Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Hakonechloa macra 21:29, 21 kwi 2015

Do góry
Pani Danusiu, jest to takie miejsce - strona północno-wschodnia - przejcie zza domu na tylną część ogrodu - z jednej strony (od zachodu) osłonięte tarasem i dość sporym różanecznikiem, a z drugiej (od wschodu) ogrodzeniem i "sąsiadowym" żywopłotem z ligustru. Od północy nic nie osłania (stąd teraz magnolia mi lekko przymarzła od wiatrów). Słońce pada rano tak do godz. 10-11 i bardzo późnym popołudniem. Niestety mam w tym miejscu glinę - zatem zrobię drenaż i wymieszam podłoże z dobrą ziemią. W teorii (jak tak troszkę poczytałam o Hakonechloa) wydaje mi się, że warunki i stanowisko wybrałam odpowiednie. Chciałabym je posadzić wzdłuż ścieżki. P.S. Ale różanecznik i azalia bardzo dobrze się tu czują
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:02, 21 kwi 2015

Do góry
Gabisia napisał(a)

Taka ze mnie spryciula, że mogę
Jest tuż za moją siatką

Tożto chwyt profesjonalistów - tzw. krajobraz zapożyczony tutaj jeszcze możesz dodać że przez Ciebie kupiony. Śmieszna ta magnolia.

Jeszcze raz spojrzałam na ten Twój przelot przez ogród - bardzo udany. Nieźle czarujesz w tym swoim ogrodzie że tak pięknie jest a potem czarujesz nas takimi cudnymi zdjęciami
Makowo na Kociewiu 20:26, 21 kwi 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Jak Ty możesz tak narzekać na makowo!!!????!!!
Grzeszysz!

Magnolia nas powali....tyle pąków ma!
A bo mam doła więcej znaków zapytania niż odpowiedzi. Nawet nie chce mi się o tym gadać .
dzięki, ze zaglądasz
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 20:20, 21 kwi 2015

Do góry
Piekna magnolia no i hostki wypas moje już wykiełkowały też rutewki też już sa w pięknych kępkach muszę im się bardziej przyjrzeć, mam delavayi, i jakieś niższe, muszę rozpoznać gatunki, Elin nie mam wszystkie hosty w takich cenach? to miałaś wydatek
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:17, 21 kwi 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Kasiuńka

Posadziliśmy

Magnolia nie była liźnięta, u nas przymrozku też nie było.

Piwonia mi zakwitła!!! Bo w domu nasze wojaże przeczekiwała A taki mały pączuś był...

Dzisiaj pogadamy, miałam pracować, na forum siedzę, wciągło mnie...matko i córko...już DRUGA!!!

U Was chyba jakieś powietrze morowe wszyscy na akord chyba robią. My posadziliśmy dzisiaj- sama nie dałabym rady- tam tak twardo jak na skale . Grześ się namęczył okrutnie.

Piwonia piwkna Kasienko.

Zobaczymy jaka będzie Babci.

buziol

Makowo na Kociewiu 20:06, 21 kwi 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Jaka piękna magnolia.

dziękuję
Makowo na Kociewiu 19:59, 21 kwi 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Kasiu ładna ta magnolia i będzie mnóstwo kwiatów pozdrawiam serdecznie

Aniu dziękuję ja też sciskam
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 19:52, 21 kwi 2015

Do góry
Zakwitła moja kapryśna magnolia Iolanthe. Zima była łagodna, przymrozki jej na razie nie zaskoczyły i może wreszcie zobaczę jak wygląda w pełnej krasie. Mam ją już długo, ale często przemarzają jej pąki kwiatowe zimą.
Kwiaty jeszcze trochę w pąkach.

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:28, 21 kwi 2015

Do góry
wiunia napisał(a)
Pięknie wszystko wygląda! Magnolia zachwyca!!!!

Bardzo dziękuję
Ja wszystko tak idealnie bym chciała, a z roślinkami nie zawsze się da
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:25, 21 kwi 2015

Do góry
Pięknie wszystko wygląda! Magnolia zachwyca!!!!
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:17, 21 kwi 2015

Do góry
Dzisiaj posadziłam 3 h.anabell, skosiłam trawkę i bawiłam się ze zraszaczami
Roślinki podlewam

I mój pierwszy tulipan w tym roku.

I magnolia

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:11, 21 kwi 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Oooooo jak pięknie
Teraz dopiero zauważyłam, że jesteś od sąsiadów osłonięta tujkami ale nie swoimi Ale masz fajnie
Magnolia śliczna

Mirelko, ale ja zamierzam posadzić swoje tujki na żywopłot.Nie chcę patrzeć na płot. Nie wiadomo też co sąsiad w przyszłości zrobi.
Dziękuję w imieniu magnolii
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:06, 21 kwi 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)
Bogata magnolia jeśli jako młode drzewko tak kwitnie to co to będzie w przyszłości.

Ja się nie znam.Fajnie by było gdyby pięknie kwitła co sezon
Troszkę szkoda mi dawać ją na bok i się waham.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:05, 21 kwi 2015

Do góry
Beatko magnolia faktycznie ma dużo pąków .Jest ciepło i pięknie się rozwijają.Zaraz wstawię fotkę
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 18:47, 21 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Gosiu, umbry śliczne kupiliście. Co do posadzenia magnolii dobrze się zastanów, aby miała fajne miejsce, bo one nie lubią przesadzania. Kiedyś Danusia tak pisała. Buziaki ślę

Iwonko dziękuję.Madżenka mi pisała, że magnolie lubią słoneczko i miejsce osłonięte od wiatrów.Z boku domu wydaje się być idealnie.Tylko co sadzić koło magnolii??hm muszę pomyśleć bo cała koncepcja boku padła.
Zostały z przodu sosny piramidalne, doszła kosodrzewina i dumam czy dać tam malutkie kosodrzewinki czy obwódkę, czy może porozrzucane kule z trawami??
A w drugiej czesci z boku domu byłaby magnolia i coś jeszcze, tylko co???
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 18:01, 21 kwi 2015

Do góry
Oooooo jak pięknie
Teraz dopiero zauważyłam, że jesteś od sąsiadów osłonięta tujkami ale nie swoimi Ale masz fajnie
Magnolia śliczna
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 17:57, 21 kwi 2015

Do góry
Bogata magnolia jeśli jako młode drzewko tak kwitnie to co to będzie w przyszłości.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:24, 21 kwi 2015

Do góry
Melduję się! U ciebie prawdziwa wiosna! U mnie też, tylko bez sasanek może nawet zakwitnie magnolia którą razem kupowałyśmy
Ogród z łezką II 17:00, 21 kwi 2015

Do góry
Magnolia zaczyna, będzie na weekend gotowa Natomiast piwonia się pospieszyła i już zaczęła

i jeszcze tulipki na koniec relacji

Ogródek Anity 16:59, 21 kwi 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Zaglądam, a tu cisza! doprasza się o aktualne wieści + foty

W miarę możliwości postaram się! Szafirki kwitną, żonkile, tulipany....szachownice, bez ma pąki, nawet moja młoda magnolia ma paki....może kwiatowe....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies