No właśnie trzeba przywołać Cie do porzadku i powrotu na łono forum bo na pewno jakieś niwe zakupy poczynilas i chowasz przed nami
Ja sama swojego watkubostatnio nie ogarniam bo klubokawiarnia czasami u mnie gości,szczególnie jak za szybko pisze na moim telefonie....
Lawenda i hortki i u Ciebie za rok dadzą czadu-u mnie jedno i drugie ma właśnie rok. Hortki tnij tylko mocno a będą silne.moja jedna trochę wsparcia potrzebowała po deszczach.reszta stoi o własnych siłach.
Zima pewnie będą związane a tak poważnie to ja bardzo je lubię-eleganckie,szybko rosną, nieekspansywne. Minusy-niezimozielone chco zima tez ozdobne choć zaleca się je wiązać by nie wygnily ale to też może być ciekawa ozdobą ogrodu. Trochę późno ruszają, a takie odmiany jak littel buny nawet bardzo późno - około mają. Jeśli mają być częścią większej kompozycji i nie masz zimozielonej alternatywy to jak najbardziej mogą być.
Co do przesadzania-ja moje Lb przesadzalam wiosna,a połowę z nich nawet kilka dni temu i nie widać by im to zaszkodziło.
malkul,leon60bardzo dziękuję za poparcie dla Id. Tam zawsze były trawy tylko dopiero trzecie gatunek okazał się trafiony a mam jej w ogrodzie najwięcej i fajnie mi się to teraz łączy z przedogrodniem.
Dziękuję za miłe słowa o zdjęciach-u mnie nie jest to łatwe bo sporo jeszcze trzeba ukrywać
Wianek! Jak ja mogłam na to nie wpaść tylko one jeśli są przekwitle to chyba szybko się osypią? Do zasuszenia powinny być zrywane wcześnie.
dałam do cienia na razie i prysnę lakierem do włosów. wyszedł super. na podkładzie brzozowym wczoraj poleciałyśmy do lasu , dziś pozrywałam z gałęzi liście potem cięcie , okręcanie i jest