Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 11:31, 31 paź 2015

anna_t napisał(a)

jaaasna d..pa boooooosko!

Fajnie, że się podoba
polinka 11:32, 31 paź 2015

siakowa napisał(a)
Ciekawam tego red barona zimowa pora...bo nadal nie wiem czy znika czy zostaje susz..

Też nie wiem... Toszka pisała, że cały się zasuszy.
Rumianka 11:35, 31 paź 2015

Witam się w Twoim wątku, którego początki znam jeszcze z czasu anonimowego "szwendania". Dużo mam więc do nadrobienia, ale spróbuję. Zapraszam również do siebie, u mnie krótszy wątek...
polinka 11:38, 31 paź 2015

Madzenka napisał(a)
Kasiu zostaje susz brązowy.

Paulinko mysle że thuje gdy sie mocniej ukorzenia beda mocniejsze i nie beda sie tak zasuszac. Nie widze problemu w odkurzaniu zywopłotu strzyżonego z nich, tak samo jak to mozna robic z bukszpanami i cisami. Moje cisy z powodu suszy tez w środu sie obsypały, liczę, że za rok sie wzmocnią.

A Madżenka potwierdza

Niestety Madżen ale to chyba nie ma nic wspólnego z wiekiem u smaragdów...Renia ma potężne już tujki, na wiosnę czyściła i teraz pisała, że również przydałoby się czyszczenie. Chyba nie ma co w tym roku robić dokładnych analiz bo rok bardzo nietypowy, długotrwała susza też zrobiła swoje.
Zastanawiałam się jak to będzie z czyszczeniem ciętego żywopłotu ze smaragdów ponieważ mam dwie tujki cięte w pionie i ciężko się do nich dostać. Gałązki w środku bardzo ciasno rosną w dużym zagęszczeniu i nie lada wyczynem było dokładne ich odkurzenie...nie ma co martwić się na zapas Będę myśleć jak już smaragdy zamienią się w piękny, gęsty, prosty żywopłot Czyli jeszcze jakieś 3,4 lata
polinka 11:45, 31 paź 2015

MirellaB napisał(a)
Paulinko pamiętam Twoje poprzednie czyszczenie tuj i moje też wyczyściłam, ale ja mam szmaragdów całe 3 sztuki Twój ogród te miejsca co pokazujesz jest piękny. Ściana mało efektowna to tak ją zasłoniłaś, że już aż tak nie straszy. Zdolna jesteś

Dzisiaj ładna pogoda u mnie, więc planuję dalsze prace ogrodowe porządkowe, zaraz uciekam

Mirelka, cieszę się bardzo, że jesteś Mam nadzieję, że stawy ok.? No ale planujesz dzisiaj dalsze prace to myślę, że jest poprawa?

Ja na dzisiaj zaplanowalam sobie tylko dokładne podlanie ogrodu...cebulki dotarły ale nie mam weny na sadzenie
Posprzątam w domu, zrobię coś dobrego do jedzenia...jedyny plus tego smutnego weekendu to przyjazd Młodego
Wszystkim przeżywającym jutrzejsze święto życzę choć kilku powodów do uśmiechu!
polinka 11:47, 31 paź 2015

Rumianka napisał(a)
Witam się w Twoim wątku, którego początki znam jeszcze z czasu anonimowego "szwendania". Dużo mam więc do nadrobienia, ale spróbuję. Zapraszam również do siebie, u mnie krótszy wątek...

Cześć Polecam nie nadrabiać początków Kilka ostatnich zdjęć i będziesz na bieżąco U mnie taka mała powierzchnia, że nie ma gdzie sie zgubić

W następnym tygodniu zajrzę do Ciebie.

lindsay80 15:25, 31 paź 2015

A jak wczesnie startuje RB?
polinka 07:26, 02 lis 2015

lindsay80 napisał(a)
A jak wczesnie startuje RB?

Edytko, nie mam pojęcia...mam pierwszy rok.
polinka 07:31, 02 lis 2015

Wczoraj sprawdzałam prognozę pogody i na dzisiejszy poranek -1 zapowiadali...rano szybki obchód ogrodu i przymrozku brak W domu nie spojrzałam na termometr ale zimna czuć nie było W aucie na termometrze +3.

Do pracy ma 15 km. i w połowie drogi zauważyłam, że temperatura zaczyna się obniżać...Po 15 km było już -1, oszronione samochody i biała trawa. Niby kilka kilometrów a różnica 4 st.
Kuba 07:47, 02 lis 2015

U mnie dalej -1 st. Miłego dnia!