Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród wyrozumiały

Ogród wyrozumiały

Olili 16:47, 04 maj 2016

Podwojną kulkę na pniu zabieram, te wszystkie bukszpanowe też mogę przenieść. Czym by wtedy magnolię Genie podsadzić??
Olili 18:39, 04 maj 2016

U mnie tak leje ,że jestem załamana ,małe hakone i seslerie stoją w wodzie..
Bogdzia 20:26, 04 maj 2016

Nie przesadzaj liliaka . One po kwitnieniu nie są bardzo piękne są ładniejsze rośliny a poza tym są za duże jak na miejsce z przodu.
Olili 20:35, 04 maj 2016

Bogdzia napisał(a)
Nie przesadzaj liliaka . One po kwitnieniu nie są bardzo piękne są ładniejsze rośliny a poza tym są za duże jak na miejsce z przodu.

Dziękuję. To są właśnie moje pomysły
Mala_Mi 22:02, 04 maj 2016

Bój się bozi.. nie przesadzaj lilaków, niech tam rosną. Daj przed nimi piętro innych krzewów..

Ja mam pod magnolią carexa Gold Fontain.

Olili 22:17, 04 maj 2016

Mala_Mi napisał(a)
Bój się bozi.. nie przesadzaj lilaków, niech tam rosną. Daj przed nimi piętro innych krzewów..

Ja mam pod magnolią carexa Gold Fontain.

Tak jest !
ren133 23:13, 04 maj 2016

Lilaka nie przesadzaj!
Czyli na czym stanęło z tą rabatą? Nie mialy być kulki przy magnolii?
LewOgrodowy 10:40, 05 maj 2016

Iza, może tu wklej pytanie o tę rabatę? A nuż zaglądają tam inni, niż do Ciebie.
Olili 11:14, 05 maj 2016

ren133 napisał(a)
Lilaka nie przesadzaj!
Czyli na czym stanęło z tą rabatą? Nie mialy być kulki przy magnolii?

Renia rabata jest ciągle w rozważaniu, Mala Mi podrzuciła mi trochę pomysłów,tylko ja nie mogę sobie tego jakoś tak poukładać..
Co do kulek pod magnolią to miałam taki zamysł ale czy to się zgra z resztą ? (dość poważnie biorę pod uwagę kaliny ,o których Ania pisała).
Dlatego pytam czy macie jakieś inne pomysły? Wiem,ze czasem z boku widać więcej i samo rozwiązanie się nasuwa ,a ja tu w środku to jak koń z klapkami na oczach.
ren133 11:25, 05 maj 2016

Olili napisał(a)
Monia - ciepło !! Hurra

Beatka- wersja z brzozami ładna ,ale......przecież już mam taką rabatę z tyłu domu.......

Na tej rabacie z kulkami (tymi póki co namalowanymi tylko )z tyłu będą szmaragdy (wąsko wygląda na zdjęciu w rzeczywistości miejsca wystarczy)

Przed hortkami nie chcę rozchodników, bo tak mam już w innym miejscu i do tego mam tam rozplenice (albo miałam,nie wiem bo nie budzą się...)...
no i dlatego chciałabym jakieś inne rozwiązania tylko nie umiem sobie pozestawiać roślin.......

mnie też ta wersja z brzozami pasuje A to, ze już masz brzozy to nic ... będzie kontynuacja do tego molinie i kulki z przodu nie przy magnolii
czyli ta moja pierwsza propozycja - wystarczy kupic molinie i ustawić kulki ... resztę zostaw - zrobisz później - brzozy kup małe ... urosną
Spadam do pracy