Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 09:43, 16 maj 2018

Do góry
zoja napisał(a)
Fajne zakupy
Laczka kwietna mnie ciekawi - mam nadzieje ze pokazesz kiedys

Zojka pewnie ze pokaze, ale efekt pewnie w przyszlym roku bo ten rok to wschody beda. Chociaz nie wiem jak to jest z makami i modrakami.
Ptasi gaj 09:40, 16 maj 2018

Do góry
Jest tak sucho, mimo, ze mam ksncik przy trawie to kostka sje nsgrzewa i wypala trawe na brzegach.

Ten duze palobin jest 5 lat u mnie. Kupilam go przypadkiem szukalam jakiegos iglaka na ten cycek jak to mowi Kindzia i w szkolce pani polecila mi tego lilak mowila zobaczy pani jaki bedzie ładny. Mial ok 0,5 metra ale byl bardzo gesty. Pierwszy rok szalu nie bylo i nastepne juz dal czadu i do teraz. Kwitnie tak prawdze mowiac przez caly rok przynajmnke tsk bylo w zeszlym roku.
Zeszly rok byl inny krzewy pomarzly i potem kwitly jak im sie chcialo. Zobaczymy w tym roku. Bede go ciela po okwitnieciu bo ryrosnie na olbrzyma moze w jajko go wystrzyge.
Ptasi gaj 09:31, 16 maj 2018

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Piękny ten Palbin ile ma lat? Masz go w pełnym słoncu? U nas popadało i w oczach wszystko rośnie a najbardziej chwasty Pokaż rabate nową z rodkami? Pozdrawiam

Danusi pokaze to wlasciwie wzniesienie bo tam w tym mjejscu bardzo mokro.
Trzeba bylo czyms podsypac wiec zbieralismy wszystkie odpady - trawa po skoszeniu i rozdrobnione galazki i liscie z dzialki z brzozy i klonu.
No i tak ta rabata powstala, a ze pod sosnami to tylko rodki i hosty ew jakies inna cieniolubne moga rosnac.
Ptasi gaj 09:26, 16 maj 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
Palibin ach ten zapach.Azalie też cudnie pachną moje zmarzły w tym roku i mają po jednym kwiatku .Czekam na deszcz .ani kropli nie spadło .

Popatrz nie padało a takie chmury w twoich stronach byly. To u mnie pewnie tez trzeba znowu z tymi wezami latać bo nie wszedzie kropelkowe.
Tak palibin pachnie nie ziemsko szczegolnie wieczorem.
Jade wiec zobacze czy padało.
Japoński ogród Reni i Matiego 08:02, 16 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
39 zl to za pół darmo takke ladne sama bym wziela z 10 szt. Jak okazja to trzeba brac zaasze mozna gdzies wsadzic.
Widzialam zywoplot z choiny ładny, ale dla mnie za delikatny.

U nas ciut popadalo pod wieczór, ale to za mało powinno padac całą noc.
Nest cieplo. Teraz 20 stopni.
[/quote2]

Ale jestem głupiutka,że od razu nie wzięłam. Jak kupowałam nie znałam cen Ale wydawało mi się niedrogo. Jak w innym miejscu zobaczyłam za 120 zł.to szybko wróciłam do poprzedniego źródła zakupu,ale już było za późno....
U nas spore ochłodzenie tylko 10 stopni i deszczyk
Ptasi gaj 05:08, 16 maj 2018

Do góry
Moze jeszcze jeden

Lilak zkilku stron

Nie chcial rosnac przez kilka lat przesadzilam i jest piekny.

Imponujący Palibin, kiedyś i mój urośnie.
Te pomarańczowe azalie jakoś najpiękniej pachną, uwielbiam je.
Pogoda u nas podobna, mimo iż pokapało, to sucho, pod drzewami wodę muszę lać, aby niższe partie przeżyły.
Ogrodowe kreacje 00:48, 16 maj 2018

Do góry
Miskant jest troche marny, ale nje jest tak zle. Poruszaj mu troche ziemie aby troche napowietrzyc moze ma ciezka ziemie a ma tam dosyc slonca? . Nie trac nadziei. Jak sie nazywa?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:46, 16 maj 2018

Do góry
Sylwio czy juz u ciebie padalo? Pytam, bo foty takie piekne soczyste nie widac aby rosliny mdłości mialy.
Tyle tego wszystkiego zgromadzilas, ze oczoasu mozna dostac.
Tez bym chciala miec wszystkie rosliny, ale juz rezygnuje. Podzielilam swoje rosliny na wiosenne tulipany, floksy narcyze, letni roze, i wczesna jesien horty reszte dopelniaja krzaki iglaki i tawuly.

Dzisiaj widzialam piekne stioy juz kwitnace po 5 zl a moje o polowe mniejsze chrzanilam sie z nimi od lutego, podlewanie, szukanje slonca, przesadzanie znowu latanje za sloncem. A mam to gdzies nie bede tak robic.
Kupilabym ok 15 szt i problem z glowy.
Mysle, ze trzeba sie nastawic na minimalizm i wiecej odpoczywac.
Ty masz jeszcze zapał do wszystkiego, ale ja juz wysiadam.
Wiosna w tym roku piekna, ale daje popalic wszystko naraz rośnie.
Pozdrawiam

Elu nadal nie popadało
Rośliny się trzymają, bo podlewamy co się da....i ile jesteśmy w stanie, no i moja ziemia trzyma wilgoć głębiej po podlaniu. W trocinówkach wilgoć głęboko, ale jednak jeszcze musi być bo dają na razie radę.
Bez trocinówek nie dalibyśmy rady
Liczę, że jednak w tym tygodniu podleje....
Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:37, 16 maj 2018

Do góry
Sylwio czy juz u ciebie padalo? Pytam, bo foty takie piekne soczyste nie widac aby rosliny mdłości mialy.
Tyle tego wszystkiego zgromadzilas, ze oczoasu mozna dostac.
Tez bym chciala miec wszystkie rosliny, ale juz rezygnuje. Podzielilam swoje rosliny na wiosenne tulipany, floksy narcyze, letni roze, i wczesna jesien horty reszte dopelniaja krzaki iglaki i tawuly.

Dzisiaj widzialam piekne stioy juz kwitnace po 5 zl a moje o polowe mniejsze chrzanilam sie z nimi od lutego, podlewanie, szukanje slonca, przesadzanie znowu latanje za sloncem. A mam to gdzies nie bede tak robic.
Kupilabym ok 15 szt i problem z glowy.
Mysle, ze trzeba sie nastawic na minimalizm i wiecej odpoczywac.
Ty masz jeszcze zapał do wszystkiego, ale ja juz wysiadam.
Wiosna w tym roku piekna, ale daje popalic wszystko naraz rośnie.
Pozdrawiam
Ptasi gaj 00:20, 16 maj 2018

Do góry
Pod wieczór troche popadalo ale to za malo. Zmylo trochę brudy szczegnie pyl po kwitnacych drzewach i krzewach. Ulicami płynęła biala woda.
Jest cieplo.
Japoński ogród Reni i Matiego 00:15, 16 maj 2018

Do góry
39 zl to za pół darmo takke ladne sama bym wziela z 10 szt. Jak okazja to trzeba brac zaasze mozna gdzies wsadzic.
Widzialam zywoplot z choiny ładny, ale dla mnie za delikatny.

U nas ciut popadalo pod wieczór, ale to za mało powinno padac całą noc.
Nest cieplo. Teraz 20 stopni.
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:02, 15 maj 2018

Do góry
Popatrzę wieczorem bo tel to nie oglądanie. Chcę zobaczyć wyspę rododendronów. Ten biały piękny.

Też w telefonie nie lubię. A ostanio tyle pracy, że nie wyrabiam, ani u siebie, ani u innych
Liliowo i kolorowo:) 15:19, 15 maj 2018

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

U nas się mówi szczena opada, Kasia dobrze to napisała) Piękna pogoda znowu u nas i wszystko buja w tym słoneczku

W takim razie przepraszam za tą szczynę, rzuciło mi się coś innego na myśl.
Ogród piękny wszystko naraz kwitnie świerszcze nie mają umieru we wszystkich tonacjach cwierkaja.
Miala dwa w domu w nocy obudził, alarm na równe nogi i szukanie gdzie siedzi.
U nas dosyć ciepło nie pada. Susza duża.
Ogród z łezką II 12:29, 15 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)

Już pisałam to wielokrotnie, ale napiszę jeszcze raz : róża która jest tak wielka, kwitnie tak obficie nie da rady wytworzyć pąków kwiatowych po raz drugi w sezonie. To olbrzym dosłownie obsypany kwiatami. Jest spektakularna, na prawdę. Co roku zastanawiam się czy jej nie wyrzucić, bo łapie szybko czarną plamistość i zaraża mi róże pod spodem. Wymieniłam na Red Leonardo i ta też nie daje rady...daje radę Candlelight, obok rośnie, ale jest za wysoka pod Alchymista. Ale na razie nie wyobrażam sobie mojego ogrodu bez tej róży...pachnie mi od niej aż w sypialni u góry, jak jest w pełni kwitnienia.
Albo się ktoś decyduje na obfite kwitnienie i tylko raz, albo nie. Tyle

Za werbeną nie płaczę. Walczyła u mnie o byt z hortensjami bukietowymi i przegrała walkę. Gdzie indziej jej u siebie nie widzę.

Dziurkę możesz wywiercić we własnym zakresie. Mojemu mężowi zajęło to z 10 minut może. Kamień kupiony za grosze. Może kiedyś wymienię na taki wymarzony...jak wygram w totka

Macham

Ja też macham.
Piszesz 10 minut, dobra wiertarka udarowa i wiertło widjowe, długie.
Zapytaj się eMa dokładnie od czego zacząć Może i mój EM da radę. A może ty wiesz jakie wszystko. Po co wozić. A co to za kamień u ciebie. Bo u mnie to by był zwykły otoczak
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 10:50, 15 maj 2018

Do góry
Zagajanka napisał(a)

Jeżeli szukasz róż, to u mnie zapewne znajdziesz

Pierwsza różana piękność sezonu dla Ciebie:

Juz u ciebie kwitnie u mnie jeszcze w pakach wiec nie foce. Wszystkie trzy w roznym stadium rozwoju.
Ide dalej ogladac.
Bawarka 09:59, 15 maj 2018

Do góry

U nas nie pada od poczatku kwietnia, dzisiaj myslalam, ze. Lunie a tu guzik chmury czarne obeszly dookola i nic.
Nie dosyc, ze sucho to wszystko szare, bure pylace drzewa zostawily pyl wszystko wyglada jak po wybuchu wulkanu.
Ten gasienica w zeszlym roku tez zaatakowala roze pnaca.
Dzisiaj kupilam rododendrona i nie zauwazylam ze ma liscie pogryzione od opuchlaka, musze go podlac w donicy preparatem aby nie wpuscic do gleby robactwa.
Kleszcze sie panosza na calego.

Pozdrawiam Kasiu

Na kleszcze preparat u siebie wstawiałam ...nie tak dawno....rolnicy u nas stosują
Szkoda różyczki, trzeba ja opryskać chyba
Korzenie spytaj Bogdzi, ale może można dokładnie wypłukać z ziemi? tylko chyba dopiero jesienią, do ogrodu bym nie wystawiała, żeby z doniczki nie wylazły jak podlejesz
Bawarka 00:21, 15 maj 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Idziemy do ogrodu? Pada rzesisty deszcz, pachnie wszystko cudownie, rosliny sa podlane, pelnia szczescia

Pierwsza roza New Dawn...

I odrazu ja oberwalam i wrzucilam do kominka

U nas nie pada od poczatku kwietnia, dzisiaj myslalam, ze. Lunie a tu guzik chmury czarne obeszly dookola i nic.
Nie dosyc, ze sucho to wszystko szare, bure pylace drzewa zostawily pyl wszystko wyglada jak po wybuchu wulkanu.
Ten gasienica w zeszlym roku tez zaatakowala roze pnaca.
Dzisiaj kupilam rododendrona i nie zauwazylam ze ma liscie pogryzione od opuchlaka, musze go podlac w donicy preparatem aby nie wpuscic do gleby robactwa.
Kleszcze sie panosza na calego.

Pozdrawiam Kasiu
Bawarka 00:08, 15 maj 2018

Do góry
Kasiu U Goni pytalas o bialy krzaczek to tawula szara. Sa jeszcze inne tawuly tez z tych zwisajacych mam 3 odmiany.
Jeszcze jedna najpozniejsza dopiero co ma zamiar kwitnac biale rozetki.
Kwiaty we włosach 00:04, 15 maj 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)

To tawuła szara jedna z wczesniej kwitnacych.
W samym słońcu 23:29, 14 maj 2018

Do góry
sarenka napisał(a)
Moja lawenda ( kupiona w obi jakieś3- 4 lata temu zmarzła. Odbija jeden czy dwa krzaczki i to bardzo słabo. Czy może mi ktoś coś poradzić co zamiast lawendy można posadzić w bardzo słoneczne miejsce ?

Mozna posadzic perowska, rosnie w slonecznych miejscach i nie lubi zalewania poprostu w suchym miejscu swietnie rosnie.

Trawa kostrzewa popielata bez podlewania piekna zobacz w necie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies