Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Mój ogródek pod Gdańskiem 10:10, 12 cze 2013

Do góry
Witaj Moniko

Piękny masz ogród. Ogromne wrażenie robią twoje pnącza, są ogromne U mnie jak na razie tylko jeden powojnik rośnie jak powinien, reszta niestety zniknęła, a no i wszędobylski bluszcz mnie bardzo lubie, ale ja tego nie odwzajemniam Piownie tęz pięknie Ci kwitną.
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 10:06, 12 cze 2013

Do góry
Witaj Marto

Piękny masz ogród. Rabaty ogromne i kolorowe. Ja wiem, że zazdrościć to bardzo nieładnie, ale ja zawsze jak widze tyle miejsca na podwórku i takie wielkie rabaty to zazdroszcze oczywiście tak pozytywnie. Będę śledził twoje ogrodowe poczynania
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:56, 12 cze 2013

Do góry
Danusiu przyznaje się bez bicia, żurawki to niestety nie zasługa ogrodowiska. Moja przygoda z nimi zaczęła się 3 lata temu, a wtedy jeszcze nie znałem tego miejsca.
Ale muusze przyznać, że w mojej kolekcji nie ma odmiany Citronell, a coś mi się wydaje, że powinienem się w nią zaopatrzyć, żeby być pełnoprawnym użytkownikiem

Dziękuję Elu za miłe słowa, dodają siły do kolejnych prac
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:09, 12 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Luki, dzięki za wyrazy sympatii

Robertop - no właśnie o tym myślę, że nie dam rady Posprzątać ..

Ale skoro pogoda, to szansa jest.

Danusiu, dasz radę. Kto jak nie Ty Trzymam kciuki. Żałuję, że nie mogę być na tym Święcie u Ciebie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:37, 11 cze 2013

Do góry
Luki, dzięki za wyrazy sympatii

Robertop - no właśnie o tym myślę, że nie dam rady Posprzątać ..

Ale skoro pogoda, to szansa jest.
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 23:06, 11 cze 2013

Do góry
Witaj Zuza
Ogród masz piękny widać mase włożonej pracy w stworzenie tego miejsca. Musze dokładniej poczytać co się u Ciebie działo.
Ah te piwonie, strasznie podobają mi się te kwiaty
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:01, 11 cze 2013

Do góry
Witaj Zuza dziękuje za miłe słowa, będe sie starał jak nalepiej prezentować każdą odmiane

Gabrysiu ja już powoli mam problemy z zapamiętywaniem, dla nowych rabat przy sadzeniu robie sobie legende w notesie i po pewnym czasie zapamiętuje, ale najgorzej jest z tymi w odcieniach ciemnego fioletu i brązu. Na zakupt obowiązkowo z zeszycikiem i listą bo inaczej już się nie da
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:38, 11 cze 2013

Do góry
Na te będzie trzeba jeszcze troche poczekać bo dopiero się 'produkują'.
Ale w zeszłym tygodniu przyszła paczuszka z nowościami, ale muszą troszke nabarać masy po podróży. W sumie to 3 moge pokazać bo ładnie wyglądają
Gaugin

Kira Green Tea

Van Gogh
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:30, 11 cze 2013

Do góry
Bardzo Basiu dziękuje. Może syn po jakimś czasie polubi ogród z włąsnej woli.
A co do mojej pasji przekonałem się, że nie każdy uważa to za coś 'fajnego' szczególnie wśród znajomych, których głupie uśmieszki zniechęciły mnie do opowiadania o mojej pasji, nawet osoby z rodziny czasem mają inne zdanie niż ja .......
I tak jestem sam ze swoim ogrodem, ale to nie moja wina, że ktoś nie ma żadnej pasji i zainteresowania

Marto znajdziesz tą żurawke na pewno jest dostępna już od kilku lat. Bardzo szybko przyrasta i tworzy piękne zwarte kępy. Nadaje się do cienia i do słońca, ale z moich obserwacji najlepiej wybarwia się w półcieniu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:21, 11 cze 2013

Do góry
Witaj Danusiu

Twój ogród znam od bardzo dawna. Jeżeli dobrze pamiętam to pierwszy raz znalazłem go na twojej stronie ze 2 lata temu, a później pojawiał się w wielu miejscach.
Teraz dotarłem tutaj. Jestem nim zachwycony. Te geometryczne formy są takie eleganckie i dostojne, a wraz z resztą tworzą niesamowitą całość.
Jestem fanem twojego oczka z lustrem i rożanecznikmi po boku. Coś podobnego widziałbym u siebie tylko musiałbym wykupić kawałek działki od sąsiada
Z tego co zdążyłem wywnioskować to bardzo rozpowszechniłas żurawki, które do niedawna były bardzo niedoceniane, a są przecież idealnym akcentem kolorystycznym.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:09, 11 cze 2013

Do góry
Dziękuje bardzo, a powojnik to 'Dr Ruppel'
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:01, 11 cze 2013

Do góry
Witaj Beatko.
W tym roku zakwitnie kilka takich (dla mnie) rarytasków liliowcowych. Już nie moge się doczekać
Okaże się czy warte były zachodu.

Musze zacząć odwiedzać po kolei ogrody moich gości
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:55, 11 cze 2013

Do góry
Witaj Gabrysiu

Marto Ta różowa żurawka to Berry Smothie w większym egzemplarzu wygląda tak, w zestawieniu z Alabama Sunrise :

Ewelinko w żurawki zaopatruje się w jednej stacjonarnej szkółce i internetowej, a Snow Storm była zamawiana w szkółce pod Wrocławiem. Od kolekcjonera czekam na kilka rzadszych odmian.

Agnieszko niestety nie mam miejsca na taki skalniak z prawdziwego zdarzenia. Moje rojniczki rosną na pagórkowatej rabacie z kilkoma kamieniami, w sumie to kamienie tylko zabierają mi cenne miejsce
Dla CIebie zrobie specjalnie jutro świeże zdjęcia rojnikom. Kilka na początek:

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:10, 11 cze 2013

Do góry
Witaj Luki
Piękne żurawki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:05, 11 cze 2013

Do góry
Dokładnie to 94 odmiany, ale kolejne 10 już niedługo przybędzie tylko nie mam czasu się po nie wybrać.
To już podchodzi troszke pod chorobe , ale każda natępna strasznie mnie cieszy i tym bardziej jeżeli jest to odmiana trudno dostępna

To teraz troszke lili i liliowców

Forty Second Street

Flashpoint

Triumphator

Scary Mary

To w następnym odcinku będzie część mojej kolekcji rojników
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:01, 11 cze 2013

Do góry
Luki 100 odmian ? będziemy podziwiać pokazuj
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:56, 11 cze 2013

Do góry
Witam gości bardzo mi miło
No to nie owijając w bawełne, zapas zdjęć mam spory.
To zaczynam od żurawek i żuraweczek

Brass Lantern

Electra

Vienna

Snow Storm

To reszte żurawek zostawie na później bo mam jeszcze co pokazać. Tak troszke nieskromnie się przyznam, że moja kolekcja dobija do 100 odmian i ciągle się powiększa.

Ogród Sylwii od początku cz.II 20:29, 11 cze 2013

Do góry
Witam Sylwio

Twój ogród był pierwszy na który wpadłem na forum. Tak mnie zachwycił, że musze zobaczyć cały proces powstawania, po 300 stronie pierwszej części muszę w końcu coś napisać.
Jestem zachwycony tym z jaką pasją tworzysz swój raj na ziemi. Każda rabata zrobiona samodzielnie daje zapewne wiele radośći. Już nie wspomne, że wszystko robisz z rozmachem .
Wracam do dalszego przeglądania bo jeszcze sporo mam do nadrobienia, a i nauki sporo, ale może sobie troszke poczekać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:17, 11 cze 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Dziekuję Ci bardzo i z ogromną radością skorzystam z propozycji odwiedzin.
Narazie nie ma co zapeszać bo jak ja coś planuje z dużym wyprzedzeniem to nie zawsze idzie to po mojej myśli

Będzie dobrze .
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:14, 11 cze 2013

Do góry
Dziekuję Ci bardzo i z ogromną radością skorzystam z propozycji odwiedzin.
Narazie nie ma co zapeszać bo jak ja coś planuje z dużym wyprzedzeniem to nie zawsze idzie to po mojej myśli
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies