Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 19:23, 02 sie 2015

Ensata napisał(a)
A, dziękuję, upał, trzeba było łaszki zrzucić Powiedz mi, nawozisz je? ID super w nogach, ja teraz podsadziłam róże pnące Id

To Ty pod tym wdziankiem z poprzedniego avatara i pod garsonką do ogrodu takie fatalaszki nisisz...
nawigatorka 19:27, 02 sie 2015

lindsay80 napisał(a)
Kobieto, nie masz dla mnie litości, rzadko bywam na portalu bo zapracowana jestem i daleko od domu a tu stron do przeczytania tyle....
Ale to lawendowanie miałaś bogate, licze u siebie na takie w przyszłym roku!
A hortki boskie - moje jakieś wiotkie, wszystkie leżą przy ziemi - ale to też powinno inaczej wyglądać za rok.
ID super wyglądają w nogach grabów - to oświecenie Twoje bardzo na plus!
Ściskam

No właśnie trzeba przywołać Cie do porzadku i powrotu na łono forum bo na pewno jakieś niwe zakupy poczynilas i chowasz przed nami

Ja sama swojego watkubostatnio nie ogarniam bo klubokawiarnia czasami u mnie gości,szczególnie jak za szybko pisze na moim telefonie....

Lawenda i hortki i u Ciebie za rok dadzą czadu-u mnie jedno i drugie ma właśnie rok. Hortki tnij tylko mocno a będą silne.moja jedna trochę wsparcia potrzebowała po deszczach.reszta stoi o własnych siłach.

nawigatorka 19:28, 02 sie 2015

lindsay80 napisał(a)

zdjęcie dla mnie bardzo na czasie, bo właśnie z tego powodu jestem teraz w moim drugim domku

U mnie wieś pelną gębą wiec musze ja przyjmować z dobrodziejstwem inwentarza. Zresztą drugiego domu nie mam
Ensata 19:31, 02 sie 2015

nawigatorka napisał(a)

To Ty pod tym wdziankiem z poprzedniego avatara i pod garsonką do ogrodu takie fatalaszki nisisz...
Przeciez Marzen kazała do ogrodu elegancko się ubierać, że nie godzi się na kocmołucha. W gorset wskoczyłam i Helkę na szyję sobie zawiesiłam

Mam ten sam nawóż, chciałam teraz spróbować magiczna siłe, ale mi wykupili.
Madzenka 19:32, 02 sie 2015

Ice dance w nogach grabów to jest to!!! Zadne tam bluszcze

U mnie żniwa za płotem były tydzien temu a kukurydzę zetną dopiero w pazdzierniku
nawigatorka 19:33, 02 sie 2015

lindsay80 napisał(a)

Co to za rozplenica na tej fotce?

Napisz mi czy szłabyś w rozplenice na rabatach przy wejściu do domu?
Jak one będą wyglądać zimą i kiedy mniej więcej obudzą się wiosną?
Znalazłam fajną szkółkę z trawami i kusi mnie Magic Autumn, Viridiscens i Little Bunny.
Czy one dobrze znoszą przesadzanie?

Hameln

Zima pewnie będą związane a tak poważnie to ja bardzo je lubię-eleganckie,szybko rosną, nieekspansywne. Minusy-niezimozielone chco zima tez ozdobne choć zaleca się je wiązać by nie wygnily ale to też może być ciekawa ozdobą ogrodu. Trochę późno ruszają, a takie odmiany jak littel buny nawet bardzo późno - około mają. Jeśli mają być częścią większej kompozycji i nie masz zimozielonej alternatywy to jak najbardziej mogą być.
Co do przesadzania-ja moje Lb przesadzalam wiosna,a połowę z nich nawet kilka dni temu i nie widać by im to zaszkodziło.
malkul 19:42, 02 sie 2015

tak lepiej trawki niz bluszcz!

sliczne ujęcia masz a horti piękne duże kwiaty.

ja tez dziś scięłam lawendę i z moją mamą uwiłyśmy piękny wielki lawendowy wianek
leon60 19:44, 02 sie 2015

ID dobry wybór
nawigatorka 19:52, 02 sie 2015

malkul,leon60bardzo dziękuję za poparcie dla Id. Tam zawsze były trawy tylko dopiero trzecie gatunek okazał się trafiony a mam jej w ogrodzie najwięcej i fajnie mi się to teraz łączy z przedogrodniem.

Dziękuję za miłe słowa o zdjęciach-u mnie nie jest to łatwe bo sporo jeszcze trzeba ukrywać
Wianek! Jak ja mogłam na to nie wpaść tylko one jeśli są przekwitle to chyba szybko się osypią? Do zasuszenia powinny być zrywane wcześnie.
malkul 19:55, 02 sie 2015

dałam do cienia na razie i prysnę lakierem do włosów. wyszedł super. na podkładzie brzozowym wczoraj poleciałyśmy do lasu , dziś pozrywałam z gałęzi liście potem cięcie , okręcanie i jest