Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:37, 04 lis 2015

Do góry
Też ostro zabrałam się za wnętrza
Buziaki
Moja "przyziemna" :) pasja 08:36, 04 lis 2015

Do góry
polinka napisał(a)

A mi pasuje tam ML jako średnie piętro Taki długi, jasny łan traw, nawiązujący do donicy

zgadzam się
Moja "przyziemna" :) pasja 08:35, 04 lis 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)

A mi pasuje tam ML jako średnie piętro Taki długi, jasny łan traw, nawiązujący do donicy
Ogródek Iwony 08:29, 04 lis 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Masz Waldku rację co do naturalnych środków ochrony.
Niestety ogrodnik na początku swojej drogi opiera się na doświadczeniu innych, bo własnego nie posiada. Jeśli trafi na osoby preferujące chemię, będzie jæ stosował równierz u siebie.
U mnie długi czas roślinki radziły sobie bez chemii, bo na jej stosowaniu się nie znałam. Jedynym chemicznym preparatem na mszyce był Decis.
Skoro ogród sobie radził, to po co osłabiać go chemią?

Prawda!

Od początku tego sezonu chemię stosuję tylko do doniczkowych i do trawnika, rośliny w ogrodzie dostawały tylko gnojówkę z pokrzywy a pod koniec września dodatkowo ze skrzypu i muszę stwierdzić, że ogród jest w o wiele lepszej kondycji niż w latach poprzednich gdzie sztuczne nawozy lały się wiaderkami
Typografia ogrodu 08:23, 04 lis 2015

Do góry
Nie boisz się, że gracki pożrą jarzmianki? Jaka tam szerokość?
Ogródek Iwony 14:20, 02 lis 2015

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Iwonko te brązowe gałązki w środku tuj czy innych iglaków to naturalne.W tym roku może więcej jest tego suszu ze względu na pogodę latem.Wystarczy otrzepać,oczyścić,zebrać.Przy małych nie ma problemu bo ręcznie idzie raz dwa.Z większymi tak jak u mnie dobrą przysługę robi odkurzacz przemysłowy tak jak dziewczyny wspominały.Cyprysiki to dopiero się osypują..

No ... takim przemysłowym odkurzaczem czyści tuje Polinka
Ja na razie ręcznie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:31, 02 lis 2015

Do góry
Wczoraj sprawdzałam prognozę pogody i na dzisiejszy poranek -1 zapowiadali...rano szybki obchód ogrodu i przymrozku brak W domu nie spojrzałam na termometr ale zimna czuć nie było W aucie na termometrze +3.

Do pracy ma 15 km. i w połowie drogi zauważyłam, że temperatura zaczyna się obniżać...Po 15 km było już -1, oszronione samochody i biała trawa. Niby kilka kilometrów a różnica 4 st.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:26, 02 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
A jak wczesnie startuje RB?

Edytko, nie mam pojęcia...mam pierwszy rok.
Moja codzienność - ogród Oli 19:23, 31 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Przytulaski kochana na ten weekend.

smutny weekend ale cóż takie życie..
tulam mocno
Ogród Mirelli 17:58, 31 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Miłej pracy Mirelka

Dzięki - ta praca to sama przyjemność
Moja "przyziemna" :) pasja 11:52, 31 paź 2015

Do góry
I ja czekam! Brakuje mi Ciebie i zdjęć Twojego ogrodu...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:51, 31 paź 2015

Do góry
Miłej pracy w ogrodzie! Pogoda wymarzona na sobotni dzień
Ogród Mirelli 11:49, 31 paź 2015

Do góry
Miłej pracy Mirelka
Moja codzienność - ogród Oli 11:49, 31 paź 2015

Do góry
Przytulaski kochana na ten weekend.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:47, 31 paź 2015

Do góry
Rumianka napisał(a)
Witam się w Twoim wątku, którego początki znam jeszcze z czasu anonimowego "szwendania". Dużo mam więc do nadrobienia, ale spróbuję. Zapraszam również do siebie, u mnie krótszy wątek...

Cześć Polecam nie nadrabiać początków Kilka ostatnich zdjęć i będziesz na bieżąco U mnie taka mała powierzchnia, że nie ma gdzie sie zgubić

W następnym tygodniu zajrzę do Ciebie.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:45, 31 paź 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Paulinko pamiętam Twoje poprzednie czyszczenie tuj i moje też wyczyściłam, ale ja mam szmaragdów całe 3 sztuki Twój ogród te miejsca co pokazujesz jest piękny. Ściana mało efektowna to tak ją zasłoniłaś, że już aż tak nie straszy. Zdolna jesteś

Dzisiaj ładna pogoda u mnie, więc planuję dalsze prace ogrodowe porządkowe, zaraz uciekam

Mirelka, cieszę się bardzo, że jesteś Mam nadzieję, że stawy ok.? No ale planujesz dzisiaj dalsze prace to myślę, że jest poprawa?

Ja na dzisiaj zaplanowalam sobie tylko dokładne podlanie ogrodu...cebulki dotarły ale nie mam weny na sadzenie
Posprzątam w domu, zrobię coś dobrego do jedzenia...jedyny plus tego smutnego weekendu to przyjazd Młodego
Wszystkim przeżywającym jutrzejsze święto życzę choć kilku powodów do uśmiechu!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:38, 31 paź 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Kasiu zostaje susz brązowy.

Paulinko mysle że thuje gdy sie mocniej ukorzenia beda mocniejsze i nie beda sie tak zasuszac. Nie widze problemu w odkurzaniu zywopłotu strzyżonego z nich, tak samo jak to mozna robic z bukszpanami i cisami. Moje cisy z powodu suszy tez w środu sie obsypały, liczę, że za rok sie wzmocnią.

A Madżenka potwierdza

Niestety Madżen ale to chyba nie ma nic wspólnego z wiekiem u smaragdów...Renia ma potężne już tujki, na wiosnę czyściła i teraz pisała, że również przydałoby się czyszczenie. Chyba nie ma co w tym roku robić dokładnych analiz bo rok bardzo nietypowy, długotrwała susza też zrobiła swoje.
Zastanawiałam się jak to będzie z czyszczeniem ciętego żywopłotu ze smaragdów ponieważ mam dwie tujki cięte w pionie i ciężko się do nich dostać. Gałązki w środku bardzo ciasno rosną w dużym zagęszczeniu i nie lada wyczynem było dokładne ich odkurzenie...nie ma co martwić się na zapas Będę myśleć jak już smaragdy zamienią się w piękny, gęsty, prosty żywopłot Czyli jeszcze jakieś 3,4 lata
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:32, 31 paź 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Ciekawam tego red barona zimowa pora...bo nadal nie wiem czy znika czy zostaje susz..

Też nie wiem... Toszka pisała, że cały się zasuszy.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:31, 31 paź 2015

Do góry
anna_t napisał(a)

jaaasna d..pa boooooosko!

Fajnie, że się podoba
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:31, 31 paź 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

cieszy mnie to, przy altanie efekt będzie szybko natomiast przyjdzie trochę dłużej poczekać na zakrycie betonowego płotu

Ola, dzisiaj jakbym sadziła to chyba pokusiłabym się co 50 cm.
Kasiek w takiej odleglości ma u siebie i widzę wizualną różnicę
Z drugiej strony smaragdy szybko rosna to i na efekt nie trzeba będzie czekać nie wiadomo jak długo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies