Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:14, 02 sie 2015

Do góry
Wciąż mam mieszane uczucia co do hortensji Passion You and Me

Niby na zblizeniach ładna ale na rabacie coś mi w niej nie pasuje....

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:13, 02 sie 2015

Do góry
Burgundy rozczarowuje kolorem....i kwiatem....

Old Port mnie zachwyca mimo ze to pierwszoroczniaczka, niestety musi zmienic miejsce bo nie konwenije z Othello ale będzie pasować do Heidi Klum, Lavender Ice i Louis Odier

Munstead Wood i Princess Ann znów rywalizują ze sobą

A ten Pan L.D. Braitwaite w kolorze czerwieni to nie wiem do czego pasuje.... zasili różankę tesciowej

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:09, 02 sie 2015

Do góry
Tradescant dla Juzi... jeden marny kwiat i aparat przekłamał kolor...

William Szekspir jak zwykle głową w dół. Ale i tak go uwielbiam

Othello za to przechodzi samego siebie, ma olbrzymie kwiaty

A Young Lycidas nabyta pod koniec czerwca jest cudowna, mimo ze przypaliło ja słońce zaraz po posadzeniu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:06, 02 sie 2015

Do góry
Obiecane zdjecia rózanki. Wciąż nie ten teges ... miskanty pod płotem nie rosną (susza), buki jeszcze nie stworzyły purpurowego żywopłotu... trawy w nogach róz za małe... Kolory róz troszkę wymieszane trzeba znów jesienią pokombinować

i z drugiej strony

Jeden wielki misz masz... jesienią beda zmiany...

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:56, 02 sie 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)
Madzenko.
A czy ogród Robaczka też Cię zainspirował w pewnym sensie do przeprowadzenia drobnych zmian w swoim ogrodzie? Chodzi mi o gatunki i odmiany roślin które widziałabyś we własnych kompozycjach.

Robaczek, AnaAn, Monic oraz Monika z FOO i FOI zainspirowały mnie do stworzenia różanki wzdłuż podjazdu. Ale wciąż ta rabata nie spełnia moich oczekiwań.
Najbardziej inspiruje mnie Danusia i ogrody na O Ciagle podpatruje tu i ówdzie i wciaz powstaje coś nowego.... a ja nie nadązam biegac ze szlaufem....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:53, 02 sie 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
Madzenko- z zasady nie lubię geometrycznych form, ale patrząc na Twój ogród zmieniam upodobania Cudownie, nastrojowo, cóż mówić

Coś za często piszesz o nowym domu, czyżby osiedle Tobie również zafundowali za płotem ?

Jeszcze nie, na razie rosnie kukurydza
Nowy dom dopiero za 10 lat
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:44, 02 sie 2015

Do góry
No jak przeczytam co napisałam bez korekty pisowani.... to analfabetyzm wtórny. Lecę poprawiać a Ty wykasuj cytat, bo wstyd wieczorową porą

LInie królujące....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:39, 02 sie 2015

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...u mnie na dachu karmnik padł i szpeci na całego, chociaż w zeszłym roku pięknie się rozrósł i nas zachwycał...on chyba nie lubi zbytniego słońca albo upałów...wszystko jedno, i tak pójdzie out...
...idę na przełamanie, zamówiłam Lady of Shallot, będzie za lawendą
...u Ciebie bosko, bosko, bosko...

Lady Szalet kusi mnie od dawna, Na razie do żóltej Golden Cellebration testuję białą Claire Austin, jeśli się nie uda to połaczenie bedą u mnie delikatne pomarańcze na rabacie kuchennej czyli Lady Szalet
Karmnik musi mieć wilgoć inaczej schnie.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:37, 02 sie 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Cofam, tylko obrazki..... i powiem Ci, że jak już mam kostrzewę wyciepać to mi taki obrazek dajesz??? Wygląda obłędnie

Aniu pożyjemy zobaczymy, to dopiero drugi jej sezon, w trzecim jej los się zdecyduje. A i tak już myślę gdzie posadzić owies, który polecła Irenka

Malkul - witaj kochana
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:35, 02 sie 2015

Do góry
Ensata napisał(a)

Ascot z mojego koszyka np, Falstaff, Chopin, nie wiem jakie kolory lubisz

Co do Ascot jesteśmy zgodne. Na Falstaffa mam focha, bo mi słabo kwitnie!!! A Chopina nie mam z oczywistych względów wspomnianych wczesniej

Gdy sie pozbęde zółtków bedę miała białą rabatę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:34, 02 sie 2015

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)

nie, ona taka jest

I za to ją lubimy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:33, 02 sie 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Nostalgiczna ,,Elfe".

Waldek gdybym miała białe rabaty ta byłaby u mnie pewnikiem , tak samo jak Artemis
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:32, 02 sie 2015

Do góry
Ensata napisał(a)

Specjalnie zacytowałam, bo masz naprawdę piekny ogród. Nie tylko z ujęć pojedyńczych roslin, ale całosc. Ogród z silnym rysem indywidualności, lofciam takie. Ogród, który był mogła mieć przy domu

Machniom? Ja CI ogród, Ty mi dom?
Mogłabym to samo powiedzieć o architekturze Twego domu. A ogród Esanta u Ciebie a chwilę będzie zapierał dech w piersiach, tak ze będę musiała nowy dom wybudować
OD 5 lat ciągle coś zmieniam. Dzisiaj siedząc na trasie zastanawiała się co poza układem rabat i architekturą zostało z pierwotnego projektu.... Niedługo ostatnie zmiany , które zmienią znów projekt Myśle też o zmianie oczka wodnego i wiele lat trzeba bym mój pomysł wcieliła w życie. Bo wolę nowy dom wybudować i ogród niż coś zmieniać z architektury..... Co 7 lat się przeprowadzam... a tu mieszkam juz 5 lat
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:24, 02 sie 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Marzenko, mam do Ciebie pytanie. Masz nawadnianie kropelkowe w ogrodzie? Jesli tak, to jak czesto je wlaczasz i na jak dlugo?

Bo ja nie wiem czy nie za czesto podlewam.

Zraszacze w trawniku chodzą codziennie od 4:00 , w zależności od zasięgu, sekcji itp sa ustawione od 5 do 20 min (najdłuzej rotacyjne na patelni)
Linie kroplujące włączałam np wczoraj , mam trzy sekcje , każda ustawiam na 2 godziny. Wszystko zależy jak masz ukorzenione rosliny, u mnie te ktore rosną od kilku kat bez przesadzania nie wymagają nawadniania bo moja glina długo i dobrze magazynuje wodę. Wszystkie rośliny, które sadziłam jesienią lub wiosna wymagają podlewania szlaufem bo nawet te dwie godziny przy słabym ukorzenieniu , suszy i upałach to za mało. Widze po przesadzanych miskantach i hakone, ze z powodu braku wody zwijają liście. To samo z hortensjami, dlatego gdy coś mdleje latam ze szlaufem . Ale i tak uważam ze linie królujące sa przydatne tylko gdy jestem na urlopie i w czasie największych upałów. Strasznie dożo zużywają wody a młodym roślinom i tak jest za mało...

Gdybym nie miała takiej gliny i przy dobrze ukorzenionych roślinach włączałabym max 2x w tygodniu przy największych upałach, co zamierzam jutro lub pojutrze zrobić.

Włączanie linii na krotko nic nie daje. Danusia kiedyś tez pisała, ze włącza na 2 godz.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:19, 02 sie 2015

Do góry
Iwka - dziekuje za pochwały. Pokazałam zdjęcia z gory bo na moich codziennych fotkach nie widać geometrii ogrodu, tylko busz. codziennie widzę kwadraty

Eee tam - wyciszyłam rabaty i nadal bede je wyciszać. Gusta ogrodowe zmieniaja sie tak jak modowe, ja teraz jestem na etapie traw

Juzia - Princess Alexandra of Kent jest brzoskwiniowo-rożowa, w pąku brzoskwinia a potem stopniowo jaśnieje. Na tym polega jej uroda. Dla mnie przepiekna, mimo ze tez nie mam takich kolorow w ogrodzie. Im wiecej bedzie słonca tym szybciej wyjaśnieje. Moja wrednota po przesadzeniu nie kwitnie.... A ja na nia czekam!!!

Małgosik ja juz chyba ze trzy razy zwirek ostrym strumieniem myłam, codziennie od zraszaczy trawnika jest przemywany a on nadal szary a nie grafit.... Moze i lepiej , przynajmniej "wielkiego" konwalnika widac

Ensata wielkie dzieki, zamowilam! Precz z glonami! Karmnik tylko na zdjeciach dobrze wyglada...... Jak zamowię żwirek to go wyciepie..... Tzn posadze na puste przestrzenie na rabatach

Ola Leon to tak jak moj szary wreszcie jest szary a nie białawy

AnaAn dziekuje wiesz ze czekam na fotki Twych roz.

Frezja - ja rączej białego kamienia nie polecam. Jest zbyt jaskrawy w ogrodzie oraz szybko zielenieje . Chyba ze masz duzo elementów białych (elewacja, meble, donice) to wtedy jak najbardziej pasje. Jesli nie to poszukaj bardziej stonowanego kamienia, np jasny szary lub jasny bez. U mnie wszystko szare i grafitowe zatem i kamień jest w roznych odcieniach grafitu. Tylko na przedplociu dla psa mam kamień płukany w odcieniu mieszanym czyli szary z beżem....

Agam - busz będzie juz za chwile, juz za momencik. U mnie w ciagu tygodnia z tego buszu 3 pełne worki bio....

Ren123 - Pastella kiedys u mnie bedzie gdy pozbędę sie kilku Aspiryn

Julka - u mnie tez zaczyna sie ciepło, siedzę na tarasie, pije winko i czytam Was Louis tez u mnie ma długa przewę, pierwsza wystartowała z kilkoma kwiatami a teraz sobie pauzę zrobiła, ale ma duzo pąkow i licze wreszcie na nia..... Ale jak ktos przyciął ja prawie przy ziemi to niech nie liczy na obfite kwitnienie. Miałam ja zakulkować a pomyliłam sie i ucięłam nisko....

Nawigatorka - tak wycinałam go sekatorem i miał sie dobrze, ale zraszacze mam tez na karmnik ustawione, wiec ma dużo wody. I chwasty tez, rozwodzimy sie pod koniec lata
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 19:40, 02 sie 2015

Do góry
Tak długo na wakacjach?
Mój ogród pod górkę... 19:39, 02 sie 2015

Do góry
Macham wieczorową porą!
Rododendronowy ogród II. 19:38, 02 sie 2015

Do góry
Obyśmy rekordów temperatury w tym roku nie pobili. U mnie od dwoch dni miały byc upaly, na szczęscie prgnozy sie nie sprawdziły. Było ciepło ale cały dzien pochmurno . I wcale mnie to nie martwiło
Tu ma być ogród :) 19:33, 02 sie 2015

Do góry
Aaa juz wszystko rozumiem
Typografia ogrodu 19:32, 02 sie 2015

Do góry
Ice dance w nogach grabów to jest to!!! Zadne tam bluszcze

U mnie żniwa za płotem były tydzien temu a kukurydzę zetną dopiero w pazdzierniku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies