnolia go dobrze zastapi bo zaraz po kwitnieniu też bedzie zielona.I co z takim zrobic?
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 20:46, 27 kwi 2015

Do góry
Martuś, cudna ta magnolia
Pozdrawiam
Kosolkowa Pasja 20:11, 27 kwi 2015

Do góry
Sabina76 napisał(a)
Ola, widzę że powiększyła się rodzina Bobek cudny Rozumiem, że jest nietykalny?

Wszystko u Ciebie pięknie kwitnie, tylko teraz deszczu potrzeba. A co masz za magnolię? Pamiętasz nazwę?

No pewnie że nietykalny
Magnolia nn, może jak będę miala chwilę to poszperam w necie i coś dopasuje do niej..
Ogródek Iwony 19:59, 27 kwi 2015

Do góry
Ale może się tam nie zmieścić, bo jest rozłożysta.
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/82/825141/original.JPG
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/82/824658/original.jpg
Może jednak magnolia ?
Kosolkowa Pasja 19:13, 27 kwi 2015

Do góry
Magnolia w swym małym pełnym rozkwicie
Ogródek Anity 18:52, 27 kwi 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Pozdrawiam , nie marudź ze nie masz wiosennych kwiatków - przecież pokazujesz piekne kolory, nasycone i radosne.
Pokaż twoje "oczko" z tulipanami, pewnie za moment będzie bajkowo kolorowe....
No a gdzie te foty magnolki ?

Magnolia ....po prostu przeżyła i przyjęła sie....nie urosła....ale ma kilka ....dosłownie kilka kwiatków
Ogród pod trzema dębami 18:51, 27 kwi 2015

Do góry
Magnolia to Alexandrina i jestem za zaskoczona taka ilościa kwiaatów, na tak małym drzewku. W zeszłym roku miała 3 sztuki.
Dodatkowo 2 razy ja poprawiałam, Bo była za głęboko posadzona.
Mój własny kawałek klepiska 18:18, 27 kwi 2015

Do góry
Magnolia pięknie zakwitła, a jak pachnie

Ogródek Iwony 18:00, 27 kwi 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Przyszłam Ja widzę trzy wiśnie w narożniku. Wejdą? Np. Kiku-shidare-zakura. Ja się zakochałam Fakt, ze kwitną tak jak magnolie, wczesną wiosną, ale czy nie za to je kochamy? Magnolia tez by tam fajnie wygladała.

Też się w niej zakochałam u Małej Mi.
Tam przy samym murku wejdą 4 tuje.
Chyba je tam dam. A przed nimi jedno drzewo.
Może być kiku, magnolia, a może na przekór jedna brzoza dorenbos? Tak Viola proponowała.
Ale jedna samotna ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies