Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Osiedlowy ogródek 20:04, 08 paź 2020

Do góry
Wyszło słońce, trzeba łapać światło

Ja oczywiście tylko komórką cykam foty

Trawnik po wertykulacji doszedł do siebie i znowu wygląda soczyscie
Ja za to na drugi dzień po ręcznym wygrabieniu suszu, wyglądałam o wiele gorzej

Dębowe zakątki 20:00, 08 paź 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

To trójsklepka, inaczej żabia lilia.
Są różne odmiany i kolory. Ja mam tą jedną .Moja kwitnie pod koniec września, październik.
Kwiaty ma bardzo efektowne ale z bliska. Bo za wielkie to one nie są.

Możesz pokazać trójsklepkę z daleka jak wygląda? Chodzi mi o to czy mocno przyciąga wzrok. Myślałam o niej, ale w moim małym ogródku, boję się, że przesadzę z efektem
Dębowe zakątki 19:56, 08 paź 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ania, przyszłam i przepadłam
Co to za piękna roślinka, kwitnąca na bladożółto?
Osiedlowy ogródek 19:54, 08 paź 2020

Do góry

Osiedlowy ogródek 19:50, 08 paź 2020

Do góry
Ogródek żyje swoim życiem, bo siły zostały przerzucone na sąsiedni powstający warzywnik. Facelia częściowo przekopana, pozostała część pójdzie pod łopatę za ok dwa tygodnie.
Rozplanowanie kwater i posianie trawiastych ścieżek dopiero na wiosnę.

Cieszę się z moich warzywnych zbiorów, bo niektóre, jak selery, fasolka, kalarepa, ogorki i buraczki to był mój debiut

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:44, 08 paź 2020

Do góry
Moje gracki dla Asi

w zależności od swiatła

Jeżówkowe-Love 19:38, 08 paź 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
I na koniec pseudo Gracki ..tak teraz kwitną

Ten niby taki sam a jednak inny

Asia, a ile one maja wysokości? Moje są wyższe ode mnie ja mam 160cm wzrostu, a te patrząc na ogrodzenie wydają mi się nie takie wysokie...
Jeżówkowe-Love 19:23, 08 paź 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Muszę się pochwalić moim wielkoludem
Jeżówka Hope

A tu Supreme Flamingo , która po długiej walce z grzybem dopiero teraz zbiera się do kwitnienia

Marcella ..kwiat w ostatniej fazie..a gdy przychodzi ochłodzenie tak pięknie ciemnieje

Meringue

Królowo jeżówka
bomba
Pigwowiec japoński i pigwa jabłkowa plamy 19:08, 08 paź 2020

Do góry
Witam mam problem z pigwowcem japońskim i z pigwa jabłkowa prosze o pomoc jak z tym walczyć

Pigwowiec japoński

Pigwa jabłkowa
Rozpoznawanie chorób i szkodników 19:08, 08 paź 2020

Do góry
Dzień dobry, proszę o pomoc w rozpoznaniu co zaszkodziło mojej Laurowiśni(odmiana Etna, stanowisko półcieniste)

Pozdrawiam!

italic text
Wzgórze chaosu 19:07, 08 paź 2020

Do góry
Krakus napisał(a)

Dzięki za fajny opis...a great star miałaś kiedyś ? bo pamietam że się nad nią zastanawiałaś i chyba komus podarowałaś?

Tak, Great Star kupiłam w zeszłym sezonie na prezent, 3 sztuki. Zakup internetowy - sadzonki przyszły takie sobie. Świetnie zapakowane, ale wyprowadzone średnio. Jak dla mnie były przycięte zbyt wysoko. Ja wolę takie bardzo nisko cięte, albo już na konkretnym pniu. U nich ten patyk główny miał jakieś 30 cm i dopiero rozgałęzienia.
Widziałam je u koleżanki bodajże w lipcu w tym roku. Wyglądają lepiej, ale zagęszczenie bez szału. Niestety nie widziałam, jak kwitły.
Ja jestem odważniejsza w cięciu. Ścięłabym je na wiosnę bardzo nisko, nawet kosztem wszystkich gałązek. I dopiero wyprowadzała na ładny krzak.

Znalazłam fotkę sprzed 12 lat tego miskanta, którego ci ukopałam.
Zerknij na porównanie. Jestem nim coraz bardziej przerażona. Posadź go w takim miejscu, na którym nie bardzo ci zależy. Albo wzbogać nim kompost
To jest na prawdę olbrzym.
Obok jest miskant gracek a tuje są cięte na jakieś 2 metry. Myślę, że ten "bambus" może mieć spokojnie 3 metry. No i nie kwitnie
Teraz wolałabym na jego miejsce Memory. Chociaż widząc, jak u Magleski memory przyrasta na szerokość to w jakieś trzy lata dogoniłby mojego staruszka

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 18:51, 08 paź 2020

Do góry
Memory

Mirkowy ogród (początki) 18:23, 08 paź 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Mam wątpliwości czy to ona. Zobacz mojej kwiaty z bliska

Potem usunę

Edit - cechy charakterystyczne Wimsa - czerwone łodygi na początku, jak są kwiaty jeszcze w bieli, kwiaty delikatne, lekko ażurowe i takie w jakby stożek. Zobacz TU są dobre zdjęcia

Zdjęcia nie zabieraj
Tę hortensję kupiłam w B. miała trzy pędy u mnie się ładnie rozrosła . Będę obserwować ją w przyszłym roku.
Iwonka zdjęcia obejrzałam i to na sto procent nie Wims Red . A kupowałam z karteczką ech.
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:14, 08 paź 2020

Do góry

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 17:07, 08 paź 2020

Do góry
Witam serdecznie,

Mam pytanie odnośnie moich drzewek a mianowicie co im jest A przynajmniej prośba o potwierdzenie co im jest Dwa trzy tygodnie temu było wszystko ok a przynajmniej nie było nic widać co rzucało by się w oczy. Dziś wygląda to tak jak na zdjęciach.

Praktycznie dzieje się coś na każdym drzewku z czego trzy największe wyglądają już mało ciekawie (drugie zdjęcie od dołu).

Bałem się żeby to przypadkiem nie była fytoftoroza a że miałem buteleczkę proplantu to zrobiłem oprysk części drzewek po czym pojechałem kupić kolejną bo mi brakło. Jak się okazało w sklepie zrobiłem błąd bo trzeba było tym podlać korzenie a pryskać topsinem... No ale... Na przyszłość już wiem. Zamówiłem 0,5 litra czegoś coś na "R" do podlewania korzeni bo podobno lepsze niż proplant. Jak wychodziłem ze sklepu Pani zapytała się, czy jestem pewien, ze nie ma przędziorka. Oczywiście pewien nie byłem Wróciłem do domu, potrząsłem gałązkami i na kartkę spadło mi coś takiego jak poniżej (bliko niebieskiego opryskiwacza). Trząsłem kilkakrotnie i za każdym razem praktycznie coś spadło.

Czy to jest przędziorek? Miałem sanium i ortus tak więc spryskałem pozostałe tuje tym pierwszym. Za tydzień chcę wszystkie prysnąć ortusem. Pytanie tylko czy dobrze robię bo może ten insekt to niekoniecznie przędziorek?
Pamiętajcie o ogrodach 16:43, 08 paź 2020

Do góry
greg66 napisał(a)

Grzesiu ,
ledwie zachwyciłam się rozplenica ,
a tu następne cuda i do tego kolorowe
Grzesiu , ile ty masz skarbów
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:41, 08 paź 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziękuję, cieszy mnie to, że mogę kogoś zainspirować - to bardzo miłe. Ja część z tego co robię na pewno wykorzystam do dekoracji zimowych. Naturalne materiały pasują do każdej pory roku, w zimie dodam gałązki jodłowe i będzie dekoracja zimowa.

Dorotka ,
A co oklejasz pestkami ,że są tak idealne kule ?
i czy to klej na gorąco tak ładnie trzyma ?

... wiesz uczę się od najlepszych - buziaczki
Pamiętajcie o ogrodach 16:40, 08 paź 2020

Do góry
greg66 napisał(a)

Astry kradna moje serce, te są tegoroczne mam nadzieję, że w przyszłym będą już dużymi kępami

piękne astry
Ania -Spełnione marzenie 16:38, 08 paź 2020

Do góry
Jak to dobrze czasem wrócić do wątków od początku
w odwiedzinach w Ogrodowe wariacje
znalazłam dla siebie pewne rozwiązanie

czy pamiętacie mój dylemat z tujami ???
pasek z tujami był strasznie wąski
i miałam problem z " podskubaniem " trawki E-musia

i proszę temat chwilowo zawisł w próżni aż do teraz
I to dzięki pieknemu ogrodowi naszej koleżanki z Ogrodowe wariacje bo zdjęcie właśnie z jej pięknego ogrodu pochodzi

czy nie jest idealne na wąskie rabaty z tujami
mam tylko obawy jak długo te wrzoście czy wrzosy ( bo ich nie odróżniam hihihi)
będą tak idealnie wyglądały czy co roku trzeba je wymieniać
Ogrodowe wariacje 16:30, 08 paź 2020

Do góry
Gonie wątek
Widzę ,ze ciągle jakieś zmiany
Bardzo mi się podobają te dosadzenia

... Znalazłam inspiracje dla siebie
Mam nadzieję ,że się nie gniewasz

Jakiś czas temu szukałam co mogę wsadzić blisko tuj
a tu proszę , rozwiązanie gotowe
Jest wprost idealne

oj będę częściej zagladać

Chciałabym się jeszcze dowiedzieć ,
czy ta kompozycja z wrzościami nadal istnieje ,
i czy sprawia jakieś problemy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies