A bardzo chętnie, czasami spojrzenie kogoś z boku jest lepsze niż nasze własne, więc z chęcią poczytam, tym bardziej, że rabaty w trakcie realizacji i jeszcze można zmieniać.
A ja podczytuję u Ciebie porady odnośnie biologicznego wspomagania gleby i aktualnie robi mi się gnojówka ze skrzypu i wrotycza, a dziś wracając od rodziny załadowałam bagażnik wrotyczem, którego po drodze było pod dostatkiem, będę suszyć
Dużo ciekawych rzeczy poczytałam też u Reni odnośnie trawnika - dobrze, że jesteś i dzielisz się z nami swoją bogatą wiedzą!
No ja wiem, że tak na sucho to ciężko sobie różne rzeczy wyobrazić, ale na razie i forum i mój ogród musiały zejść na drugi plan.
Będę się mu znowu bardziej poświęcać za jakieś 2 tygodnie - jesień zapowiada się pracowita w moim ogrodzie.
Hej.
Dzięki za oprowadzenie po giełdzie i doprowadzenie do jeżówek super jakości i w super cenie.
Pojechałam potem do Kapiasa, ale widząc jeżówki za trzy razy tyle co te w samochodzie to nie kupiłam, ale za to dokupiłam gracki i ML.
Masz super oko do wypatrywania fajnych roślin. Warto byłoby wynająć Cię na zakupy jako przewodnika
Pozdrowienia
Wyobrażając sobie widok Twojego tarasu i pergoli za 10 lat zaproponowałbym Ci zmianę lokalizacji świerków conica w zamian za posadzenie w tym miejscu dwóch cisów kolumnowych ,,Krakus".
Waldek, przy schodach są stożki bukszpanowe, a nie świerki Conica, jesienią wrzuce na te rabaty jeszcze kulki bukszpanowe, maja być kopane z plantacji, więc trzeba poczekać na odpowiedni termin, dlatego obsadzanie tej rabaty tak mi się rozlazi w czasie.
Ale nie znam tej odmiany cisa, poszukam sobie w necie i poczytam o nim, a w szkółkach będę wypatrywać, bo jakoś nie kojarze, żebym kiedyś ją widziała.
Cala przyjemność po mojej stronie, kolejny raz jak przyjedziesz to już będziesz czuła się tam pewniej.
Cieszę się, że po drodze jeszcze kupilas to co potrzebowałas, a fotki będą?
No patrz, a mnie to oświetlenie słoneczne zmyliło i myślałem, że to młode conici. To w takim razie w przyszłości nie będzie problemu z przejściem w tym miejscu.
I nie ma Cię od 3 dni, pewnie sadzisz kwiatuchy.... Upał u Ciebie taki jak u nas? 38 stopni auto pokazuje...
Zadowoleni jesteście z tak obudowanego tarasu? Zbieram opinie, bo w niedalekiej przyszłości zamierzamy obudować taras ale u nas ciągle jest wiatr i nie wiem co będzie odpowiednie aby nie do końca zabudować ścianę ...