Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:19, 02 sie 2024

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:18, 02 sie 2024

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:17, 02 sie 2024

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:16, 02 sie 2024

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:14, 02 sie 2024

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:12, 02 sie 2024

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:11, 02 sie 2024

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:10, 02 sie 2024

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:09, 02 sie 2024

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:08, 02 sie 2024

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:07, 02 sie 2024

Do góry
Wczoraj posadziłam tytoń leśny z własnego wysiewu na rabaty leśne, makabra dołków pod nie o średnicy 10 cm nie mogłam wyskrobać. taka susza. To co wczoraj popadało zwilżyło ziemię na głębokość 0,5 cm. Makabra. Teraz idą jakieś chmury pewnie będzie burza bo gorąc i duchota cały dzień. Żeby podlało, a nie zalało to się będę cieszyć. Jutro mi potrzeba bez deszczu bo szlifowanie desek i malowanie pod chmurką, w deszczu się nie uda.

Czerwcowo lipcowa łąka. Teraz żeby to wszystko chciało się rozrastać i rozsiewać w niej to by była pełnia szczęścia i sukcesu

Anna i Ogród 2 15:04, 02 sie 2024

Do góry
Makao napisał(a)

Maj gat.
Bajorka dookoła i jeszcze mało Ci wody?

No ale kumam że to co innego

Wody w ogrodzie i za płotem nigdy dosyc (nie pisze tu o deszczu ) misy mi nie wystarczaja. Przed tarasem odkrytym bym chciala wodna sciane, albo fontanne, kiedys ja pokazywalam. Z tarasu w podcieniu mam widok na bajoro.

o cos takiego bym chciala, tylko inne wylewki

Anna i Ogród 2 13:56, 02 sie 2024

Do góry
Makao napisał(a)

Taras i okolica mi wpadła w oko. Pieknie i buszawoto i wszystko do wszystkiego pasuje.
Masz dar do ogrodowania a tak rzadko nam ogród pokazujesz w szerkoch kadrach.

Ania w początkach mojej bytności na O prześledziłam Twoje początki i wciąż mam w pamięci pierwszą fotę jaką wstawiłaś. Teraz patrze ( dziś akurat na kompie ) i nie wierze żę kiedyś tu nie miałaś ogrodu.
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 13:11, 02 sie 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)

No boski jest
Ja mam identyczną kotkę ale niestety baaardzo unika aparatu. Też namiętnie wyżera mi właśnie trzcinnika KF i trochę brachytrichę. Gardzi kocimiętką Walker's low.
A jaką tu masz odmianę kocimiętki że w niej się tak mości?

Mam też rudego kocura, to on najlepiej leży w carexach pagórkowych, pomiędzy kocimiętkami, choć ich nie rusza.
Małymi krokami-Ogród Wioli 13:08, 02 sie 2024

Do góry
AlicjaMa napisał(a)
Wiolu, a jak się prezentują derenie z brzozami?
Proste są w obsłudze?

Mam pod brzozami hirtensje limelight i jakoś nie gra mi ich limonkowy kolor z białymi pniami brzóz, rozważam Ivory halo.
Podobno szybko rośnie?
Jesteś zadowolona z tych dereni?

Tak

Brzozy akurat załapały grzyba ,ech.

Derenie urosły duże ok.1,6m na pewno.Miały dużo wilgoci w czerwcu i lipcu. Mam tutaj glinę i dają radę mimo konkurencji brzóz i żywopłotu.
Jestem bardzo z nich tutaj zadowolona
Zresztą mam je też w przedogródku i też super rosną a tam mają sucho. Bo nie podlewam a przy ścianie domu grzeje. W środku liście przyschły ,ale na zewnątrz tego nie widać

Tak szybko rosną jako to derenie białe. Ścinam je tylko w marcu i więcej nic nie robię. Raz tylko miały grzyba
Anna i Ogród 2 12:42, 02 sie 2024

Do góry
Makao napisał(a)

Ale busz, fajne zdjęcia zrobiłaś. Trzeba by większość cytować. Ale przyznam że to najbardziej do mnie przemawia. Super miejscówka na kontemplacje Bardzo sprawdzają ci się te trawy w donicach. Aż szkoda że mam cienisty taras
Małymi krokami-Ogród Wioli 12:31, 02 sie 2024

Do góry
April napisał(a)
Wiolu, pozdrawiam. Dawno nie pisałam ale cały czas podglądam i jestem na bieżąco.
Fantastycznie podgoniła ta rabata przy podjeździe. To był bardzo dobry dobór roślin.
Pięknie jak zwykle. I powiem ci że na zdjęciach nawet ten mizerny buk wygląda po prostu jak inne, rzadsze drzewko między miśkami. Taki celowy zabieg, więc bez stresu. Choć podejrzewam że na żywo dużo bardziej cię drażni

Jola pozdrawiam również!
Też zaglądam na forum i często nie mam weny do pisania. Latem jakoś mniej energii przez upały

Ta rabata przy podjeździe ma 3 miesiące od dnia wbicia łopaty w trawnik
Tak fajnie rośliny podgoniły. Chociaż niektóre pokażą pełna urodę za rok ,bo dzielone z moich sadzonek ,więc poszły w korzenie.
Ale ogólnie jestem bardzo zadowolona z tych zmian, dobór roślin idealny na patelnię
Już jest fajnie ,a za rok będzie buszzzz jak nic

Teraz roboty tyle co nic ,dwa razy wyrwałam siewki kwiatków takie co tu kiedyś rosły i tyle. Bo teraz podlewa się samo nie to co było z trawnikiem

Tak na żywo ten buk odstaje od tych dwóch. Z daleka to widać. Widać autentycznie , że nie rośnie. Liście w dotyku jakby robiły się suche. Nie wróżę mu przyszłości

Szczerze to on od początku był słabszy, chudszy. Dlatego posadziałam go pośrodku widać to wina sadzonki

Zobacz
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 12:12, 02 sie 2024

Do góry
Mój mąż znalazł sposób na żagiel w czasie deszczu, by go nie zdejmować. Podpinamy go teraz do zaczepu od huśtawki, woda swobodnie sobie spływa.

Dziś cały dzień leje...
April podbija las... 11:27, 02 sie 2024

Do góry
April napisał(a)

Trochę przerobiłam za ogniskiem. Był bajzel ze stipy gigantea. Wywaliłam większość. Kupiłam Carex bicolor, fajna jasna trawka. Jedną sadzonkę podzieliłam na 5 części, wydaje się żywotna. Do tego czosnki sine i athyrium wallicha. Od razu porządniej.

Tradycyjnie zacytuje zdjecie z moim Ulubieńcem
Ogród w lesie albo las w ogrodzie -tak sie zagęściło, że nie wiadomo co było pierwsze
ja to tylko podziwiam Cię za siłę kopania w tych korzeniach sosnowych... Ostatnio wykopywałam część hamelnów z pasa pissardi ( słabo rosną bo jest wielka pajęczyna z korzeni iglaków sąsiada) i po chwili miałam dość

Anna i Ogród 2 11:23, 02 sie 2024

Do góry
Makao napisał(a)
Zdjęcia
Miały być dwa dni temu ale ogród mi trochę przysechł i musiałam podlać żeby do zdjęć się przygotował

Aniu, jaka odmianę grabów masz tu wzdluz frontu? Bo mąż właśnie o grabach kolumnowych marzy, ale ja znajduję tylko info,że one na kilkanascie metrow rosną..masz jakąś niższą odmianę?
Mnie Twój ogród zachwyca niezmiennie taki przemyślany i dopracowany.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies