Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Luki 22:19, 09 maj 2015

Jak ładnie żurawki ruszyły Ja jakoś nie mam problemu ze zbieraniem liści z kory, trzeba się po prostu troszkę nazbierać, ale warstwa kory musi mieć te 5cm
Katkak 22:23, 09 maj 2015

Nie do wiary jakiego cisy po przycięciu speeda dostały

lepiony zimą ślimaczek wylądował w ogródku
Katkak 22:25, 09 maj 2015

Luki napisał(a)
Jak ładnie żurawki ruszyły Ja jakoś nie mam problemu ze zbieraniem liści z kory, trzeba się po prostu troszkę nazbierać, ale warstwa kory musi mieć te 5cm

Kurczę, jak tak mówisz to może jednak sypnę tam korę. W sumie magnolia ma wielkie te liściuchy to jakoś posprzątam...
ryska 22:31, 09 maj 2015

Dałaś czadu z tym ślimakiem. W okresie ich wzmożonej żarłoczności Ty im pomnik stworzyłaś? A ja ich dziś tak gnębiłam
elzbieta_g 22:40, 09 maj 2015

jaką masz odmianę cisów?
milutki ślimaczek....oczywiście ten sztuczny
u mnie te żywe kończą mnie psychicznie
malgorzata_s... 23:14, 09 maj 2015

Kasiu śliczna wiosna i roślinki pokaz dają Buziaki i miłego jutrzejszego dnia
jona 23:19, 09 maj 2015

Katkak napisał(a)
Za parę groszy na rupieciach kupiłam taki świecznik, który będzie udawał poidełko

Fajny pomysł . U mnie wróble mają swoje upodobania. Wystawione poidełko ignorują, chociaż przysiadają obok, a pić latają sobie do beczki z deszczówką.
Katkak 07:32, 10 maj 2015

elzbieta_g napisał(a)
jaką masz odmianę cisów?
milutki ślimaczek....oczywiście ten sztuczny
u mnie te żywe kończą mnie psychicznie

Eluś to są cisy kolumnowe, nie wiem dokładnie jaka odmiana. Kupiłam je dwa lata temu nie mając pojęcia, że na żywopłot najlepsze są Hicksi albo Hilli, więc wzięłam takie jakie mi się podobały - były takie ładne, żółtawe. Długo rosły w cieniu i teraz nie są tak ładnie wybarwione. Potem jak już kupiłam Hicksi, to te bidulki tak się poniewierały po kątach gdzieś. A, że pod murek lepszych mi nie potrzeba to niech sobie tam rosną.
Katkak 07:32, 10 maj 2015

ryska napisał(a)
Dałaś czadu z tym ślimakiem. W okresie ich wzmożonej żarłoczności Ty im pomnik stworzyłaś? A ja ich dziś tak gnębiłam

Na swoje usprawiedliwienie mam to, że ulepiłam go zimą . Te prawdziwe też gnębię .
Katkak 07:35, 10 maj 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu śliczna wiosna i roślinki pokaz dają Buziaki i miłego jutrzejszego dnia

Tak Gosia, roślinki szaleją. Teraz czekam aż zakwitną azalie, bo rododendrony się wypięły . Też cieszę się ogromnie, byleby tylko deszcz jakoś wytrzymał bo chciałabym się nacieszyć Ogrodem złudzeń i niespodzianek ile tylko się da . Gospodarzami rzecz jasna też, ale Nimi będę się cieszyć nawet podczas gradobicia, a ogrodem już niekoniecznie .