Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Malutki pod lasem 15:28, 05 maj 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)

Aniu
Piękne te tulipany Czy to są Salmon Van Ejik?

A tak w ogóle sporo się u Ciebie dzieje Skrzynie extra!!! Stipa nie wiem czym karmiona od kiedy ją wietrzysz? i co to znaczy w jakich godzinach? ja tez powinnam to samo ze swoją zrobić? Rabata frontowa się robi Fiu fiu ...
Ogród z pergolą 15:22, 05 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Renia to prosze Cie bo ja wiem że ty masz fajne pomysły, zwizualizujesz mi to jakoś?
została mi jedna amanogawa, reszta juz posadzona. miałam 2 jabłonki i 2 grujeczniki

A widziałaś Ty jakiś fajny rysunek w moim wykonaniu?
Jeśli już to wieczorkiem ... najszybciej na kartce to rozrysuję ok?

Ogród z łezką II 15:16, 05 maj 2016

Do góry
ewelaa74 napisał(a)
Nawadnianie to super sprawa. Ale i tak będziesz stała, sprawdza i patrzyła jak woda ciurka
Ja mam teoretycznie rozprowadzone podlewanie na trawniku, ale co z tego jak nie działa, bo dysze podobno przemarzły i się zdefektowały. Nie wiem - może da się to jakoś wymienić?
ładnie u Ciebie
pozdrawiam

A wypompował eM wodę z systemu przed zimą?
Szkoda trochę, że jest a nie możesz korzystać ... ja bym wymieniła te dysze
Ogród z łezką II 15:14, 05 maj 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

U mnie to super wygoda. Jak sobie doliczę dojazdy w tygodniu żeby podlewać, to myślę, że na plus wyjdę. Jak upał i susza, to rośliny nie wytrzymują bez wody od poniedziałku do piątku...
Ważne, że wykiełkowała, byle ponad miejscem szczepienia. Dogoni, nie martw się. Nawoziłaś już róże? Wiosną nawożę Azofoską, u mnie najlepiej się sprawdzała. Tej wiosny dostały Yarę, zobaczę czy im podpasowała...
Nie zrobię Ci dzisiaj zdjęcia, najwcześniej jutro. Dom z ogrodem mam w odległości ok.50 km od miejsca, w którym w tygodniu mieszkam i pracuję...

Aaa to ja nie doczytałam o tej odległości między domem a ogrodem ... ups
Sprawdzę czy to jest ponad miejscem szczepienia Podlałam na wiosnę specjalnym preparatem do róż ... to może jeszcze sypnąć trochę azofoski jak będę trawnik zasilać?
Ogród z pergolą 15:13, 05 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Coś nie tak ten rysunek ...
Ale Ty miałaś jakieś dwa jednakowe drzewa?

Renia to prosze Cie bo ja wiem że ty masz fajne pomysły, zwizualizujesz mi to jakoś?
została mi jedna amanogawa, reszta juz posadzona. miałam 2 jabłonki i 2 grujeczniki
Tu ma być ogród :) 15:06, 05 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Wiem, że Nigry można ciąć po kwitnieniu, jak postąpić z tymi jabłonkami to mam wątpliwości, ale pewna jestem, że będę ją formować. Jutro pooglądam je dokładniej i zobaczę, czy warto teraz im coś robić, czy muszę czekać do kolejnego sezonu.

Dobrze, że doczytałam czyli nigrę powinnam już ciachnąć?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:30, 05 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Buka dorwałaś pięknego
Tulipki przy tarasie ślicznie wyglądają i w ogóle mucha nie siada pani projektant

siada siada nawet pająka w tulipanie udusiał. zrobilam fotkę ale nie wiem czy cos zobaczycie. zaraz powstawiam
Mój ogród pod górkę... 14:28, 05 maj 2016

Do góry
Noo takiego widoku jak teraz Ty masz na ogród to nikt na forum nie ma
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:31, 05 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
A oto postępy prac we wgłębniku
przed

i wgłębnik po

Teraz pozostało pomalować, zrobić ławeczki+poduchy+stół

przyszłam wgłebnik zobaczyć

rewelacja Wam to wyszło
nowa rabata wygląda bardzo obiecująco
Ogród wyrozumiały 11:25, 05 maj 2016

Do góry
Olili napisał(a)
Monia - ciepło !! Hurra

Beatka- wersja z brzozami ładna ,ale......przecież już mam taką rabatę z tyłu domu.......

Na tej rabacie z kulkami (tymi póki co namalowanymi tylko )z tyłu będą szmaragdy (wąsko wygląda na zdjęciu w rzeczywistości miejsca wystarczy)

Przed hortkami nie chcę rozchodników, bo tak mam już w innym miejscu i do tego mam tam rozplenice (albo miałam,nie wiem bo nie budzą się...)...
no i dlatego chciałabym jakieś inne rozwiązania tylko nie umiem sobie pozestawiać roślin.......

mnie też ta wersja z brzozami pasuje A to, ze już masz brzozy to nic ... będzie kontynuacja do tego molinie i kulki z przodu nie przy magnolii
czyli ta moja pierwsza propozycja - wystarczy kupic molinie i ustawić kulki ... resztę zostaw - zrobisz później - brzozy kup małe ... urosną
Spadam do pracy
Ogród wyrozumiały 11:14, 05 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Lilaka nie przesadzaj!
Czyli na czym stanęło z tą rabatą? Nie mialy być kulki przy magnolii?

Renia rabata jest ciągle w rozważaniu, Mala Mi podrzuciła mi trochę pomysłów,tylko ja nie mogę sobie tego jakoś tak poukładać..
Co do kulek pod magnolią to miałam taki zamysł ale czy to się zgra z resztą ? (dość poważnie biorę pod uwagę kaliny ,o których Ania pisała).
Dlatego pytam czy macie jakieś inne pomysły? Wiem,ze czasem z boku widać więcej i samo rozwiązanie się nasuwa ,a ja tu w środku to jak koń z klapkami na oczach.
Moja codzienność - ogród Oli 11:05, 05 maj 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

mówisz ? one kwitną już w sierpniu
zdjęcia dla przypomnienia, chodzi o cztery sztuki pod oknem

Jak tu Ola Tobie doradzić trawkę jak Ty jesteś ekspertką w tej dziedzinie?
Mi najbardziej pasowałaby tutaj jakaś pionowa trawka, coś w tym stylu:
https://www.google.pl/search?q=proso+r%C3%B3zgowate&newwindow=1&client=firefox-b&tbm=isch&imgil=6kXYSU3DOV5HkM%253A%253BwgMbuBF8KOvhLM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.futuregardens.pl%25252Fproso-rozgowate-prairie-sky-panicum-virgatum.html&source=iu&pf=m&fir=6kXYSU3DOV5HkM%253A%252CwgMbuBF8KOvhLM%252C_&usg=__t1Gy9rligyO51uuSvYB5Ryp-sJU%3D&biw=1440&bih=747&ved=0ahUKEwiExYXYx8LMAhXrKMAKHW9QBLgQyjcIhQE&ei=GworV8TLO-vRgAbvoJHACw#imgrc=VF49ATv9fHgv2M%3A
Albo podłużna donica z cortenu nawiązująca do tych z frontu
Wiem wiem głupoty gadam więc uciekam
Olu zajrzałabyś do mnie ... bo znowu mi się namieszałopliss
Moja codzienność - ogród Oli 10:25, 05 maj 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

tak to s.skalna sadzona w zeszłym roku maciupkie sadzonki po 4 źdźbła, mam ją już w trzech miejscach
bagatelki lubię bo nie dają po oczach a jednak fajny kolor mają, w większej ilości i jak się rozrosną nawet w korze dobrze je widać

Ooo to fajnie, że w korze je widać bo jak tak właśnie mam je posadzone
Jak ogarnę tą moją największą rabatę to będę prosić o rady w kwestii brzozowej
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:19, 05 maj 2016

Do góry
Danusiu
Piękne te tulipany w donicach i baliach ... urokliwe i jakie praktycze ... po przekwitnięciu nie ma problemu z suchymi liśćmi na rabatach Suuuuuper to zrobiłaś

PS Awatarek bardzo mi się podoba
Ogród z łezką II 09:56, 05 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Będziesz miała wygodę z tym nawadnianiem
Tylko pierwszy rachunek za wodę może zwalić z nóg
Ja mam "serce systemu" zamocowane ma ścianie w garażu.
Mam też Pastellę ale kiepsko mi jakoś rośnie, nierówno jedne już fajne krzaczki a inne dużo w tyle ... a jedną mam taką, że w ogóle nie ruszyła po zimie - rozgarnęłam przy niej ziemię i coś tam wykiełkowało ale w takiej sytuacji ta róża będzie duuuużo mniejsza od pozostałych ... będzie kiepsko wyglądało A mogłabys pokazać jak wygląda teraz Twoja Pastella?

U mnie to super wygoda. Jak sobie doliczę dojazdy w tygodniu żeby podlewać, to myślę, że na plus wyjdę. Jak upał i susza, to rośliny nie wytrzymują bez wody od poniedziałku do piątku...
Ważne, że wykiełkowała, byle ponad miejscem szczepienia. Dogoni, nie martw się. Nawoziłaś już róże? Wiosną nawożę Azofoską, u mnie najlepiej się sprawdzała. Tej wiosny dostały Yarę, zobaczę czy im podpasowała...
Nie zrobię Ci dzisiaj zdjęcia, najwcześniej jutro. Dom z ogrodem mam w odległości ok.50 km od miejsca, w którym w tygodniu mieszkam i pracuję...
Ogród z łezką II 09:26, 05 maj 2016

Do góry
Będziesz miała wygodę z tym nawadnianiem
Tylko pierwszy rachunek za wodę może zwalić z nóg
Ja mam "serce systemu" zamocowane ma ścianie w garażu.
Mam też Pastellę ale kiepsko mi jakoś rośnie, nierówno jedne już fajne krzaczki a inne dużo w tyle ... a jedną mam taką, że w ogóle nie ruszyła po zimie - rozgarnęłam przy niej ziemię i coś tam wykiełkowało ale w takiej sytuacji ta róża będzie duuuużo mniejsza od pozostałych ... będzie kiepsko wyglądało A mogłabys pokazać jak wygląda teraz Twoja Pastella?
Ogród z pergolą 09:13, 05 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Renia niewiem czy dobrze Cie zrozumiałam..wyszło mi takie cos. amamnogawe dałam jedną. popraw mnie jak coś.

Rabata 9,6m na 2,4m

Coś nie tak ten rysunek ...
Ale Ty miałaś jakieś dwa jednakowe drzewa?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:30, 05 maj 2016
Do góry
ren133 napisał(a)
I wersja z drzewem

Ale czy ono tam się zmieści?

drzewa nie sadź!...ja bym sadziła jakieś pnącze ....żeby to ożywić ...powojniki...a najlepiej róże))

PS. te sciany wodne to mocno na siłę tam chcesz wcisnąć ..po co? jak dla mnie niewiele wniosą.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:53, 04 maj 2016

Do góry
I wersja z drzewem

Ale czy ono tam się zmieści?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:43, 04 maj 2016

Do góry
Nie wyszło mi za bardzo to rysowanie

I tak widać ścianę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies