Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 11:48, 06 cze 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu juz przyznali, ze to ewidentna pomylka w przyszlym tygodniu przysla prawdziwa Grafin... CZEKAJA NA KARTONY.
napisalam, aby podali nazwe tej rozy zrobie wywiad i ew. Zaplace. Wole zaplacic aby dobrze rosla.
Jakies fatum. Jedna z patyka miała wyrosnac uschla i wysylka nie tej co trzeba.

Solidny sklep

Moja pomyłkowa, od Chodunowej (ale to już ze trzy lata temu było), Laguna, nie zapłacona i rośnie jak dzika, to ta duża przy mojej huśtawce. Przez tę pomyłkę róże na huśtawce mam Druga zapłacona, z przyzwoitego źródła i dopiero się zbierać zaczyna...
ElzbietaFranka 12:28, 06 cze 2018

Laguna to przyzwoita roza kwitnie pieknie i ładny kolor ma. U mnie tez ma duzo pakow.
Chcialam kupic swet lagune, ale dobrze, ze sie wstrzymalam. Zobaczylam ja w realu jest jasno różowa i ten kolor w tej rozy mi nie odpowiada.

Jak przysla dam znac.
ElzbietaFranka 12:46, 06 cze 2018

Kasiu jeszcze wracam. Tak patrze na ta dluga rozana pomysle, aby tez cos takiego zrobić. Mam miejsce pod szmaragdami z przodu domu.
Mialam tam posadzic horty, ale sa wysokie maja duzo lisci zacienialy by szmaragdy.
Roze beda w sam raz. Jest to zaciszne miejsce i sloneczne. Musze wybrac jakies odmiany.

Jeszcze widze ta Krobenburg. Ma kwiaty duze, balagan platkowy, pokrecone w kazdy w inna strone, zapach cudowny kolor przepiekny. Bede ja rozmnazac.
Ogladalam filmik o rozmnazaniu to nie takie trudne.
EM sie ucieszy.
Kindzia 14:38, 06 cze 2018

Laguna to przyzwoita roza kwitnie pieknie i ładny kolor ma. U mnie tez ma duzo pakow.
Chcialam kupic swet lagune, ale dobrze, ze sie wstrzymalam. Zobaczylam ja w realu jest jasno różowa i ten kolor w tej rozy mi nie odpowiada.

Jak przysla dam znac.

Ale ja pisałam o dwóch Lagunach. Jedna to maleństwo...

Myślę, że dobrze, że nie kupiłaś. Może być z nią tak jak z Red Leonardo da Vinci. Nie dorasta do pierwowzoru.

Dobra
Kindzia 14:40, 06 cze 2018

Kasiu jeszcze wracam. Tak patrze na ta dluga rozana pomysle, aby tez cos takiego zrobić. Mam miejsce pod szmaragdami z przodu domu.
Mialam tam posadzic horty, ale sa wysokie maja duzo lisci zacienialy by szmaragdy.
Roze beda w sam raz. Jest to zaciszne miejsce i sloneczne. Musze wybrac jakies odmiany.

Jeszcze widze ta Krobenburg. Ma kwiaty duze, balagan platkowy, pokrecone w kazdy w inna strone, zapach cudowny kolor przepiekny. Bede ja rozmnazac.
Ogladalam filmik o rozmnazaniu to nie takie trudne.
EM sie ucieszy.

O matko, to Ci się różanka jak ta lala kroi Będę podziwiać

Kronenbourg najładniejsza w lekko rozkwitniętym pąku. Czerwona z żółtymi zewnętrznymi płatkami. Potem robi się malinowa i, faktycznie, ma nieporządny kwiat. Średnio długo trzyma kwiat...myślę, że teraz już bym jej nie wybrała...
ElzbietaFranka 16:24, 06 cze 2018

Kasiu moze ze tak cieplo i nie trzyma dlugo kwiatu. Moja w pelnym sloncu rosnie.

Podali mi nazwe prawdopodobnie to grebuder grimm. Piekna roza, przeczytaj.
Potraktowali to jako prezent od nich.
Kindzia 09:40, 07 cze 2018

Kasiu moze ze tak cieplo i nie trzyma dlugo kwiatu. Moja w pelnym sloncu rosnie.

Podali mi nazwe prawdopodobnie to grebuder grimm. Piekna roza, przeczytaj.
Potraktowali to jako prezent od nich.

Nie, to nie to. Ona u mnie już na pewno ponad pięć lat rośnie i zawsze tak ma.

Poczytałam Zupełnie niezła pomyłka Zdrowa jak byk, a to bardzo ważne!
BasiaLT 09:49, 07 cze 2018

Kasiu nawet nie masz pojęcia jak ja ci zazdroszczę tego deszczu. U nas od miesiąca sucho plus zakaz podlewania. Szkoda mówić... Przepiękny masz ogród. Nie wiem jak ty to ogarniasz że zawsze masz taki idealny porządek.
Kindzia 09:57, 07 cze 2018

BasiaLT napisał(a)
Kasiu nawet nie masz pojęcia jak ja ci zazdroszczę tego deszczu. U nas od miesiąca sucho plus zakaz podlewania. Szkoda mówić... Przepiękny masz ogród. Nie wiem jak ty to ogarniasz że zawsze masz taki idealny porządek.

Mam pojęcie...mam stały meldunek z Waszego regionu Kasia mówi, że lepiej zapłacić mandat niż stracić rośliny i uważam, że ma rację. O robocie straconej nawet nie wspomnę...

Dziękuję Basiu Teraz mam znowu dużego lenia, a muszę się zmotywować do wyplewienia róż...ale najpierw jutro obsadzanie donic i posadzenie nowych sadzonek na cycusia. Na razie stoją u mnie w biurze.

Teraz jest łatwiej, na większości rabat mam korę wysypaną, to przytrzymuje zapędy chwastów. To co wyłazi, szybko się plewi. Wystarczy godzina i skarpę mam zrobioną. Przedtem zajmowało mi to dwa bite dni. Czyli teraz szybciej ogarniam
yolka 19:37, 07 cze 2018

Masz różane królestwo, no piękne wszystkie i zdrowe U mnie coraz bardziej ostróżkowo