Ania magnolia cudna! Do Kubusiowa też nabyłam - Ann bo Suzane nie mieli A u Ciebie już sasanki a u mnie nic.... nie wiem co z nimi a przecież posadziłam... Pamietasz? Kupowałyśmy razem w Olsztynie
Wchodzę do ogrodu i witają mnie tulipanki pod kaliną
i magnolia się rozwinęła
a o 19.00 z balkonu jak robilam fotkę to cala była w kwiatach teraz jest 18 st.C
Warzywnik trochę się rozrósł w tym sezonie ale znając życie będzie za ciasny na wszystko Jak pamiętasz u mnie warzywa zarówno z kwiatami wiec miejsce potrzebne
Magnolia ma 7 lat i trochę się rozrosła Dobre ma warunki bo rośnie za wysokim murem Co roku ją mumifikowałem na zimę w strachu że zmarznie ale tej zimy sobie odpuściłem Jak widać nie zawiedzie mnie
No spreżyłam się w tym roku, pewnie dlatego że pracowałam w nim przez zimę
Ale dzis popołudniu siadłam sobie z kawą na ławeczce w błogostanie patrzac co się działo dookoła
Ogród mam wyplewiony, odgrzybiony i nawieziony
Cóz pozostało - podziwiać i ... odpoczywać (najpierw muszę sobie przypomnieć jak to się robi)
Normalnie zaszalałeś z tym warzywnikiem a ty z tym co obrodzi twój warzywnik to gdzieś na rynku stoisz??
Magnolia normalnie perełka Moja jest jeszcze mała ale kiedyś urośnie.
Pozdrawiam
Skoro niektórzy mogą trzymać karpie w wannie to dlaczego nie trzymać lawendy pod prysznicem???
Naprawdę nikt nie trzyma lawendy pod prysznicem????
A serio to nie wiem z czym ją połączyć - jak zwykle, mimo, że przyrzekałam sobie, znów robię spontaniczne/chaotyczne zakupy (dziś kupiłam carexy evergoldy i ice dance - chyba pójdą pod prysznic do lawendy - taka ze mnie ogrodniczka jak z koziej....
osobno!- za rok każda będzie 3 razy większa niż teraz. Co 45 cm
Łobuzica- lawendę w prysznicu sadzi!- nie bedzie wygodnie wam brac ten prysznic. Chyba że będziecie się nacierać lawendą zamiast kąpieli.
a to lawenda z 6paków? czy duża jakaś? nie jest przycięta już? Nie masz foty?
Jak gęsto- jak lawenda mieszaniec z 6paków to co 45 cm, jak odmiana np Hidcote to co 40 cm. Chyba że sadzisz pole lawendy to szerzej, bo w srodku konkurencja wielka, ale chyba nie sadzisz, co?
Mnie łapać trzeba?- po prostu nie czytam ze zrozumieniem czasem- taki mały defekt
dokładnie to samo miałam napisać Cudowna złamana biel A kompozycja tulipanowo-wawrzynkowa bardzo oryginalna i całkiem pasująca do siebie wyszła, aż słodka
No dobra, zaciskam trudno, jutro lawenda się sadzić będzie bez udziału kciuków
Magnolio, pytałam u Małgośki ale nie odpowiedziała. Jak krótko przyciąć świeżo posadzoną lawendę i jak ją gęsto sadzić? 40 cm będzie oki ?
Beciu przepraszam, że u Ciebie w wątku ale Magnolię trzeba łapać gdzie się da i gdzie się pojawia