Aniu
Piękne te tulipany Czy to są Salmon Van Ejik?
A tak w ogóle sporo się u Ciebie dzieje Skrzynie extra!!! Stipa nie wiem czym karmiona od kiedy ją wietrzysz? i co to znaczy w jakich godzinach? ja tez powinnam to samo ze swoją zrobić? Rabata frontowa się robi Fiu fiu ...
Aaa to ja nie doczytałam o tej odległości między domem a ogrodem ... ups
Sprawdzę czy to jest ponad miejscem szczepienia Podlałam na wiosnę specjalnym preparatem do róż ... to może jeszcze sypnąć trochę azofoski jak będę trawnik zasilać?
Renia to prosze Cie bo ja wiem że ty masz fajne pomysły, zwizualizujesz mi to jakoś?
została mi jedna amanogawa, reszta juz posadzona. miałam 2 jabłonki i 2 grujeczniki
mnie też ta wersja z brzozami pasuje A to, ze już masz brzozy to nic ... będzie kontynuacja do tego molinie i kulki z przodu nie przy magnolii
czyli ta moja pierwsza propozycja - wystarczy kupic molinie i ustawić kulki ... resztę zostaw - zrobisz później - brzozy kup małe ... urosną
Spadam do pracy
Renia rabata jest ciągle w rozważaniu, Mala Mi podrzuciła mi trochę pomysłów,tylko ja nie mogę sobie tego jakoś tak poukładać..
Co do kulek pod magnolią to miałam taki zamysł ale czy to się zgra z resztą ? (dość poważnie biorę pod uwagę kaliny ,o których Ania pisała).
Dlatego pytam czy macie jakieś inne pomysły? Wiem,ze czasem z boku widać więcej i samo rozwiązanie się nasuwa ,a ja tu w środku to jak koń z klapkami na oczach.
Danusiu
Piękne te tulipany w donicach i baliach ... urokliwe i jakie praktycze ... po przekwitnięciu nie ma problemu z suchymi liśćmi na rabatach Suuuuuper to zrobiłaś
U mnie to super wygoda. Jak sobie doliczę dojazdy w tygodniu żeby podlewać, to myślę, że na plus wyjdę. Jak upał i susza, to rośliny nie wytrzymują bez wody od poniedziałku do piątku...
Ważne, że wykiełkowała, byle ponad miejscem szczepienia. Dogoni, nie martw się. Nawoziłaś już róże? Wiosną nawożę Azofoską, u mnie najlepiej się sprawdzała. Tej wiosny dostały Yarę, zobaczę czy im podpasowała...
Nie zrobię Ci dzisiaj zdjęcia, najwcześniej jutro. Dom z ogrodem mam w odległości ok.50 km od miejsca, w którym w tygodniu mieszkam i pracuję...
Będziesz miała wygodę z tym nawadnianiem
Tylko pierwszy rachunek za wodę może zwalić z nóg
Ja mam "serce systemu" zamocowane ma ścianie w garażu.
Mam też Pastellę ale kiepsko mi jakoś rośnie, nierówno jedne już fajne krzaczki a inne dużo w tyle ... a jedną mam taką, że w ogóle nie ruszyła po zimie - rozgarnęłam przy niej ziemię i coś tam wykiełkowało ale w takiej sytuacji ta róża będzie duuuużo mniejsza od pozostałych ... będzie kiepsko wyglądało A mogłabys pokazać jak wygląda teraz Twoja Pastella?